r
Nosalty Logó

Fehércsokihabos-epres linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokihabos-epres linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    429.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 6229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezt követően akkorára nyújtjuk, hogy a sütőformában 2-3 cm-es peremet is képezzen. Előizzított sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (A krémkészítés és az eper előkészítése a sütés alatt indulhat is.) Ha van otthon eperlekvárunk, akkor vékonyan kenjük meg vele a megsült tésztát, és hagyjuk a formában kihűlni.
  2. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk, majd megolvasztjuk benne az édes fehércsokit, és szintén kihűtjük. Felverjük a 2 dl tejszínt (esetleg kis habfixálópor hozzáadásával), és hűtőbe tesszük. A mascarponét kikeverjük a kihűlt csokikrémmel, és egyben óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  3. A kihűlt tésztára kenünk egy réteget a krémből, rárétegezzük az ízlés szerinti méretre vágott epret, és rákenjük a krém maradék felét. Ezután díszítsük tetszés szerint pl. kicsit pirult mandulaforgáccsal, és bízzuk a hűtő gondjaira.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14554
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy isteni csokoládés pite ihletett meg, Hogy elkészítsem debütáló sütiremekem. Melyet rövid-de-édes életútját figyelve kipróbáltan s bátran adok e helyütt közre!  És szeretném, ha más is sikerre vinne! :o)   

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?