r
Nosalty Logó

Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tóth Bernadett
Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 5312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6753.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 5312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítése:
  2. A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük,és egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
  3. 180 fokon 40-45 percig sütjük.
  4. Miután kihűlt, félbevágjuk.
  5. A krém elkészítése:
  6. A darabokra tört csokit a tejszínnel és a narancshéjjal lábasban felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük.
  7. Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuka lábost.
  8. Amikor kihűlt a krém, betesszüka hűtőbe 2-2,5 órára.
  9. Ezt követően a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük, majd beleforgatjuka feldarabolt pisztáciát.
  10. A krémből egy kicsit félreteszünka díszítéshez, a többivel megtöltjüka piskótát.
  11. Az omlós tészta elkészítése:
  12. A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjüka jeges vizet, és jól formázható tésztát gyúrtunk.
  13. A tésztából lecsípünkegy kisebb darabot, és kakaóport gyúrunkbele.
  14. A 10x14 cm-es bikaszilikon formaaljára berakosgatunka barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuka formába a többi tésztát, és megsütjük.
  15. A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunkhabzsákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1137
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta
Tóth Bernadett 48 recept

2010-ben készítettem a saját szülinapomra ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az omlós tésztához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?