Fekete erdei muffin Edit konyhájából recept

Fekete erdei muffin Edit konyhájából
Fekete erdei muffin Edit konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom szülinapjára a megszokott torta-formát próbáltam ötvözni a kedvenc muffin-előadással. Amatőr vagyok, lehet ezt szebben is, fogom is... Nem cél, hogy nagyon magasra süssük a muffint, mert a díszítmény rétegei miatt az építmény végül monumentális lesz úgyis.

hozzávalók / 8 adag

A muffinhoz

A meggyzseléhez

A tetejére

  • 3 dl növényi habtejszín
  • 2 ek cukor (csak akkor, ha a habtejszín nem cukrozott)

A díszítéshez

ajánlat

Ha a hagyományos tortaforma mellett kipróbálnátok más előadásmódot is.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

muffin fekete-erdő stílusban, csokis-meggyes muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegíteni bekapcsoljuk a sütőt 220°C-ra.
  2. Megsütjük a szokásos muffint: a nedves részhez a tojásokat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, olajat. A tej egy részét hideg kávéval helyettesíthetjük. A száraz rész elemeit egy másik tálban szintén elkeverjük, majd összeöntjük a két tál tartalmát, és az előkészített formákba adagoljuk, úgy 3 evőkanál/db.
  3. 10-12 perc alatt megsütjük, rácsra szedjük hűlni. Ebből az adagból 24 db lesz, tehát a sütési műveletet megismételjük. 
  4. Kb. 2 dl vizet 2 evőkanál cukorral felteszünk a tűzre, apróra vágott 20 dkg meggyet beleszórunk. Kevés vízben feloldunk fél csomag piros (puncs, eper) pudingport, hozzá lehet keverni egy tasak piros tortazselé port. Felengedjük a forró lé egy részével, majd egybeöntve átkeverjük a tűzön, majd hűlni hagyjuk.
  5. Felverünk 2-3 dl tejszínt. Ha növényi habanyagot használunk, nem kell bele cukor és fixáló sem.
  6. Összeállítás következik: a muffinok tetejéből késsel körbevágva, kis peremet hagyva kúpokat metszünk ki. A kialakult kráterekbe egy-egy jó kanál meggyzselét teszünk, erre tejszínhabot nyomunk, megszórjuk kevés mandulaforgáccsal, visszatesszük a tésztakalapokat, majd újabb tejszínhabbal koronázzuk. Már csak az előre félretett szép meggyszemeket kell elhelyezni a csúcsokon, és lazán megszórni táblacsoki éléből késsel vakargatott forgáccsal.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 236
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóthné Edit

Mióta szakács: 2012.02.20.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka v, 2013-02-03 05:31

Szerinted ez nem eleg szep,? ez gyonyoru! barcsak es tudnak igy disziteni!! Gratulalok!:))

561