r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Dzserda konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1108 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    282 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6774.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2830 mg
  • Nátrium
    1638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 4423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. Majd a hat tojásfehérjét felverjük kemény habbá (vigyázzunk, hogy ne cseppenjen bele a sárgájából, mert a zsírtartalom miatt nem tudjuk majd rendesen felverni).
  2. A kakaóport, a sütőport és a lisztet összeszitáljuk, majd a cukrot is hozzáadjuk. Ha összekevertük, hozzáadjuk a sárgáját, és ezt a masszát óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. (Először úgy fog tűnni, hogy sűrű, és esetleg eszünkbe jutna tejjel higítani, DE nem kell.)
  3. Egy kerek tortaforma oldalát kivajazzuk-liszezzük, az alját bevonjuk sütőpapírral, majd ebben beleöntjük a masszát, és készre sütjük.
  4. Mialatt a tészta sül, egy edénybe öntjük a meggybefőtt levét, és beleöntjük a pudingport, lassú tűzön besűrűsítjük. Miután sűrű beleöntjük a meggyet, de hagyjunk ki 5-6 darabot a díszítésre.
  5. Ha ezzel megvagyunk, tegyük be lefedve a mikróba, hogy meleg maradjon. (Ez elhanyagolható lépés.)
  6. Verjük fel a habtejszínt!
  7. Ha megsült a tészta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vágjuk 3 részre. (Én ezt nehezen tudtam megtenni, elég alacsonyka lett.)
  8. Hozzákezdhetünk a megtöltéshez. Az első tésztalapra meggyes szószt teszünk, majd a felvert habot, arra a második tésztát, amire ugyanígy meggyszósz-tejszínhab. Majd az utolsólap, arra tejszínhab kerül megint, végül a maradékkal bevonjuk az oldalát is.
  9. Díszítéshez a habzsákot, a reszelőt és a csokit előkészítjük. A csokit lereszeljük, a habzsákot megtöltjük tejszínhabbal, és hozzákezdünk a dekoráláshoz.
  10. Vigyázzunk, mert rettenetes súlya lesz a sütinek, viszont megéri a munkát, mert rettenetesen finom!
  11. Tipp: Ha a tejszínhabotüresnek érezzük, abba is önthetünk egy kis meggylevet, így színt kap majd :).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4628
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából nincs története. Egyik barátnőmnek a szülinapjára teljes tanácstalanság volt számomra az ajándék, így elkészítettem neki ezt a tortát. Rettenetesen ízlett mindenkinek :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!