r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta ahogy Kataaa készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 4518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7095.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1710 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2676 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.3 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    480 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2171 micro
Összesen 4518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 2/3-val kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a kakaót, ill. a sütőport.
  2. A felhabosított sárgájához hozzáadjuk a a kemény habbá vert fehérjét, óvatosan összeforgatjuk, majd kis részletekben a kakaós lisztet is hozzákeverjük.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformában előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. A meggybefőtt levét leszűrjük, a díszítéshez szükséges meggyszemeket félretesszük.
  5. A felfogott levet vízzel 5 dl-re egészítjük ki.
  6. A krémet készíthetjük 4 ek liszttel vagy puddingporral, tej helyett a meggylével főzzük fel. A maradék meggyszemeket is nyugodtan hozzákeverhetjük. Hűvős helyen hagyjuk kihűlni, közben néhányszor megkeverjük.
  7. A csokis pudingot az utasítás szerint elkészítjük, de csak 4 dl tejjel főzzük fel. Hűtjük, ha teljesen kihűlt, a felvert tejszínnel kikverjük.
  8. A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk. A lapokat esetleg meggyaromával meglocsolhatjuk.
  9. Az alsó lapot a csokiskrémmel kenjük meg, a középső lapot pedig a meggyes krémmel, majd a felső lapot is ráhelyezzük, a kimaradt krémmel még kívülről megkenjük.
  10. A felvert tejszínnel bevonjuk, majd tetszés szerint díszíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22967
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szobatársam születésnapjára készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A csokis krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek