Feketeerdő-torta 2. (mascarponés) recept

Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom torta. Friss mentalevelekkel is díszíthetjük.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponés-cseresznyés torta, feketeerdő-torta mascarponéval

elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. A csokoládét lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat 100 g cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, a tojás sárgákat egyenként hozzákeverjük. A csokoládét összevegyítjük a mogyoróval és a sütőporral, és az egészet a krémhez keverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojásfehérjének 1/3-át hozzákeverjük a tésztához, a maradékot pedig, 2 adagban óvatosan a tésztához kavarjuk. A kivajazott formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

  4. A lapot vízszintesen elfelezzük. Cseresznyepálinkával megöntözzük.

  5. A cseresznyéket leszűrjük, a levét egy edényben felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 10 ek. vízzel. A cseresznye levét felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, és egyet rottyantunk rajta. A cseresznyéket néhány darab kivételével hozzákeverjük. Kb. 10 percig hűlni hagyjuk

  6. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk. A tortakarikát levesszük róla.

  7. A mascarponét  4 ek. folyékony tejszínnel, 4 ek. cukorral és 4 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémnek a 2/3-át rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot.

  8. A tortát a megmaradt krémmel bevonjuk: a tortabevonót felolvasztjuk, a tortát a tortabevonóval, a megmaradt cseresznyékkel díszítjük. Legalább 1 órát hűvösön pihentetjük.


 


  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 80 471
elküldve: 7
receptkönyben: 436
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
939 recept

Hozzászólások (22)

juliajulia
juliajuliap, 2013-06-28 17:58

Kedves Glaser !

azt szeretnem kerdezni, hogy mogyoro helyett tehetnek-e bele mandulat?
Koszi

glaser
glaserszo, 2013-06-29 05:44

Kedves juliajulia! Mogyoro helyett elkeszitheted dioval vagy mandulaval. Üdv: Maria

glaser
glaserp, 2011-11-04 17:12

Kedves Kisfruzsi! Ha nem vagy allergias a mogyorora nyugodtan kiprobalhatod azzal is. Nem kell felni, nagyon finom. Örvendek, hogy izlett nektek. Ja a kepek is nagyon jok. Üdv: Maria

LillaésMarci
LillaésMarciszo, 2011-06-11 16:29

Nem világos mi kerül a tésztába és mi a krémbe. le tudnád ezt írni? mert ez alapján mintha csak tojásfehérjéből állna a tészta... bocsánat az értetlenkedéséért. köszi!

LillaésMarci
LillaésMarciszo, 2011-06-11 16:29

Nem világos mi kerül a tésztába és mi a krémbe. le tudnád ezt írni? mert ez alapján mintha csak tojásfehérjéből állna a tészta... bocsánat az értetlenkedéséért. köszi!

glaser
glaserh, 2011-06-06 14:47

Szia. Szerintem friss cseresznyevel is el lehet kesziteni. Üdv, Maria

krivan
krivanszo, 2011-05-07 20:28

Köszönöm a receptet.
Kicsit tömény a tésztája, de összességében finom.
Kriván

krivan
krivanszo, 2011-05-07 20:28

Köszönöm a receptet.
Kicsit tömény a tésztája, de összességében finom.
Kriván

agyi63
agyi63v, 2011-02-27 12:57

kedves bodza80!

a kemenyitos meggylet biztos megkostoltad. ne tedd vissza a kanalat a meggylebe, mert a nyallal elvesziti a kemenyseget. ha nyallal erintkezik a kemenyito, egybol cseppfolyossa valik. remelem, tudtam segiteni.

ne add fel!

legyen szep napod

bodza80
bodza80szo, 2011-02-12 23:08

Én is a gyerkőc 2. szülinapjára csináltam volna, és gondolkoztam is, hogy kevés lesz az a 3 ek. keményítő, de sajnos hallgattam a receptre, és teljesen szétáztatta a keményítős meggylé a tortát. :( Pedig még vártam is, hogy hűljön kicsit, és dermedjen. Most így este 10-kor állhatok neki valami új tortának.

teichterk
teichterkv, 2011-01-16 20:12

Kedves Glaser!

A tortát elkészítettük kisfiam 2. születésnapjára, nagyon jól sikerült. Külön köszönet, hogy a tésztába nem kell liszt, ja és az étkezési keményítő is nagyon jó dolog mindenféle fixáló,illetve zselatin helyett!
Tejszínhabként mi Hulalát használtunk, másnap is tökéletesen helytállt a tortán:-)
Nekünk a 70dkg túl sok belőle legközelebb max. 50 dkg használunk.
Köszönjük a finom receptet!

Kinga

ANYGARDEN'S
ANYGARDEN'Sp, 2010-10-15 17:43

Kedves Glaser!

Életemben másodszor csinálok tortát. Az alap nem piskóta? Mert ha jól tudom akkor abba kell liszt (a receptben ez nem szerepel), különben minek bele a sütőpor? Kérlek segíts nekem.

Üdv: Anett

glaser
glaserp, 2010-10-15 19:25

Kedves Anett!
A sütöpor a tesztak térfogatnövekedése illetve a sült tészták lazításához hasznaljuk. Üdv, Maria.

glaser
glaserh, 2010-08-16 11:48

Szia Zsuzsi. Az etkezesi kemenyitöt helyetesitheted pudingporral, vagy zselatinnal. Üdv Maria

lizy
lizyv, 2009-12-20 12:56

Szia!
Megcsináltam tegnap. Annyit változtattam, hogy nem cseresznye és pálinka, hanem meggy és rum.
A rumot nem a tésztára öntöztem, hanem beletettem a meggylébe.
Isteni finom lett.
Köszönöm a receptet.

keki
kekik, 2009-12-01 18:32

Szia ! Fantasztikusan szép ez atorta. Én annyit szeretnék kérdezni tőled, a tejszínes krém nem esik össze ,mert nincsen benne semilyen fixáló anyag, főleg ha egy nappal előbb szeretném elkészíteni ?

glaser
glaserk, 2009-12-01 19:26

Kedves Keki!
Ha gondolod tehetsz a tejszinhez valami fixaloanyagot. Nekünk megmaradt masnapra egy negyed torta. Ugyanolyan volt mint elsö nap a krem nem esett össze.
Üdv. Glaser

Legfrissebb cikkek

Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
656