Fehér trüffeltorta recept

1 adag
736
kcal
Fehér trüffeltorta
Fehér trüffeltorta
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátnőm szülinapjára készült ez a torta. A Csokoládé című könyvből van.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Fehér trüffellel díszítettem.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós-fehér csokoládés torta, túrós trüffeltorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a fehér csokit, majd csomómentesre keverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A tejszínt felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fehér csokit, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk.
  4. Belekeverjük a túrót. A keveréket eloszlatjuk a tortán, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 313
elküldve: 11
receptkönyben: 460
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (21)

Tepla
Teplav, 2013-02-03 04:10

Kedves Flóra! Nagyon megtetszett ez a recept,úgy döntöttem el is készítem,de mivel nincs tortaformám,(kezdő diáklány vagyok, ezért a kísérletezős szakaszomban még nem is ruháznék be egy ilyenre egyenlőre:),kész tortalappal szeretném elkészíteni. A kérdésem az lenne,hogy ha a krémet elkészítem,majd abban a tálban teszem el a hűtőbe amiben bekevertem,utána a kész tortalapra rá tudom majd kenni másnap? Egyáltalán "működni" fog a krém így is?
Petra

Flóra
Flórasze, 2013-02-06 22:03

Kedves Petra!
Mivel szerintem másnapra eléggé megszilárdul, ezért rá lehet kenni, de biztos nem lesz olyan szép, mintha abban dermesztenéd.:/ Az íze azért finom! :)
Üdv: Flóra

Diusbius
Diusbiusszo, 2012-12-22 21:09

Szia Flóra! Miután felfőzzük a habtejszínt és belekerül a fehér csoki is, azután nem kell felverni? Félek, hogy nem fog összeállni a krém.

Flóra
Flórav, 2012-12-23 16:09

Hát rögtön nem is áll össze, de az egy éjszakás állás után igen. Szóval nem kell felverni.:)

hlia
hliav, 2012-09-02 17:23

Szia Flóra!

Kezdem azzal,hogy én nem tortaformában sütöttem,hanem tepsiben,ezek után mivel híg lett a krém,esélyem sem volt,hogy rákenjem a tésztára a krémet.És sajnos reggelre sem láttam sok változást.Elképzelésem sincs,hogy a tiéd,hogy lett ilyen szép levegős,legalábbis én ilyennek látom a képen.

Oti

Flóra
Flórah, 2012-09-10 16:11

Szia Oti!
Sajnos nem tudok más magyarázatot rá, még annyi jutott eszembe, hogy én habtejszínnel készítettem.
Flóra

Betti0905
Betti0905v, 2012-09-02 13:03

Szia Flóra!:))
Jövőhéten lesz a 18. születésnapom és arra kértem anyukámat, hogy készítse el nekem ezt a tortát mivel imádom a fehér csokit és hogy mégis gazdaságos legyen. De az lenne a kérdésem vagy is tulajdonképpen nem is az enyém hanem anyukámé, hogy nem-e sok bele az a fél kiló fehér csoki?
Betti:)

Flóra
Flórav, 2012-09-02 15:15

Szia Betti! A trüffeltorták ilyenek sajnos, rengeteg csoki kell belőlük, ettől lesznek olyan töményen finomak.:)

hlia
hliav, 2012-09-02 11:12

Szia Flóra,

Sajnos nem sikerült ez a drága sütemény,nagyon szomorú vagyok.Mivel már nem vagyok kezdő,nem tudom hol ronthattam el.A krém teljesen híg maradt.Milyen tejszínnel főzted?Én csak felfőztem,de nem forraltam fel,aztán tettem bele a fehércsokit és a túrót,de láttam,hogy milyen híg,ezért még habverővel megkevertem.Lehet,hogy itt a hiba?
Oti

Flóra
Flórav, 2012-09-02 15:17

Szia Oti!
Nekem is híg volt, amikor betettem a hűtőbe, de egy éjszaka alatt teljesen megszilárdult. Neked nem?

eszterujhazi
eszterujhazih, 2012-04-16 15:04

Tegnap elkészítettem Édesanyám szülinapjára,nagyon könnyű recept,gyors és isteni finom.:)

csikipi
csikipih, 2012-01-02 19:10

Szia Flóra! Egyszerű és mutatós, biztosan finom is. Közelebbről elkészítem. Piroska

Flóra
Flórah, 2012-01-02 20:36

Kedves Piroska! Nagyon finom, bár azt meg kell hagyni, hogy tömény is. :)

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Kézműves lekvárok háza
Kézműves lekvárok háza
Kamillás alma- vagy camparis narancslekvár? A "lekvárok házában" olyan ízpárosításokat is találunk, amelyekről eddig álmodni sem mertünk! (x)
736