r
Nosalty Logó

Fekete erdő muffin és mini tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Fekete erdő muffin és mini tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Összesen 839 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Összesen 5036 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Összesen 347 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 839 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    290.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.4 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 5036 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 347 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban kikeverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kakaóport, a meggylekvárt, végül a lisztet és a sütőport. Jól összedolgozzuk. Az egész művelet kb. 5 perc.
  2. A 12 kapszliba elosztjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a csokikrémet: a tejszínt egy tűzálló edénybe tesszük, és gőz fölött kicsit felmelegítve felolvasztjuk benne a két csomag vaníliás cukrot.
  4. Mikor felolvadt a cukor, hozzáadjuk a keserű csokoládét, és összeolvasztjuk a tejszínnel, figyelve, hogy nehogy túlmelegedjen. Mikor szép simára keverhető, félre tesszük hűlni.
  5. Mikor kihűlt a csokikrém, hozzáadjuk a 100 g mascarponét, és simára keverjük.
  6. A kész és kihűlt muffinokról óvatosan lehúzzuk a papírt, és keresztben félbe vágjuk őket. A tetejük közepét kiszúrjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval.
  7. A tejszínes krémet közvetlenül a muffinok összeállítása előtt készítjük: 50 ml tejszínben feloldjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, és gépi habverővel felverjük (nem számít, ha nem kőkemény a hab), majd hozzákeverjük a 150 g mascarponét.
  8. Krémeket habzsákokba töltjük, azokkal adagolunk és díszítünk.
  9. Muffinok összeállítása: az aljukat csokikrémmel fedjük, majd ráhelyezzük a lyukas felső részt. A lyukba teszünk egy kanál meggylekvárt, majd a tejszínes krémmel díszítjük. És végül (ha van otthon) egy szem meggyel koronázzuk a tejszínes krém közepén a muffint. Figyeljünk, ha meggykompót volt, akkor csepegtessük jól le, nehogy rózsaszínre színezze a hófehér krémünket.
  10. Mini tortácskák összeállítása: a csokikrémből kis halmokat nyomunk körbe a kis tésztakorongon, majd középre egy csepp lekvárt teszünk, végül a tejszínes krémmel díszítjük. Ezeket is díszíthetjük meggyel, viszont legalább 4 részbe vágjunk egy szem meggyet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10302
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Ha nincs mascarpone, a csokis krém elkészíthető bármilyen tömlős natúr krémsajtból is. Én jobban szeretem azzal, mert az enyhés sós íztől igazán érdekes lesz a krém. Ezzel a tejszín mennyiséggel a csokis krém kicsit keményebb, így a nyomózsákból kicsit nehezebb kinyomni, ha előtte hűtőben volt. Ha puhábbra szeretnénk, akkor 100 ml tejszínt is tehetünk a 80 ml helyett. Elhagyhatjuk a tejszínes krémet is, és készíthetünk 2 adag csokisat, mivel a meggylekvár és a csoki együtt nagyon-nagyon finom! Igazán nem is kellene hozzá a tejszínes krém, de akkor nem hívhatnám Fekete erdőnek...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudok betelni ezzel a csokikrémmel. Így már hetek óta minden hétvégén készítek egy adagot (mondjuk a mascarponéssal is ez a helyzet), és azon gondolkodo,m hogy tudnám új ruhába öltöztetni, hogy mégse váljon unalmassá... Múlt héten böngésztem az oldalon, és megakadt a szemem a "fekete erdő" szón... Tökéletes, csokis édes-savanykás, pont ahogy szeretem... A tészta receptje már megvolt: a Variációk csodás csokis muffinra receptem használtam, azzal a trükkel, hogy csak 6ek kakaót és barack helyett meggylekvárt tettem a tésztába, hogy még meggyesebb legyen a végeredmény. Így legalább használtam valamire a nyáron eltett meggylekvárt. A mini tortácskák a pillanat ötleteként születtek. Egyrészt azért, hogy a tejszínes krém biztosan ne folyjon le, másrészt azért mert a munkatársaim az állandó kóstolók, és a legtöbben cask egy falatot "mernek" enni. Így nekik is van egy falat!

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A muffinok összeállításához és díszítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek