r
Nosalty Logó

Fehércsokis-gyümölcsös alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Fehércsokis-gyümölcsös alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 470 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 3750 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Összesen 256 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 470 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 3750 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük a kétféle cukorral és egy csipet sóval.
  2. Ezután belekeverjük a tojások sárgáit, jól kikeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a tojásos masszába.
  4. Egy 30x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elkenjük rajta a kakaós masszát.
  5. A sütőt előmelegítjük 170°-ra, és 8-10 perc alatt készre sütjük. (tűpróba)
  6. Mikor megsült, ráborítjuk egy konyharuhával letakart rácsra, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. 2-3-szor óvatosan kitekerjük és vissza. (Ez azért kell, hogy a tészta ne törjön el, mikor beletesszük a formába.)

Krém hozzávalói

  1. A krémhez felforralunk 2 dl tejet a kétféle cukorral, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, és hozzáöntjük a felforralt tejhez, ezzel besűrítjük. Addig keverjük (kis lángon), míg szép sűrű, krémes állagot kapunk. Ha kész, kihűtjük.
  2. A vajat picit mikróban megolvasztjuk, és habosra keverjük a kihűlt pudinggal.
  3. A fehér csokit teljesen megolvasztjuk mikróban (óvatosan, mert hamar megég) vagy vízgőz fölött, és belekeverjük a pudingos krémbe.
  4. A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk (utána is jól itassuk le), majd beleforgatjuk a krémbe.
  5. Egy gyümölcskenyérformát vagy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, és belehelyezzük a tésztát, a fölösleget levágjuk, azzal fogjuk befedni.
  6. Megtöltjük a krémmel, és befedjük a levágott tésztalappal. Folpackkal körben lezárjuk, hűtőbe tesszük dermedni. (Én a tetejére szoktam tenni egy doboz tejet nehezéknek.)
  7. 1-2 óra elteltével tálcára borítjuk, és ízlés szerint meglocsoljuk olvasztott fehér csokoládéval. Ezután pár percre ismét hűtőbe kell tenni, hogy rádermedjen a csoki.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2557
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehércsokis-gyümölcsös alagút
Alkonyat 83 recept

Mióta megszületett a kislányom, nem sok időm volt sütni, de már nagyon vágytam valami mennyei finomságra. Szerintem sikerült is elérni a hatást. :-) Jó csokis piskóta találkozása egy lágy krémmel.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek