r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Dynától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta Dynától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A csokikrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 815 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A csokikrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 4891 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A csokikrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 199 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 815 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6701 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1693 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2776 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2584 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3247 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 4891 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A csokikrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor 2/3-ával. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott vajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
  2. 22 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokon megsütjük. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk.
  3. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és még forrón a magozott, vágott meggyet beletesszük.
  4. A tejszínhabot cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a feloldott zselatint és a pálinkát.
  5. A csokis krémet is elkészítjük úgy, mint a fehéret, csak beleszitáljuk a kakaóport is.
  6. A 3 fajta krémet 3 zsákba/zacskóba töltjük.
  7. Az alsó lapra nyomunk körbe tejszínes krémet, mellé egy kör meggykrémet, mellé csokoládésat, és addig folytatjuk, amíg betelik a piskóta.
  8. Rátesszük a 2. lapot, és most a csokissal kezdünk, tejszínes, majd meggyes krém váltja egymást. Rátesszük a 3.lapot, és jól lehűtjük.
  9. A tejszínt felverjük, és körbekenjük vele a tortát, meggyel és reszelt csokival díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23928
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom!

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A csokikrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.