Feketeerdő-torta 2. (mascarponés) recept

Kalória?
Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom torta. Friss mentalevelekkel is díszíthetjük.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponés-cseresznyés torta, feketeerdő-torta mascarponéval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. A csokoládét lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat 100 g cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, a tojás sárgákat egyenként hozzákeverjük. A csokoládét összevegyítjük a mogyoróval és a sütőporral, és az egészet a krémhez keverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojásfehérjének 1/3-át hozzákeverjük a tésztához, a maradékot pedig, 2 adagban óvatosan a tésztához kavarjuk. A kivajazott formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

  4. A lapot vízszintesen elfelezzük. Cseresznyepálinkával megöntözzük.

  5. A cseresznyéket leszűrjük, a levét egy edényben felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 10 ek. vízzel. A cseresznye levét felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, és egyet rottyantunk rajta. A cseresznyéket néhány darab kivételével hozzákeverjük. Kb. 10 percig hűlni hagyjuk

  6. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk. A tortakarikát levesszük róla.

  7. A mascarponét  4 ek. folyékony tejszínnel, 4 ek. cukorral és 4 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémnek a 2/3-át rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot.

  8. A tortát a megmaradt krémmel bevonjuk: a tortabevonót felolvasztjuk, a tortát a tortabevonóval, a megmaradt cseresznyékkel díszítjük. Legalább 1 órát hűvösön pihentetjük.


 


  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 82 267
elküldve: 9
receptkönyben: 438
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1183 recept

Hozzászólások (22)

juliajulia
juliajulia p, 2013-06-28 17:58

Kedves Glaser !

azt szeretnem kerdezni, hogy mogyoro helyett tehetnek-e bele mandulat?
Koszi

glaser
Glaser / glaser szo, 2013-06-29 05:44

Kedves juliajulia! Mogyoro helyett elkeszitheted dioval vagy mandulaval. Üdv: Maria

glaser
Glaser / glaser p, 2011-11-04 17:12

Kedves Kisfruzsi! Ha nem vagy allergias a mogyorora nyugodtan kiprobalhatod azzal is. Nem kell felni, nagyon finom. Örvendek, hogy izlett nektek. Ja a kepek is nagyon jok. Üdv: Maria

LillaésMarci
LillaésMarci szo, 2011-06-11 16:29

Nem világos mi kerül a tésztába és mi a krémbe. le tudnád ezt írni? mert ez alapján mintha csak tojásfehérjéből állna a tészta... bocsánat az értetlenkedéséért. köszi!

LillaésMarci
LillaésMarci szo, 2011-06-11 16:29

Nem világos mi kerül a tésztába és mi a krémbe. le tudnád ezt írni? mert ez alapján mintha csak tojásfehérjéből állna a tészta... bocsánat az értetlenkedéséért. köszi!

krivan
krivan szo, 2011-05-07 20:28

Köszönöm a receptet.
Kicsit tömény a tésztája, de összességében finom.
Kriván

krivan
krivan szo, 2011-05-07 20:28

Köszönöm a receptet.
Kicsit tömény a tésztája, de összességében finom.
Kriván

agyi63
agyi63 v, 2011-02-27 12:57

kedves bodza80!

a kemenyitos meggylet biztos megkostoltad. ne tedd vissza a kanalat a meggylebe, mert a nyallal elvesziti a kemenyseget. ha nyallal erintkezik a kemenyito, egybol cseppfolyossa valik. remelem, tudtam segiteni.

ne add fel!

legyen szep napod

bodza80
Bloemcake / bodza80 szo, 2011-02-12 23:08

Én is a gyerkőc 2. szülinapjára csináltam volna, és gondolkoztam is, hogy kevés lesz az a 3 ek. keményítő, de sajnos hallgattam a receptre, és teljesen szétáztatta a keményítős meggylé a tortát. :( Pedig még vártam is, hogy hűljön kicsit, és dermedjen. Most így este 10-kor állhatok neki valami új tortának.

teichterk
teichterk v, 2011-01-16 20:12

Kedves Glaser!

A tortát elkészítettük kisfiam 2. születésnapjára, nagyon jól sikerült. Külön köszönet, hogy a tésztába nem kell liszt, ja és az étkezési keményítő is nagyon jó dolog mindenféle fixáló,illetve zselatin helyett!
Tejszínhabként mi Hulalát használtunk, másnap is tökéletesen helytállt a tortán:-)
Nekünk a 70dkg túl sok belőle legközelebb max. 50 dkg használunk.
Köszönjük a finom receptet!

Kinga

ANYGARDEN'S
Bloemcake / ANYGARDEN'S p, 2010-10-15 17:43

Kedves Glaser!

Életemben másodszor csinálok tortát. Az alap nem piskóta? Mert ha jól tudom akkor abba kell liszt (a receptben ez nem szerepel), különben minek bele a sütőpor? Kérlek segíts nekem.

Üdv: Anett

glaser
Glaser / glaser p, 2010-10-15 19:25

Kedves Anett!
A sütöpor a tesztak térfogatnövekedése illetve a sült tészták lazításához hasznaljuk. Üdv, Maria.

glaser
Glaser / glaser h, 2010-08-16 11:48

Szia Zsuzsi. Az etkezesi kemenyitöt helyetesitheted pudingporral, vagy zselatinnal. Üdv Maria

lizy
lizy v, 2009-12-20 12:56

Szia!
Megcsináltam tegnap. Annyit változtattam, hogy nem cseresznye és pálinka, hanem meggy és rum.
A rumot nem a tésztára öntöztem, hanem beletettem a meggylébe.
Isteni finom lett.
Köszönöm a receptet.

keki
keki k, 2009-12-01 18:32

Szia ! Fantasztikusan szép ez atorta. Én annyit szeretnék kérdezni tőled, a tejszínes krém nem esik össze ,mert nincsen benne semilyen fixáló anyag, főleg ha egy nappal előbb szeretném elkészíteni ?

glaser
Glaser / glaser k, 2009-12-01 19:26

Kedves Keki!
Ha gondolod tehetsz a tejszinhez valami fixaloanyagot. Nekünk megmaradt masnapra egy negyed torta. Ugyanolyan volt mint elsö nap a krem nem esett össze.
Üdv. Glaser

Legfrissebb cikkek

Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
A stevia az energiamentes édesítőszerek közé tartozik, egyre népszerűbb idehaza is. Érdemes kipróbálni, sokféleképpen felhasználható.
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Hidegen és melegen is ugyan olyan finom, mi az? Hát, persze, hogy az egybe sült hús. Finomságokkal göngyölve még ízletesebb!
662