r
Nosalty Logó

Fehérorosz hideg sóskaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Fehérorosz hideg sóskaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2509 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    583 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1736 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3581 micro
Összesen 850 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sóskát megmossuk, leszedjük a száráról, és apróra vágjuk.
  2. 1,5 liter vízben puhára főzzük, kb. 5-7 perc.
  3. Tojásokat megpucoljuk, és a fehérjét a sárgájától szétválasztjuk.
  4. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Édes-savanyúnak kell lennie. Teljesen lehűtjük.
  5. Az uborkát és a tojás fehérjét apróra vágjuk, és hideg levesbe tesszük.
  6. Azöldhagymát apróra vágjuk, és kevés sóval és tojássárgájával villával szétnyomkodjuk, és szintén beletesszük a levesbe. Összekeverjük.
  7. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  8. Apróra vágott kaporral és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3307
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Egy hideg leves forró napokra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérorosz hideg sóskaleves
Damilli 39 recept

Annak ellenére, hogy se Fehéroroszországra, sem Oroszország nagyobb részére nem jellemző a forró hosszú nyár, mégis ezekben a konyhákban kitűnő hideg frissítő levesek találhatóak. Íme az egyik. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek