Feketeerdő-torta Dizike konyhájából recept

Feketeerdő-torta Dizike konyhájából
Feketeerdő-torta Dizike konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem szülinapjára sütöttem. Azóta többször készült már el, akár egy vasárnapi ebéd desszertjeként.

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fekete erdei meggytorta, tejszínes meggytorta, csokis-tejszínes-meggyes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggylevet a pudingporral, és a 6 dkg cukorral sűrűre főzzük. A tűzről levéve szórjuk bele a meggyet.
  2. A tejszínt a 2 ek cukorral verjük kemény habbá, majd az 1 dl vízben, lassú tűzön feloldott zselatint keverjük bele.
  3. A piskótát vágjuk 3 lapba, és 2 lapot fektessünk egymás mellé. 
  4. A töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban kanalazzuk rá. A tejszínes töltelékből egy kicsit tegyünk félre.
  5. A lapokat fektessük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes habbal vonjuk be a tetejét és az oldalát.
  6. Fél órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
  7. Végül az oldalát szórjuk meg csokiforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal és meggyszemekkel.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 328
elküldve: 3
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dizike

Mióta szakács: 2013.01.20.
4 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390