r
Nosalty Logó

Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11030 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 1377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A mandulát és szezámmagot turmixgépben kicsit aprítsuk fel, ezután hozzáadhatjuk az édesburgonyát, kókusztejet, vanília aromát. Ha túl sűrű, adhatunk egy kis gyümölcslevet hozzá.
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket, majd az édesburgonyamasszát adjuk hozzá. A tojássárgáját is keverjük bele a tésztába, a fehérjét verjük fel habbá, és finoman keverjük hozzá az egészhez.
  3. Ha összedolgoztuk a tésztát, rakjuk kb. félig kis muffin formákba, ha szilikonos, akkor ki sem kell kenni. Én mazsolával díszítettem a tetejét, finom karamellásra sülve édesebb lesz.
  4. Ezután már csak előmelegített sütőben 25 percig süssük 160 fokon, és már kész is az ínycsiklandozóan finom, cukormentes muffin.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13146
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Ajánló

Az édesburgonyát a sportolók előszeretettel fogyasztják, mert energiát ad, édes és nem hizlal. Így eszembe jutott, hogy diétás sütiként kipróbálom. Hát nagyon finom, csak sajnos gyorsan fogy:-))

Receptkategóriák

Fekete szezámmagos cukormentes édesburgonya muffin
Nihonka 340 recept

A fekete szezámmag kevésbé elterjedt nálunk, kissé erősebb aromájú és különösen finom. Japánban nagyon elterjedt, különböző sütikhez, ételekhez, italokhoz is előszeretettel használják. Én imádom... A szezámmagot felhasználás előtt száraz teflon palacsintasütőben pirítsuk meg, intenzívebb lesz az íze és tovább eláll.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?