r
Nosalty Logó

Fehérborkrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Fehérborkrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 1024 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 6146 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 272 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1024 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    389 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 6146 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Elkészítés

tortaalap

  1. A tojást, meleg vizet, cukrot egy tálban kb. 8 percig, konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  2. 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

borkrém

  1. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben.
  2. Az étkezési keményítőt, cukrot, citromlevet egy edénybe tesszük, és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a fehérbort, és fölforraljuk.
  3. Miután levettük a tűzről, a kinyomkodott zselatinlapokat is belekeverjük, majd lehűtjük.
  4. A 400 ml tejszínhabot jól fölhabosítjuk, és a lehűtött borkrémhez hozzákeverjük.

tejszínkrém

  1. A tortaalapot 3 lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Ecset segítségével borral megkenjük a lap tetejét, majd a fele mennyiségű krémet is rákenjük. A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén borral megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
  2. A tejszínt a habfixáló és a cukrok hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. A tojáslikőrt vékonyan a tetejére öntjük. (Én csak a közepére alkottam egy nagyobb kört.) Ízlésünknek megfelelően díszítjük.
  3. Tálalásig hűtőben hűtjük. jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1788
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérborkrém-torta
Éva házias konyhája 159 recept

A vasárnap délutáni kávéhoz volt kínálaton, de minden alkalomra megállja a helyét.

Hozzávalók

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek