r
Nosalty Logó

Fehérpecsenye cipóban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Fehérpecsenye cipóban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 252 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7893.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    3217 mg
  • Nátrium
    3337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 5228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Szalonnába burkoljuk a húst: lefektetjük egy deszkára, ráfektetjük sorjában a szalonnaszeleteket úgy, hogy a szalonnacsíkok közepe legyen éppen a hús tetején, jobbra-balra kilógva.
  2. Amikor a húst teljesen befedi a szalonna, egyik kezünkkel megdöntve befordítjuk a szalonnacsíkok egyik végét jobbról, másikat balról a hús alá.
  3. Őzgerincformában, nagyon forró sütőben kezdjük sütni.
  4. Amikor halljuk, hogy jól sül, takarékra kapcsoljuk, ott sütjük készre.
  5. A megsült húst hűlni hagyjuk, langyosan három részre vágjuk.

A tésztához

  1. Közben dagasztjuk a kelt tésztát: liszthez a kovász, só, tojás, 1 dl olaj és annyi langyos víz, amennyit felvesz.
  2. 3 buciban kelesztjük.
  3. Kelés után négyszögletesre nyújtjuk a bucikat és a négyszög egyik oldalára (mint egy nyitott könyv egyik lapjának közepére) helyezzük a langyosra hűlt húst (a meleg hús azonnal dögleszti a kelt tésztát!).
  4. Ráhajtjuk a tészta másik felét, minden oldalon összenyomkodjuk.

A tetejére

  1. Kikent tepsibe helyezzük, tetejét felvert tojással kenjük.
  2. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  3. Pihentetés után csapókéssel szeleteljük.

A tepsi előkészítéséhez

  1. Kenjük ki a zsírral a tepsit.
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20213
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 18.

Ajánló

Vendégváró szépasztalra. Ezúttal sajtos rizzsel töltött mángold és sült paradicsompaprika került még a tálra. Hagymamártással adtam, mert a gyermekem nem szereti a gombát, pedig gombamártással is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérpecsenye cipóban
Harmathy Ildikó 313 recept

A tésztában feladott húsétel nagyon mutatós fogás.

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek