r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2582 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2582 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ezután beletesszük egyenként a tojások sárgáit, majd szintén egyenként a pudingporokat és a sütőport.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 35 percig, ill. tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
  3. A meggybefőttet lecsepegtetjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, elfelezzük. Az egyik felébe 1 ek kakaóport keverünk.
  5. Egy piskótalapot tálcára helyezünk, megkenjük lekvárral, majd a kakós tejszínnel és sűrűn megrakjuk a meggyel.
  6. Mehet rá a következő lap, amit szintén megkenünk lekvárral, natúr tejszínnel, majd a meggyel.
  7. Az utolsó piskótát is ráhelyezzük, erre is rakunk lekvárt, natúr tejszínnel bevonjuk a tetejét, az oldalát pedig kakaóssal.
  8. Végül habrózsákkal körbedíszítjük, aminek közepébe egy-egy szem meggyet rakunk. A torta közepére és oldalára csokiforgácsot tehetünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39058
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 18.

Ajánló

Csokiforgácsot készítése: akármilyen csokoládét uborkagyalun lereszelünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a feketeerdő tortát, ajánlom figyelmébe ezt a receptet, mert  nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Az idei szezon párja a spárga és a bacon, nem...

Amikor beköszöntenek az első _tényleg_ melengető tavaszi napok április táján, mi már dörzsöljük a tenyerünket, mert a spárgaszezon is közel. Most sem történt ez másképp: ezúttal pedig egyszerű, olasz ihletésű tésztát főztünk a zöldspárgánkból krémes tejszín, szaftos sült bacon, zsenge zöldborsó és üde tárkony (!) kíséretében.

Nosalty

További cikkek