Feketeerdő szelet recept

1 adag
531
kcal
Feketeerdő szelet
Feketeerdő szelet
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető sütemény, mely nálunk nagy sikert aratott már az első alkalommal is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-tejszínes piskóta, feketeerdő sütemény, kakaós-meggyes süti, pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a 4 tojásfehérjéből a 4 evőkanál cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és legvégül a csokoládés pudingport is.
  2. Vajjal kikent, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben készre sütjük.
  3. Amíg a piskótánk sül, a meggybefőttet lecsöpögtetjük. 32-36 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kisebb darabokra vágjuk, és egy kevés fahéjjal megszórjuk.
  4. A meggybefőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy 7 dl legyen, és ezzel készítjük el a 2 csomag vaníliás pudingport. A vaníliás cukrot és a 3 ek cukrot is hozzákeverjük. Még forrón hozzáadjuk a feldarabolt meggybefőttet.
  5. A megsült piskótát rácson kissé hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel keresztben félbe vágjuk. Az alsó felét megkenjük a vaníliapudingos-meggyes krém felével, ráborítjuk a piskóta másik felét, és ennek a tetejére kenjük a maradék krémet.
  6. A habtejszín pótló porból a tasak utasítása szerint habot verünk. (Az a csomag, amit én vettem, 1,5 dl tejet írt hozzá, de ha másik fajtát használunk, akkor annyi tejet adjunk a porhoz, amennyit a tasak ír.)
  7. Az elkészült habot a tetejére simítjuk. Legvégül az egészben hagyott meggyszemekkel és csokireszelékkel díszítjük. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor tetszés szerint szeleteljük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 448
elküldve: 14
receptkönyben: 367
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (3)

bandibrigitta
bandibrigittak, 2012-05-08 07:14

Ez nagyon finom sutemeny, en egy csokis kremet is szoktam bele tenni a kozepebe a meggyes krem melle, nagyon finom!

Legfrissebb cikkek

Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Rendhagyó piknikkel zárul az idei Wine Bike Piqniq szezon, ami akkora lendületre kapott, hogy mielőtt eldunsztolna télire, csütörtökön még begördül a Margitutcakilencbe.
Legjobb élesztős praktikáink
Legjobb élesztős praktikáink
Nemsokára itt a karácsonyi sütik ideje – vásároljatok friss élesztőt a bejglisütéshez! De vajon tudjátok, hogyan válasszátok ki a legmegfelelőbbet? Mi segítünk!
531