r
Nosalty Logó

Feketeerdő süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Feketeerdő süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Összesen 3900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5941.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    4339 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 3900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 141 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével.
  2. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához.
  3. Zsiradékkal kikenjük a tepsit.Pici lisztet szórhatunk bele.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Hűlésig félrerakjuk. Majd 2-felé vághatjuk.
  5. A meggyes töltelékhez 3 bögrényi magozott meggyet 2 bögrényi vízzel, 1 ek cukorral 5 percig főzzük. (A leve kell, ha kihűlt.)
  6. A pudingot (tej helyett) a meggy levével a recept szerint megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
  7. Keverjük hozzá a kihűlt meggyet.
  8. A főzött krémhez 2 tojássárgáját kikeverünk 3 ek cukorral, 1 vaníliás cukorral, 4 ek liszttel, 1/2 l tejjel. Sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
  9. Rétegezzük a sütit: tészta, meggytöltelék, csokireszelék, főzött krém, tészta.
  10. A díszítés következik. Főzös krémmel vékonyan megkenjük a tetejét. Reszeljünk rá csokoládét. Tegyünk rá meggyszemeket félbe vágva.
  11. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt tehetünk rá tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x36
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 853
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 69438
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Egy citromos sör jéghidegen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Meleg nyári napon is kellemes édesség a meggy pikáns íze miatt. Ha az oldalát is beakarjuk vonni, akkor dupla adag krémet készítsünk. A csokoládét szebben reszelhetjük a nagylyukú reszelőn, ha szobahőmérsékletű. A sütikét jól hűtsük le. Másnap még finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A meggyes töltelékhez

A főzött krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek