r
Nosalty Logó

Fehér csokoládés feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Fehér csokoládés feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Összesen 4065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 4065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A lisztet kimérjük kanállal, amit összekeverünk a kakaóporral és a sütőporral. Óvatosan hozzákeverjük a masszához, és a kapcsos tortaformába öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A fehér csokikrémhez

  1. A fehér csokikrémhez a tejszínt óvatosan fellangyosítjuk, tehetünk alá lángelosztót is. Beletördeljük a csokidarabkákat, és folyamatos keverés mellett elolvasztjuk. Ezt ki kell hűteni. Célszerű mindezt előző nap megcsinálni, mert amíg a torta sül, a tejszínt csak fel kell verni, mert volt ideje egy nap, hogy kihűljön. Türelemmel kell dolgozni a csokis tejszínnel, mert lassabban verődik fel, mint a sima, amihez szokva vagyunk.

A meggyes töltelékhez

  1. Ha mindez kész, következik a meggy. Nézzük át, ne maradjon benne mag. (Botmixerrel én egy picit aprítottam a meggyen.) Kb. fél liter meggylébe tesszük a 1,5 cs zselatinfixet, amit jó alaposan elkeverünk benne, és a hűtőben dermedésig pihentjük.
  2. A piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra először a meggyzselé fele kerül, erre a fehér csokikrém fele, majd a középső piskótalap, újabb zselé és krém, majd a harmadik tortalap. A krémből ne felejtsünk el félrerakni a külső díszítéshez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9058
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Annyira nem bonyolult elkészíteni, szerintem igazán mutatós torta

Hozzávalók

A piskótához

A fehér csokikrémhez

A meggyes töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek