r
Nosalty Logó

Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4102 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2192 micro
  • β-crypt
    445 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 4102 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 261 Kcal

Elkészítés

  1. Először a meggyes krémet készítjük el. A narancsokat kifacsarjuk. 3 dl narancslére lesz szükségünk összesen.Ebből 2 dl narancslevet egy lábosba teszünk a fagyasztott meggyel és 6 dkg porcukorral. Felforraljuk. Közben a keményítőt 2 ek narancslével kikeverünk. Ha felforrt a meggy, akkor hőkiegyenlítéssel a keményítővel besűrítjük. Kihűtjük.
  2. Egy tál aljára a babapiskótákat elrendezzük. A maradék narancslevet összekeverjük a rummal, és meglocsoljuk vele a babapiskótákat.
  3. A mascarponét 6 dkg porcukorral kikeverjük. Az étcsokoládét lereszeljük. 3-4 ek kivételével a mascarponéhoz keverjük.
  4. A meglocsolt babapiskótára kanalazzuk a meggyes krémet, de előtte pár szemet kiveszünk a díszítéshez. Elsimítjuk. Erre kanalazzuk a csokis mascarpone krémet. Elsimítjuk.
  5. A hulalát felverjük, és berácsozzuk vele a süti tetejét. A félretett reszelt étcsokoládéval és meggyel díszítjük.
  6. Hűtőben fél napig pihentetjük, majd tálalhatjuk.
  • Tepsi mérete: 24
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9966
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Ha gyerekek is esznek belőle, akkor rumaromával válthatjuk ki a rumot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő tiramisu Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Már régóta szerettem volna elkészíteni ezt a tiramisut. Most az egyik gasztronómiai magazinban olvastam egy meggyes tiramisu receptet, és ez adta a lökést. Minden volt itthon, így fogtam magam, és elkészítettem az én verziómat.

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek