r
Nosalty Logó

Fehérboros tavaszi zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros tavaszi zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    2427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    2569 micro
Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5876.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    2715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1041 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1563 micro
  • β-karotin
    9706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    10276 micro
Összesen 1467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket előkészítjük, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk, a leveleket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a spárga végét levágjuk, majd harmadoljuk, a gombát szeleteljük, a petrezselyem- és zellerleveleket aprítjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. Egy lábasban olívaolajon a szeletelt bacont megpirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük. A zsiradékra rátesszük a zöldségeket a spárga, gomba és a levelek kivételével, beledobunk 3 ág kakukkfüvet is. Együtt dinszteljük, fűszerezzük, majd szórunk rá lisztet, felengedjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát. Főzzük.
  3. Amikor már félig megfőtt, hozzáadjuk a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágjuk a medvehagymát, petrezselyem- és zellerlevelet, s öntünk hozzá fehérbort. Megkóstoljuk, ha kell még, utánfűszerezünk.
  4. Tálalunk. Egy mélytányérba szedünk a levesből, szórunk rá reszelt sajtot, sült baconszalonnát és sült hagymát.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1438
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A tavaszi zöldségleves akkor jó, ha minél több zöldség van benne. A zöldségek ízkavalkádja párosul a baconnel, sajttal, borral. Persze nyáron is elkészíthető. Igen tartalmas, főételnek, egytálnak is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek