r
Nosalty Logó

Fehér csokis-mascarponés Minion torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fehér csokis-mascarponés Minion torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Összesen 1271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Összesen 15246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    269.3 g

Zsír

  • Összesen
    735.4 g
  • Telített zsírsav
    385 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8665.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    1834 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    3431 mg
  • Nátrium
    2624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1908.1 g
  • Cukor
    1485 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    833 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    3199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5169 micro
Összesen 15246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előző nap összeállítjuka fondantot, vagyis a tortabevonót. Ehhez a 900 g porcukrot kettévesszük, mélyedést készítünkbele, majdösszekeverjüka margarinnal, mézzel, a meleg vízben felolvasztott zselatinnal. Addig keverjük, míg nagyjából egynemű anyagot nem kapunk. Ezután fokozatosan keverjükhozzá a maradék porcukrot. Porcukor, gyúrás, porcukor, gyúrás. Addig gyúrjuk, míg már nem ragacsos, hanem puha és sima lesz. Ételfestékkel megfestjük a megfelelő mennyiségeket, majd külön folpackba, majd nejlonba csomagoljuk. Szobahőmérsékleten 3-4 órát pihentetjük, de több napig is eláll.
  2. Másnap kisütjüka piskótalapokat (7 lapot). Mivel minden lap más színű, így egyenként sütjükki őket. Bár én mindig egyenként sütöm ki a lapokat, így a magassága megfelelő lesz, és nem utolsósorban egyenletes az egész. A 3 tojássárgáját kikeverjük3 ek porcukorral, majd ehhez 3 ek vizet adunk, jól elkeverjük, és ehhez hozzákeverjüka 3 ek lisztet, amit előzőleg összekevertünkaz 1 kk sütőporral. Ezután felverjüka 3 tojásfehérjét, ezt óvatosan hozzákeverjükaz előző masszához, majd ételfestékkel megszínezzük. Apránként adjuk hozzá az ételfestéket, a megfelelő szín eléréséig. A sütés folyamán nem változik a tészta színe. Ezt megismételjükmég 6x különböző színekkel. (Szép rózsaszín és lila színt úgy értem el, hogy azokból kihagytam a tojássárgáját. Itt felvertem a habot, és ahhoz adtam a porcukrot és a többi hozzávalót.) Hagyjuk a lapokat hűlni.
  3. Most jön a fehér csokis-mascarponés krém. Gőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit, langyosra hűtjük, és elkeverjük a mascarponéval. Ehhez a masszához hozzákeverjük a kemény habbá vert cukrászhabot.
  4. Következő lépésként betöltjük a tortát a fehér csokis-mascarponés krémmel. Szépen rétegezzük egymásra a lapokat. Az utolsó lap felhelyezése után egy éles kés segítségével ovális formára vágjuk. A leeső darabokból formázzuka lábát.Majd teljesen bevonjuka tortát a maradék krémmel.
  5. Ezután jön a fondanttal való bevonás, ami végül is a minion jellegét adja. Étkezési keményítőn kinyújtjukvékonyra a sárga fondantot, majd óvatosan rásimítjukaz ovális alakra. A kéket is kinyújtjuk, ebből formázzuka nadrágját. Két fehér korong a szeme, a 2 kisebb barna korongot ráhelyezzük, majd az ennél is kisebb fekete korongot is ráhelyezzük. Ezt fekete nudlira sodort fondanttal körbekerítjükszemüvegként. Jön a maradék feketéből a szemüveg pántja és a lábfeje. (A száját és a haját dekortollal mintáztam.) A két karját a maradék sárga fondantból formázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6801
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

Formatorta gyerekeknek. A fehér csokis mascarponés tejszínhabos krém különösen a gyerekek kedvence.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér csokis-mascarponés Minion torta
SweetSzenilla 57 recept

A kislányom születésnapjára készítettem ezt a tortát. Épp az aktuális kedvenc mesefigurája. Hatalmas kitörő örömmel fogadta. Külön meglepetés volt neki, hogy belül szivárványszínű volt.:)

Hozzávalók

A piskótához

A fondanthoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek