r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves cipóban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros-tejfölös fokhagymakrémleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    4325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    563 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3715 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2934 micro
Összesen 2505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítjuk, a póréhagymát és az újhagymát karikára vágjuk.
  2. Egy edényben az olívaolajjal megolvasztjuk a vajat, ezen megdinszteljük a hagymát, felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük.
  3. Amíg a leves fő, felaprítjuk a petrezselymet, felvágjuk a snidlinget. A cipónak levágjuk a tetejét, a belsejét kivájjuk, s sütőben kicsit megsütjük.
  4. Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntjük a bort, a lisztes tejföllel elhabarjuk, beleszórjuk a petrezselymet, összekeverjük, jól felrottyantjuk.
  5. A forró levest a cipóba merjük, beleszórjuk a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget.
  6. Evés közben a levesbe tördeljük a cipó sapkáját. Fehérbort iszunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3904
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon, s nem utolsósorban finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek