Fekete marha steak recept

Fekete marha steak
Fekete marha steak
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő grillezők is bátran próbálják ki ezt a steak-et. Nem baj, ha kicsit odakap és feketére sül a hús, hisz nyugodtan lehet a nevére hivatkozni ;-)
 
Ha nincs lehetőségünk a szabadban, faszén fölött megsütni, akkor egy bordázott aljú grillserpenyőben is elkészíthetjük. Ennek egyébként nagy hasznát vesszük esős időben is.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett marha steak
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsról egy éles késsel eltávolítjuk a hártyákat és az esetleges inakat, majd kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A szójaszószt összekeverjük a tökmagolajjal, és ezzel a páccal bekenjük a húsok mindkét oldalát.
  3. Betesszük egy jól záródó edénybe és a hűtőszekrényben 4-5 napig pácoljuk a húst. Közben többször megforgatjuk, hogy jól átjárja a páclé. Sót nem szabad bele tenni, mert az kivonja a húsból a nedvességet, és akkor megromlik.
  4. A faszént begyújtjuk és amikor már egységesen izzik, a rácsra tesszük a hússzeleteket, és az első oldalát kb. 5 percig, majd megfordítva készre sütjük.
  5. A rácsról levéve szeletelés vagy fogyasztás előtt legalább 10 percig pihentetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 567
elküldve: 3
receptkönyvben: 223
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Almandine
Almandine sze, 2013-06-19 21:26

Nem szabad a pácba sót rakni? De hát a szójaszósz tele van sóval...

zederta
ze(n)derta / zederta p, 2012-02-24 01:17

kedves Adlersson,
jól írod, a fekete marhát tényleg wagyu-ként ismerik.
itt viszont a sötét szójaszósz miatt van a húsnak nagyon sötét (majdnem fekete) színe.
üdv,
toma

202