Fasírtgolyók recept

Kalória?
Fasírtgolyók
Fasírtgolyók
receptkönyvben hozzászólások (86)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek fasírtgolyókat, mert gyermekeim nagyon szeretik. Jó benne, hogy melegen és hidegen egyaránt finom. Körettel vagy a nélkül, főételnek, vagy főzelék feltétnek, illetve hidegen borkorcsolyának is kiváló. Ha fokozni szeretnénk az élvezeteket, akkor kevés reszelt sajttal gazdagíthatjuk a masszát.
 

hozzávalók / 4 adag

A fasírtgolyókhoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk.
  2. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinszteljük.
  3. A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát, és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük.
  4. Nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk.
  5. Felforrósított olajban kisütjük. Közben időnként megforgtajuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak.
  6. Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat.

  • költség: 1240 Ft
  • elkészítettem: 115 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 199 327
elküldve: 61
receptkönyben: 2 883
elkészítve: 180/269
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (86)

nofish
nofish / nofish v, 2015-03-15 10:52

Kedves Muci, a tegnap esti vacsink a te recepted alapján készült, és annyira finom lett, hogy majdnem teljesen el is fogyott! Igaz, csak fél kiló sertéshúsból készült, de remek volt az íze, köszönjük!

enyediandrea
enyediandrea sze, 2014-07-30 13:56

Kedves Muci, közel 3 éve találtam rá erre a receptedre és azóta sok másikra is "rászoktam". Szeretem, hogy mindent pontosan mérve írsz le - Nem csak " sózzuk, borsozzuk" ! - ez sokat segített abban, hogy mára bátrabban fűszerezek. Köszönet a sok isteni ebédért és vacsoráért és azért, hogy visszahoztad a gyerekkoromat a nagymamám főztjének ízeivel !!!!

Muci
Muci / Muci v, 2014-08-03 19:26

Kedves "enyediandrea "!
Köszönöm a kedves hozzászólásodat. Örülök, hogy több receptem is bevált.
További sikeres sütés-főzést kívánok.
Üdv.: Muci

ayreon
ayreon szo, 2014-05-24 16:35

nagyon finom, de a paprika nagyon sok volt bele, fele is bőven elég lett volna, bár persze ez ízlés kérdése.. :)

81Judit
81Judit k, 2014-05-20 22:40

Szuper recept, köszönöm! Nagyon-nagyon finom lett! :-) Sütőben sütöttem. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, amit vékonyan kiolajoztam, erre kerültek a fasírtgolyók. Alufóliával letakarva sütöttem 20 percig, majd alufólia nélkül további 20 percet sültek még.

asztika
asztika / asztika p, 2014-03-07 19:32

Kedves "Muci" ! Én kérek elnézést :) Azért is lepődtem meg, mert korábban már többször csináltam - csak elkallódott a kinyomtatott papir - és nem rémlett,hogy ennyi kellett volna hozzá. Köszönöm a segítséget és a receptet ismét :)

IvetTiduJ
IvetTiduJ cs, 2013-11-14 14:02

Kedves Muci!

Miután mindent összekevertem és megcsináltam a golyókat, mennyi időn belül kell kisütni? Rögtön, vagy lehet, hogy reggel csinálom és este sütöm ki?

Muci
Muci / Muci p, 2013-11-15 18:49

Szia !
Legjobb rögtön kisütni, de ha nincs időd egy fél napot várakoztathatod a hűtőben is.
Üdv. Muci

Lolóka89
Lolóka89 szo, 2013-11-02 23:15

Egy elég fura kérdésem lesz... :$ A maradék tejjel mit lehet csinálni? mert ennyit kiönteni nem szeretnék, de a bennemaradt kenyér darabkák miatt sok lehetőséget nem látok vele. De hátha tapasztalt háziasszonyok tudnak tippeket adni :)

modlingert
modlingert p, 2014-02-21 11:38

Én vízbe szoktatm áztatni a kenyeret. Nem hiszem, hogy nagy a különbség. :)

Muci
Muci / Muci v, 2013-11-03 17:45

Szia Lolóka89 !
Nálunk megissza a macska. Jobb ötletem nincs.
Üdv.: Muci

viki82
viki82 k, 2013-09-17 06:12

En tepsiben sutottem ki, de igy is nagyon finom lett, izlett az egesz csaladnak! Mostantol mindig ezzel a recepttel fogom kesziteni a fasirtot!
Az elozo hozzaszolohoz hasonloan, nekem is nagyon nagy segitseg volt, hogy ilyen precizen leirtal mindent.

Koszonjuk! :)

asztika
asztika / asztika h, 2013-12-09 22:07

Tepsibe csak simán beraktaad, vagy használtál olajat? Szimpatikus lenne ha nem bő olajban kellene sütni és gyorsabb, vagy legalábbis egyszerűbb is úgy sejtem ;)

melind
melind cs, 2013-03-21 14:22

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Nagy segítség volt a precíz leírás, enélkül megint nem sikerült volna igazán jól eltalált fasírtot csinálnom.

Muci
Muci / Muci cs, 2013-03-21 17:05

Szia "melind" !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült. A receptjeim feltöltésénél mindig igyekszem precízen eljárni.
Üdv.: Muci

Lenildi
Lenildi szo, 2013-03-16 11:40

Nagyon finomak lettek a fasirtok, felét muffinsütőben sütöttem 220 fokos sütőben, és azok is isteniek lettek. Köszi, átirtam a receptesfüzetembe..

merantin
Merantin / merantin szo, 2013-03-02 17:56

Kedves Muci!

Életem első saját készítésű fasírtját csináltam meg a recepted alapján, és tök jóó lett.
Köszönöm szépen hogy megosztottad velünk ezt a jó kis receptet.

krisszila
krisszila cs, 2013-01-31 11:46

Szia Muci lenne egy kérdésem! Nem baj ha a kenyér nem száraz? Köszi!

Muci
Muci / Muci v, 2013-02-03 18:36

Szia Krisszila !
Nem lényegbevágó, nyugodtan csinálhatod olyan kenyérrel, ami éppen van otthon.
Üdv.: Muci

kockacukor91
kockacukor91 cs, 2013-01-17 19:00

Kedves Muci!
Nagyon szépen köszönjük a receptet! Igazi "rájárós" kaja lett belőle. Mi csak ketten vagyunk a párommal, de egy délután alatt elfogyott. Ez volt a nasi is!
Üdv.: Rita és Balázs

Muci
Muci / Muci p, 2013-01-18 18:18

Kedves Rita és Balázs !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bejött nektek ez a recept. Az tényleg jó, hogy lehet melegen pl.
fözelékre feltétként, vagy egyéb körettel fogyasztani, de hidegen , nasiként egy pohár ital kiséretében is finom.
Üdv.: Muci

Schildi
Schildi cs, 2012-12-13 22:36

Kedves Muci!
Mióta ráleltem erre a receptre azóta már vagy százszor elkészítettem-gondoltam megírom Neked :)
Nagyon ízlik a családnak, különösen a kislányomnak.
Köszönöm! Üdvözöl: Ildi

Muci
Muci / Muci p, 2012-12-14 20:36

Kedves Schildi !
Örülök, hogy bevált nálad és a családodnál is ez a recept. Köszönöm a kedvező visszajelzést.
További jó sütés-főzést kívánok.
Üdv.: Muci

Niki21
Niki21 p, 2012-11-02 17:10

Hűha mennyi komment! :) Azt hiszem anyukám is valahogy így csinálja,ezért a Te recepted alapján fogom ezt holnap elkészíteni! Biztos fini lesz :)

h3eniko
h3eniko v, 2012-08-19 01:37

Kedves Muci!
Csatlakozom 1-2 elottemszolohoz, eddig en sem voltam egy "Fasirt-Guru", de a recepteddel megtort a jeg! :)
Elfelejtettem megszamolni hany db lett, de valoban, 4 fonek boven eleg! Burgonyapurevel es barackbefottel lett talalva. Nagyon finom volt! Koszonom szepen!
Eniko

nopara
nopara / nopara szo, 2012-08-18 20:35

Sose voltam jó fasírtban, de ez! Tegnapelőtt megcsináltam, isteni lett, köszönöm!

Cicmic
Cicmic p, 2012-06-22 20:36

Kedves Muci!
Nekem ez az igazi fasírtrecept, így tanultam Anyukámtól, így csinálja Nagymamám és Anyósom is. Fokhagymából több gerezdet (ötöt) tettem, de különben mindenben egyezik.
Üdv, Cicmic

kovnora
kovnora sze, 2012-05-02 22:20

Ma este vacsira elkészítettem, és most már elmondhatom: én is tudok fincsi fasírtot sütni!!! :)
Köszönet érte Muci!

kovnora
kovnora k, 2012-05-01 19:55

Köszönöm a válaszod kedves Muci! Az ebédről már lecsúsztam, de mindenképpen kipróbálom a napokban a recepted! Majd megírom az eredményt! Szia!

kovnora
kovnora h, 2012-04-30 23:47

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy száraz kenyeret kell használnom, vagy készíthetem "puhából" is? Ez lenne a holnapi ebédem, hisz olyan sokan dicséritek! Én is szeretnék kicsit villogni a konyhában :)

Muci
Muci / Muci k, 2012-05-01 17:29

Szia "kovnora " !
Szikkadt kenyeret szoktam legtöbbször használni, de nyugodtan készítheted puhából is, amilyen éppen van otthon.
Üdv: Muci

oxigen85
oxigen85 v, 2012-11-18 16:39

Ha jól gondolom, azért szokták száraz kenyérből, mert ez is egy olyan "kenyérmentő" recept, mint pl. a bundás kenyér: még ha már meg is száradt, se kelljen kidobni.

renáta87
renáta87 szo, 2012-02-25 11:33

Szia Muci!!Ugy örülök ennek a receptnek én nagyon nem szeretem kostolgatni a nyers hust ezt meg bekevertem egyszer kóstoltam!!Nagyon finom!!Köszi!!

Amethysta
Tasty / Amethysta cs, 2011-11-17 12:39

Kissé megvariáltam, de finom lett. 4 zsemlét tettem a kenyér helyett, 6 gerezd fokhagymával, 2tk sóval, 4 kk. borssal, 2 tk. köménnyel,2 tk édes paprikával+ 2 tk. csípős paprikával

Citromocska
Citromocska / Citromocska v, 2011-10-16 13:23

Nagyon jo kis recept, gratula! En annyival csinalom maskepp, hogy sutes elott harom reszre osztom a masszat, az egyik reszet zsemlemorzsaba, a masikat szezammagba a harmadikat pedig makba forgatom. A vegeredmeny istenien finom es latvanyos is, ajanlom hidegtalak keszitesehez :)

Muci
Muci / Muci sze, 2011-10-19 17:33

Szia Citromocska !
Köszönöm a gratulációt és a kreatív ötleteket is.
Üdv.: Muci

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob cs, 2011-10-06 13:29

Többször elkészítettem csak több fokhagymával, nagyon finom. Nagy megkönnyebbülés egy tutibiztos fasírtrecept, köszönöm!

Cicmic
Cicmic szo, 2011-10-01 23:12

plusz a sütőforma mérete is adott, házias ízek..örömteli sütést-főzést! :-)) Cimi

Cicmic
Cicmic szo, 2011-10-01 23:09

Kedves Muci!
Biztosan jó lesz a többi is, legközelebb a citromöntetes túróst próbálom ki. Folyamatosan bővítem a recepttáram.
Igen, megtaláltam én is a receptet. A tied finomabbnak tűnik a kép alapján (inkább ezt kóstolnám meg) és mindig megvan mennyi só, bors kell bele. Köszönöm! Cimike

Muci
Muci / Muci szo, 2011-10-01 17:02

Kedves Cicmic !
Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim és amelyiket kipróbáltad bevált. Tojással töltött fasírtot /Stefánia vagdaltat / szoktam készíteni. A kelkáposzta főzelék receptem fotóján is láthatod, feltétként szerepel. Az oldalra azért nem tettem fel a receptjét, mert már másik szakácstársam megelőzött és az enyémhez hasonló volt a receptje.
A fasírtba én szoktam a bors mellett őrölt pirospaprikát is tenni, azért szép a színe.
Üdv.: Muci

Cicmic
Cicmic szo, 2011-10-01 15:33

Na most már megvan hol láttam ezt a fasírtot. A kelkáposztafőzelék recept oldalán van, a főzeléken feltétként és olyan gusztusos és szép színe van :-) Stefánia vagdalt a neve különben?

Cicmic
Cicmic szo, 2011-10-01 15:18

Kedves Muci!
A héten valamikor láttam a nosaltyn a tojással töltött fasírt fényképét, azt hittem itt, de most nem találom, valószínűleg akkor nem is itt láttam a receptjeid között. Esetleg ha a családodnak ezt is szoktad készíteni, akkor megosztanád? A receptjeid alapján készített ételek eddig mind jól sikerültek, valahogy mindig itt böngészgetek...:-) Csak azt sajnálom, hogy a nosaltyn nem lehet szétválogatni a recepteket, tehát a szakács oldalán minden recept egymás után következik, nincsenek kategóriák és így sokszor elveszek a sok finomság között keresés közben.

ildi992
ildi992 / ildi992 v, 2011-06-26 09:50

Nagyon finom lett !!!!!!! Annyit változtattam rajta, hogy a végén zsemlemorzsában meghempergettem a golyókat, és úgy sütöttem ki őket. Köszönköm a receptet.

1289