r
Nosalty Logó

Fasírttal töltött patiszon kaporöntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fasírttal töltött patiszon kaporöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A patisszonhoz

A kapros öntethez

Összesen 470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A patisszonhoz

A kapros öntethez

Összesen 1877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A patisszonhoz

A kapros öntethez

Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2419 micro
Összesen 470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9674 micro
Összesen 1877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A patisszonhoz

A kapros öntethez

Elkészítés

A patisszonhoz

  1. A patiszont alaposan megmossuk, meghámozzuk, levágjuk a tetejét, kikaparjuk a belső, magvas részt. Sóval és fekete borssal beszórjuk. (Ide kerül majd a töltelék.)
  2. Elkészítjük a tölteléket: a felaprózott hagymát olajon megfonnyasztjuk. A zsemlét a tejbe tépkedjük. Egy tálban összedolgozzuk a darált húst a tojásokkal és a fűszerekkel, a már langyosra hűlt pirított hagymával és a kinyomkodott tejes zsemlével.
  3. A patiszon belsejébe töltjük, és ráhelyezzük a tetejét. Ami nem fér bele a tökbe, abból gombócokat gyúrunk, és olajban fasírtgolyóként kisütjük
  4. Egy kivajazott jénai tálba helyezzük az így elkészített töltött patiszont. Mellé kockára vágott burgonyát helyezünk, majd megszórjuk kevés sóval és pár ek olajat locsolunk még a tetejére.
  5. Kb. 40 percig pároljuk a jénaiban. Akkor jó, ha a csillagtök megpuhult, és könnyen bele lehet szúrni a villát.
  6. Amíg párolódik, addig elkészítjük a kaporöntetet: a vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, beleszórjuk a kaprot, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk és sűrű mártást főzünk belőle.
  7. Amikor megpuhult a patiszon, levesszük a jénai tetejét, nyakonöntjük a kaporöntettel és tovább sütjük, amíg szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21693
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Ajánló

Ha kapros túróval töltjük, akkor vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap bevásárláskor láttam, hogy milyen olcsó a csillagtök (hiszen szezonja van), ezért  a kosárba is került. Gondoltam, majd kirántom és lesz mellé rizs, én imádom rántva. :) De a párom (Maty) már a kosárba helyezéskor jelezte, hogy ő nem szereti, plusz neki kell valami húsféle is hozzá. Ehhez jött még az, hogy legutóbb, mikor nála főztem, találtam a fűszeres dobozában egy zacskónyi szárított kaprot, amit nagyon megkívántam. Így állt össze végül ez. Igazán finom lett. :)

Hozzávalók

A patisszonhoz

A kapros öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?