Fehérboros töltött csuka recept

Fehérboros töltött csuka
Fehérboros töltött csuka
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horgászember lévén, amit megfogunk azt megesszük. A nagy kérdés most is: Hogyan? Valami új és izgalmas ízre volt szükség. Hosszas keressgélés után az egyik barátom Z1 ajánlotta, és őszintén mondhatom gazdagodtam ismét egy gasztronomiai élménnyel. Finomat, újat és egyszerűen? Nos, ez tényleg egy ilyen étel. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

A töltött halhoz

A mártáshoz

ajánlat

Párolt rizzsel ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csuka, töltött hal rizzsel, töltött csuka fehérboros mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megnyúzott és a kifilézett csukát előkészítjük, bedörzsöljük sóval és citrom lével.
  2. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  3. Ledaráljuk a halhúst kétszer, majd a kinyomkodott zsemlét hozzáadjuk.
  4. Ízlés szerint só, bors, majoranna kerül bele, majd hozzáadjuk a  tojások sárgáját is, és jól összekeverjük.
  5. A fehérjéből habot verünk, és összedolgozzuk óvatósan a töltelékkel.
  6. Betöltjük a csukába, és kivajazott tepsibe tesszük.
  7. Fóliával lefedjük, és 15-20 percig pároljuk, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük.
  8. A mártáshoz a tepsiben fentmaradó zsíradékot 2 dl fehérborral feláztatjuk.
  9. Átszürjük egy edénybe, tejfölt adunk hozzá.
  10. Ízlés szerint só, bors, petrezselyem kerül bele.
  11. Liszttel besűrítjük, s ha kész, akkor a hallal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 10 762
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bokine
bokine / bokine Fri, 2011-01-21 09:34

Szia Dénes!
Miért nem vettem észre ezt a receptet eddig??? Nagyon szép a képed, és finom a recept is, ki fogom próbálni. Egyet árulj el nekem Dénes, hogy filézed ki úgy a halat, hogy meg van nyúzva, egyben marad, utána megtöltöd és megsütöd és nem jön szét? Lehet, hogy rosszul értelmeztem a receptet? Az egyik hal van töltve, a másik hal nyúzva, filézve, darálva, töltelékkel összekeverve??? ( Tudod, nagy horgász feleség vagyok, de így egyben még nem filéztem halat, esetleg Bogi tudja az e-mail címemet, küldjél légy szíves arra választ.) Várom válaszod, mert a recept nagyon ínycsiklandozó és feltétlenül el kell készítenem!!!
Puszi: Erika

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-12-22 14:01

Ez nagyon rendben van!!!!:)))) Puszi Nektek: Mrs Smith (este írok emilt, enm felejtettem el, csak káosz van itthon!:)))

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2010-12-22 04:57

Ugy tunik, Z1-nek vannak jo, sot, kivalo otletei is... Ezt a muremeket fogom Karacsonyra elkesziteni, persze csak ha az elado hajlando lesz nekem kibelezni a halat. En fogok beletenni piritott diot, meg talan reszelt narancshejat is.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2010-12-22 09:25

Szia Boribon!
Az eladót próbáld meg rávenni a nyúzásra, mert filézés után tudod visszatölteni és úgy a legjobb!
Jó étvágyat hozzá....
Üdv. Dénes

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-11-30 09:40

Bocs!Már megint Bogit akartam írni :-)). Elnézést kérek, Szép napot kívánok!Bár baromi hideg lett mára, na jó mindjárt december, itt a tél, de nem szeretem egy időszak emiatt. Várom türelemmel, a tavaszt. Még egyszer bocsi.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-11-30 07:39

Kedves Bog Boss!
Lehet, élek ezen jó ötlettel, és ha elkészíti, szól, átugrok egy kóstolóra!!Én ugyanis,meg a lányom!, a család férfi tagjaival ellentétben, -Szeretjük a halat!:-))Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-11-29 10:03

Gyönyörű és félelmetes.(Lásd: Tutajos kezét is egy csuka kapta el,mikor rosszul vette ki szájából a horgot).De finom, a tálalás guszta,köszi,megy a nagy halimádó barátnőmnek,(az ura ha teheti hetente, de tutira kéthetente megy!), igaz ő feladata elkészíteni, a férje csak kifogja. :-)Éva-Anyóca

516