Favágó leves recept

Favágó leves
Favágó leves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a finom, tartalmas, kiadós leveseket.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez:

Csipetkéhez:

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos gombaleves, tejfölös sertésraguleves
Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez:

  1. Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.
  2. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  5. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.
  6. Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a galuskát.

Csipetkéhez:

  1. Tojást kikeverjük a liszttel.
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 52 393
elküldve: 16
receptkönyvben: 474
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
958 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-12-27 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

729