r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 3850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3360.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4840 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 3850 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A csokoládés piskótalapokhoz

  1. Az alsó lapot kerek, csatos tortaforma aljába tesszük.
  2. A töltelékhez a tortazseléport vízzel kis edényben simára keverjük, a vagdalt meggyel elvegyítjük, és keverés közben egyszer felfőzzük. A masszát az alsó tortalapon elosztjuk, a tortát hűtőszekrénybe tesszük, amíg megszilárdul.
  3. A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habot verünk, szűken felét a kakaóval és cseresznyepálinkával elkeverjük. A kakaós hab egy részét a vagdalt meggyre rákenjük, a középső tortalappal lefedjük, és a fennmaradó kakaós tejszínt rátesszük.
  4. A felső tortalapot ráfektetjük. A torta tetejét és oldalát a tejszínhab egy részével bevonjuk. A maradék habot vékony csőrű nyomózsákba tesszük, és a torta tetejét vonalkázva díszítjük.
  5. A félretett meggyet leöblítjük, leitatjuk, szárát meghagyjuk. A tortabevonó csokoládét felaprítjuk, vízgőz felett megolvasztjuk, a meggyet belemártjuk, és szikkadni hagyjuk.
  6. A fennmaradt tortabevonót nyomózsákba töltjük, és a torta oldalát ezzel díszítjük, tetejére a csokoládés meggyet tesszük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 31686
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 23.

Ajánló

Tipp: Tortazselépor helyett 8-10 g étkezési zselatinnal készítettem. Cseresznyepálinka helyett rumaromát használtam. Nyomózsák helyett nylonzacskót is lehet használni a torta díszítéséhez.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus sütemény, amely akár sütés nélkül is elkészíthető (ha a tortalapot készen vesszük).

Hozzávalók

A csokoládés piskótalapokhoz

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?