r
Nosalty Logó

Fehérbabos zöldségfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Fehérbabos zöldségfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A kencéhez

Összesen 627 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A kencéhez

Összesen 5028 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A kencéhez

Összesen 293 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    1802 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 627 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    230.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10641.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    2071 mg
  • Foszfor
    3463 mg
  • Nátrium
    2721 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    820.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    157 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    687 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3298 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5209 micro
  • β-karotin
    14419 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7724 micro
Összesen 5028 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A kencéhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A répát megpucoljuk, és aprítóban megdaráljuk (le is reszelhetjük, ha nincs késes aprítónk).
  2. A főtt babot szintén összeturmixoljuk (én már amúgy is összekoszoltam az aprítómat a répával, így mindegy volt, de nyugodtan összetörhetjük villával vagy krumplinyomóval is).
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a répát és a babot is, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  5. Egy nagyobb tepsit kikenünk olívaolajjal. A masszából tenyérnyi pogácsákat formázunk, és a tepsire tesszük. Kb 35-40 percig sütjük. Félidő után kicsivel megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép színt kapjon.

A kencéhez

  1. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és összekeverjük a görög joghurttal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 689
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 42917
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Ajánló

Nekem volt előzőleg lefagyasztott főtt babom, abból készítettem - ha jól lecsöpögtetjük, szerintem konzervből is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentes fogás, amely a kencének köszönhetően önmagában is megállja a helyét, de kínálhatunk mellé zöldsalátát is. A kencében lévő zöldfűszerek variálhatóak és cserélhetőek. Recept Marta Stewart nyomán.

Hozzávalók

A fasírthoz

A kencéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek