r
Nosalty Logó

Fehérboros padlizsánragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Fehérboros padlizsánragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 164 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 652 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    798 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, meghámozott padlizsánt apró kockára vágjuk.
  2. A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, padlizsánhoz hasonlóan összevágjuk.
  3. Nagy lábasban forró olajon aranysárgára sütjük a padlizsánt, majd kiszedjük.
  4. A visszamaradt olajban a megtisztított, felaprított hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk.
  5. Visszatesszük a padlizsánt, hozzáaadjuk a paradicsomot, a fehérbort, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, kislángon összepároljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4134
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Sült húsokhoz tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!  

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Variáció padlizsánra. Régi újságban találtam, a padlizsán meg terem bőven, kipróbáltam. Finom lett, közreadom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?