r
Nosalty Logó

Fehérboros sajtleves 2. -fokhagymás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vica
Fehérboros sajtleves 2. -fokhagymás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1866 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 468 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6282.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    4098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    352 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1866 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítjuk, és a levest meg a bort ráöntjük.
  2. A fokhagymát összezúzzuk, majd a levesbe dobjuk, megborsozzuk, sózzuk, és a szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Kevergetve felforraljuk, majd főzzük pár percig.
  4. Közben a sajt kétharmadát lereszeljük, a maradékot apró kockákra vágjuk.
  5. A levest a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a reszelt sajtot és a tejfölt, megszórjuk a petrezselyemzölddel.
  6. A kockára vágott sajtot a tányérokban elosztjuk, és a forró levest rámerjük.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14810
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leves újramelegítését ne bízzuk férfiemberre, mert a sajt nagyon hamar leragad a fazék aljára, és leég. Aztán mehet a szemétbe a fazék is, meg a leves is:-))  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek