Feketeerdő-torta 2. (mascarponés) recept

1 adag
662
kcal
Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom torta. Friss mentalevelekkel is díszíthetjük.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponés-cseresznyés torta, feketeerdő-torta mascarponéval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. A csokoládét lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat 100 g cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, a tojás sárgákat egyenként hozzákeverjük. A csokoládét összevegyítjük a mogyoróval és a sütőporral, és az egészet a krémhez keverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojásfehérjének 1/3-át hozzákeverjük a tésztához, a maradékot pedig, 2 adagban óvatosan a tésztához kavarjuk. A kivajazott formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

  4. A lapot vízszintesen elfelezzük. Cseresznyepálinkával megöntözzük.

  5. A cseresznyéket leszűrjük, a levét egy edényben felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 10 ek. vízzel. A cseresznye levét felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, és egyet rottyantunk rajta. A cseresznyéket néhány darab kivételével hozzákeverjük. Kb. 10 percig hűlni hagyjuk

  6. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk. A tortakarikát levesszük róla.

  7. A mascarponét  4 ek. folyékony tejszínnel, 4 ek. cukorral és 4 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémnek a 2/3-át rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot.

  8. A tortát a megmaradt krémmel bevonjuk: a tortabevonót felolvasztjuk, a tortát a tortabevonóval, a megmaradt cseresznyékkel díszítjük. Legalább 1 órát hűvösön pihentetjük.


 


  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 81 389
elküldve: 8
receptkönyben: 439
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1046 recept

Hozzászólások (22)

juliajulia
juliajuliap, 2013-06-28 16:58

Kedves Glaser !

azt szeretnem kerdezni, hogy mogyoro helyett tehetnek-e bele mandulat?
Koszi

glaser
glaserszo, 2013-06-29 04:44

Kedves juliajulia! Mogyoro helyett elkeszitheted dioval vagy mandulaval. Üdv: Maria

glaser
glaserp, 2011-11-04 16:12

Kedves Kisfruzsi! Ha nem vagy allergias a mogyorora nyugodtan kiprobalhatod azzal is. Nem kell felni, nagyon finom. Örvendek, hogy izlett nektek. Ja a kepek is nagyon jok. Üdv: Maria

LillaésMarci
LillaésMarciszo, 2011-06-11 15:29

Nem világos mi kerül a tésztába és mi a krémbe. le tudnád ezt írni? mert ez alapján mintha csak tojásfehérjéből állna a tészta... bocsánat az értetlenkedéséért. köszi!

LillaésMarci
LillaésMarciszo, 2011-06-11 15:29

Nem világos mi kerül a tésztába és mi a krémbe. le tudnád ezt írni? mert ez alapján mintha csak tojásfehérjéből állna a tészta... bocsánat az értetlenkedéséért. köszi!

glaser
glaserh, 2011-06-06 13:47

Szia. Szerintem friss cseresznyevel is el lehet kesziteni. Üdv, Maria

krivan
krivanszo, 2011-05-07 19:28

Köszönöm a receptet.
Kicsit tömény a tésztája, de összességében finom.
Kriván

krivan
krivanszo, 2011-05-07 19:28

Köszönöm a receptet.
Kicsit tömény a tésztája, de összességében finom.
Kriván

agyi63
agyi63v, 2011-02-27 11:57

kedves bodza80!

a kemenyitos meggylet biztos megkostoltad. ne tedd vissza a kanalat a meggylebe, mert a nyallal elvesziti a kemenyseget. ha nyallal erintkezik a kemenyito, egybol cseppfolyossa valik. remelem, tudtam segiteni.

ne add fel!

legyen szep napod

bodza80
bodza80szo, 2011-02-12 22:08

Én is a gyerkőc 2. szülinapjára csináltam volna, és gondolkoztam is, hogy kevés lesz az a 3 ek. keményítő, de sajnos hallgattam a receptre, és teljesen szétáztatta a keményítős meggylé a tortát. :( Pedig még vártam is, hogy hűljön kicsit, és dermedjen. Most így este 10-kor állhatok neki valami új tortának.

teichterk
teichterkv, 2011-01-16 19:12

Kedves Glaser!

A tortát elkészítettük kisfiam 2. születésnapjára, nagyon jól sikerült. Külön köszönet, hogy a tésztába nem kell liszt, ja és az étkezési keményítő is nagyon jó dolog mindenféle fixáló,illetve zselatin helyett!
Tejszínhabként mi Hulalát használtunk, másnap is tökéletesen helytállt a tortán:-)
Nekünk a 70dkg túl sok belőle legközelebb max. 50 dkg használunk.
Köszönjük a finom receptet!

Kinga

ANYGARDEN'S
ANYGARDEN'Sp, 2010-10-15 16:43

Kedves Glaser!

Életemben másodszor csinálok tortát. Az alap nem piskóta? Mert ha jól tudom akkor abba kell liszt (a receptben ez nem szerepel), különben minek bele a sütőpor? Kérlek segíts nekem.

Üdv: Anett

glaser
glaserp, 2010-10-15 18:25

Kedves Anett!
A sütöpor a tesztak térfogatnövekedése illetve a sült tészták lazításához hasznaljuk. Üdv, Maria.

glaser
glaserh, 2010-08-16 10:48

Szia Zsuzsi. Az etkezesi kemenyitöt helyetesitheted pudingporral, vagy zselatinnal. Üdv Maria

lizy
lizyv, 2009-12-20 11:56

Szia!
Megcsináltam tegnap. Annyit változtattam, hogy nem cseresznye és pálinka, hanem meggy és rum.
A rumot nem a tésztára öntöztem, hanem beletettem a meggylébe.
Isteni finom lett.
Köszönöm a receptet.

keki
kekik, 2009-12-01 17:32

Szia ! Fantasztikusan szép ez atorta. Én annyit szeretnék kérdezni tőled, a tejszínes krém nem esik össze ,mert nincsen benne semilyen fixáló anyag, főleg ha egy nappal előbb szeretném elkészíteni ?

glaser
glaserk, 2009-12-01 18:26

Kedves Keki!
Ha gondolod tehetsz a tejszinhez valami fixaloanyagot. Nekünk megmaradt masnapra egy negyed torta. Ugyanolyan volt mint elsö nap a krem nem esett össze.
Üdv. Glaser

Legfrissebb cikkek

Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
662