Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros gomba zöldsaláta-ágyon

Fehérboros gomba zöldsaláta-ágyon
Fehérboros gomba zöldsaláta-ágyon
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly óta nem készítettem el ezt az ételt. Az oka az, hogy ezt rókagombával csináljuk, amit itt még nem nagyon lehet kapni, de nemsokára indul a szezon és tonnaszám hordom majd haza. Utálatos pucolni, de megéri, semmivel sem összehasonlítható íze van. Eredetileg a római salátát máshoz szántam, de volt még gomba a hűtőben és gondoltam megcsinálom sima csiperkével.
Igazán gyors, egyszerű, könnyű nyári vacsora. Mi nagyon szeretjük, minden fűszertől mentesen. A gombák világa igazán izgalmas és fűszeres, nem szeretem semmivel elrontani. Nem teszek hozzá sem tejszínt, sem zsályát, sem kakukkfüvet, csak úgy ahogy van, egy kis bor és vaj...Tökéletes. Nekünk legalábbis. Fogyasszátok szeretettel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

MINDENKÉPPEN RÓKAGOMBÁVAL.
Amint jön a szezon, lecserélem a képet is. 
pH besorolás: enyhén lúgosít
Erről bővebben itt olvashatsz.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát ha szükséges folyóvíznél megmossuk, de ne áztassuk a vízben. Ne hámozzuk meg! A legértékesebb anyagok a bőrében vannak.
  2. Olvasszunk fel 10 dkg vajat 3-4 ek olívaolajjal. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát és nagyon kis lángon fonnyasszuk 5 percig. Ne piruljon!
  3. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, tekerjük fel a lángot és kevergetve pirítsuk egy 1-2 percig, majd öntsük fel a fehérborral. Ekkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és forraljuk 10-15 perc alatt sűrűre.
  4. Akkor kész, amikor a szaftja sűrűsödni kezd. Ekkor még olvasszuk bele a maradék 5 dkg vajat és a megmosott, leszárított salátára halmozva, friss ropogós kenyérrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 611
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sivatag
sivatag Fri, 2017-10-27 19:51

Kedves Receptíró!
Én a 30 dkg gombához túl soknak találom a 15 dkg vajat és a 3 evőkanál olajat.
Üdv., Titanilla

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-28 20:02

Eszterke, akkor az én gorgonzolás tagliatellém (a ház szélesmetéltje néven fut) nem is ízlene Neked??? (Mert abban tejszín is van, bár fűszerek nem. Csak bor.) :(((((((( Pedig Rád gondoltam, amikor a vegáknak ajánlottam.
Juci

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-28 20:43

Lemaradtam arról a receptről. Ez ugyan nem tudom, hogy fordulhat elő az én praxisomban, de most írtam oda... :-)))

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-06-28 19:23

Nagyon jó Eszter!Teljesen igazad van, a gomba egyedi ízét szükségtelen elrontani fűszerekkel.Köszi a receptet.Üdv:Bogi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-06-28 19:04

Kedves Esztikém!
Mélyen egyetértek...a gombát tisztelni kell :)Mentve, kipróbálásra ítélve...
puszi:
Nóra

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-28 20:44

Nórám, kérlek várd meg vele a friss rókagomba szezont! Azzal éri meg igazán! :-))) (Te hol is vagy Németo.-n belül?)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-06-28 20:47

Rendben! :) Az őszben úgyis 2 kedvencem van: gombászás és szőlő - szilárdan és folyékonyan :)

918
rókagomba 30 dkg
római saláta 2 közepes db
fehérbor 3 dl
vaj 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint