Fasírtgolyók recept

1 adag
1298
kcal
Fasírtgolyók
Fasírtgolyók
receptkönyvben hozzászólások (85)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek fasírtgolyókat, mert gyermekeim nagyon szeretik. Jó benne, hogy melegen és hidegen egyaránt finom. Körettel vagy a nélkül, főételnek, vagy főzelék feltétnek, illetve hidegen borkorcsolyának is kiváló. Ha fokozni szeretnénk az élvezeteket, akkor kevés reszelt sajttal gazdagíthatjuk a masszát.
 

hozzávalók / 4 adag

A fasírtgolyókhoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk.
  2. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre dinszteljük.
  3. A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát, és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük.
  4. Nedves kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk.
  5. Felforrósított olajban kisütjük. Közben időnként megforgtajuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak.
  6. Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat.

  • költség: 1240 Ft
  • elkészítettem: 115 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 184 849
elküldve: 53
receptkönyben: 2 779
elkészítve: 135/225
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (85)

enyediandrea
enyediandreasze, 2014-07-30 13:56

Kedves Muci, közel 3 éve találtam rá erre a receptedre és azóta sok másikra is "rászoktam". Szeretem, hogy mindent pontosan mérve írsz le - Nem csak " sózzuk, borsozzuk" ! - ez sokat segített abban, hogy mára bátrabban fűszerezek. Köszönet a sok isteni ebédért és vacsoráért és azért, hogy visszahoztad a gyerekkoromat a nagymamám főztjének ízeivel !!!!

Muci
Muciv, 2014-08-03 19:26

Kedves "enyediandrea "!
Köszönöm a kedves hozzászólásodat. Örülök, hogy több receptem is bevált.
További sikeres sütés-főzést kívánok.
Üdv.: Muci

ayreon
ayreonszo, 2014-05-24 16:35

nagyon finom, de a paprika nagyon sok volt bele, fele is bőven elég lett volna, bár persze ez ízlés kérdése.. :)

81Judit
81Juditk, 2014-05-20 22:40

Szuper recept, köszönöm! Nagyon-nagyon finom lett! :-) Sütőben sütöttem. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, amit vékonyan kiolajoztam, erre kerültek a fasírtgolyók. Alufóliával letakarva sütöttem 20 percig, majd alufólia nélkül további 20 percet sültek még.

Muci
Mucip, 2013-12-13 18:13

Kedves " asztika " !
A receptben dkg szerepel .
Üdv.: Muci

asztika
asztikap, 2014-03-07 19:32

Kedves "Muci" ! Én kérek elnézést :) Azért is lepődtem meg, mert korábban már többször csináltam - csak elkallódott a kinyomtatott papir - és nem rémlett,hogy ennyi kellett volna hozzá. Köszönöm a segítséget és a receptet ismét :)

IvetTiduJ
IvetTiduJcs, 2013-11-14 14:02

Kedves Muci!

Miután mindent összekevertem és megcsináltam a golyókat, mennyi időn belül kell kisütni? Rögtön, vagy lehet, hogy reggel csinálom és este sütöm ki?

Muci
Mucip, 2013-11-15 18:49

Szia !
Legjobb rögtön kisütni, de ha nincs időd egy fél napot várakoztathatod a hűtőben is.
Üdv. Muci

Lolóka89
Lolóka89szo, 2013-11-02 23:15

Egy elég fura kérdésem lesz... :$ A maradék tejjel mit lehet csinálni? mert ennyit kiönteni nem szeretnék, de a bennemaradt kenyér darabkák miatt sok lehetőséget nem látok vele. De hátha tapasztalt háziasszonyok tudnak tippeket adni :)

modlingert
modlingertp, 2014-02-21 11:38

Én vízbe szoktatm áztatni a kenyeret. Nem hiszem, hogy nagy a különbség. :)

Muci
Muciv, 2013-11-03 17:45

Szia Lolóka89 !
Nálunk megissza a macska. Jobb ötletem nincs.
Üdv.: Muci

viki82
viki82k, 2013-09-17 06:12

En tepsiben sutottem ki, de igy is nagyon finom lett, izlett az egesz csaladnak! Mostantol mindig ezzel a recepttel fogom kesziteni a fasirtot!
Az elozo hozzaszolohoz hasonloan, nekem is nagyon nagy segitseg volt, hogy ilyen precizen leirtal mindent.

Koszonjuk! :)

asztika
asztikah, 2013-12-09 22:07

Tepsibe csak simán beraktaad, vagy használtál olajat? Szimpatikus lenne ha nem bő olajban kellene sütni és gyorsabb, vagy legalábbis egyszerűbb is úgy sejtem ;)

melind
melindcs, 2013-03-21 14:22

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Nagy segítség volt a precíz leírás, enélkül megint nem sikerült volna igazán jól eltalált fasírtot csinálnom.

Muci
Mucics, 2013-03-21 17:05

Szia "melind" !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült. A receptjeim feltöltésénél mindig igyekszem precízen eljárni.
Üdv.: Muci

Lenildi
Lenildiszo, 2013-03-16 11:40

Nagyon finomak lettek a fasirtok, felét muffinsütőben sütöttem 220 fokos sütőben, és azok is isteniek lettek. Köszi, átirtam a receptesfüzetembe..

merantin
merantinszo, 2013-03-02 17:56

Kedves Muci!

Életem első saját készítésű fasírtját csináltam meg a recepted alapján, és tök jóó lett.
Köszönöm szépen hogy megosztottad velünk ezt a jó kis receptet.

krisszila
krisszilacs, 2013-01-31 11:46

Szia Muci lenne egy kérdésem! Nem baj ha a kenyér nem száraz? Köszi!

Muci
Muciv, 2013-02-03 18:36

Szia Krisszila !
Nem lényegbevágó, nyugodtan csinálhatod olyan kenyérrel, ami éppen van otthon.
Üdv.: Muci

kockacukor91
kockacukor91cs, 2013-01-17 19:00

Kedves Muci!
Nagyon szépen köszönjük a receptet! Igazi "rájárós" kaja lett belőle. Mi csak ketten vagyunk a párommal, de egy délután alatt elfogyott. Ez volt a nasi is!
Üdv.: Rita és Balázs

Muci
Mucip, 2013-01-18 18:18

Kedves Rita és Balázs !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bejött nektek ez a recept. Az tényleg jó, hogy lehet melegen pl.
fözelékre feltétként, vagy egyéb körettel fogyasztani, de hidegen , nasiként egy pohár ital kiséretében is finom.
Üdv.: Muci

Schildi
Schildics, 2012-12-13 22:36

Kedves Muci!
Mióta ráleltem erre a receptre azóta már vagy százszor elkészítettem-gondoltam megírom Neked :)
Nagyon ízlik a családnak, különösen a kislányomnak.
Köszönöm! Üdvözöl: Ildi

Muci
Mucip, 2012-12-14 20:36

Kedves Schildi !
Örülök, hogy bevált nálad és a családodnál is ez a recept. Köszönöm a kedvező visszajelzést.
További jó sütés-főzést kívánok.
Üdv.: Muci

Niki21
Niki21p, 2012-11-02 17:10

Hűha mennyi komment! :) Azt hiszem anyukám is valahogy így csinálja,ezért a Te recepted alapján fogom ezt holnap elkészíteni! Biztos fini lesz :)

h3eniko
h3enikov, 2012-08-19 01:37

Kedves Muci!
Csatlakozom 1-2 elottemszolohoz, eddig en sem voltam egy "Fasirt-Guru", de a recepteddel megtort a jeg! :)
Elfelejtettem megszamolni hany db lett, de valoban, 4 fonek boven eleg! Burgonyapurevel es barackbefottel lett talalva. Nagyon finom volt! Koszonom szepen!
Eniko

nopara
noparaszo, 2012-08-18 20:35

Sose voltam jó fasírtban, de ez! Tegnapelőtt megcsináltam, isteni lett, köszönöm!

Cicmic
Cicmicp, 2012-06-22 20:36

Kedves Muci!
Nekem ez az igazi fasírtrecept, így tanultam Anyukámtól, így csinálja Nagymamám és Anyósom is. Fokhagymából több gerezdet (ötöt) tettem, de különben mindenben egyezik.
Üdv, Cicmic

kovnora
kovnorasze, 2012-05-02 22:20

Ma este vacsira elkészítettem, és most már elmondhatom: én is tudok fincsi fasírtot sütni!!! :)
Köszönet érte Muci!

kovnora
kovnorak, 2012-05-01 19:55

Köszönöm a válaszod kedves Muci! Az ebédről már lecsúsztam, de mindenképpen kipróbálom a napokban a recepted! Majd megírom az eredményt! Szia!

kovnora
kovnorah, 2012-04-30 23:47

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy száraz kenyeret kell használnom, vagy készíthetem "puhából" is? Ez lenne a holnapi ebédem, hisz olyan sokan dicséritek! Én is szeretnék kicsit villogni a konyhában :)

Muci
Mucik, 2012-05-01 17:29

Szia "kovnora " !
Szikkadt kenyeret szoktam legtöbbször használni, de nyugodtan készítheted puhából is, amilyen éppen van otthon.
Üdv: Muci

oxigen85
oxigen85v, 2012-11-18 16:39

Ha jól gondolom, azért szokták száraz kenyérből, mert ez is egy olyan "kenyérmentő" recept, mint pl. a bundás kenyér: még ha már meg is száradt, se kelljen kidobni.

renáta87
renáta87szo, 2012-02-25 11:33

Szia Muci!!Ugy örülök ennek a receptnek én nagyon nem szeretem kostolgatni a nyers hust ezt meg bekevertem egyszer kóstoltam!!Nagyon finom!!Köszi!!

Amethysta
Amethystacs, 2011-11-17 12:39

Kissé megvariáltam, de finom lett. 4 zsemlét tettem a kenyér helyett, 6 gerezd fokhagymával, 2tk sóval, 4 kk. borssal, 2 tk. köménnyel,2 tk édes paprikával+ 2 tk. csípős paprikával

Citromocska
Citromocskav, 2011-10-16 13:23

Nagyon jo kis recept, gratula! En annyival csinalom maskepp, hogy sutes elott harom reszre osztom a masszat, az egyik reszet zsemlemorzsaba, a masikat szezammagba a harmadikat pedig makba forgatom. A vegeredmeny istenien finom es latvanyos is, ajanlom hidegtalak keszitesehez :)

Muci
Mucisze, 2011-10-19 17:33

Szia Citromocska !
Köszönöm a gratulációt és a kreatív ötleteket is.
Üdv.: Muci

mrsgrob
mrsgrobcs, 2011-10-06 13:29

Többször elkészítettem csak több fokhagymával, nagyon finom. Nagy megkönnyebbülés egy tutibiztos fasírtrecept, köszönöm!

Cicmic
Cicmicszo, 2011-10-01 23:12

plusz a sütőforma mérete is adott, házias ízek..örömteli sütést-főzést! :-)) Cimi

Cicmic
Cicmicszo, 2011-10-01 23:09

Kedves Muci!
Biztosan jó lesz a többi is, legközelebb a citromöntetes túróst próbálom ki. Folyamatosan bővítem a recepttáram.
Igen, megtaláltam én is a receptet. A tied finomabbnak tűnik a kép alapján (inkább ezt kóstolnám meg) és mindig megvan mennyi só, bors kell bele. Köszönöm! Cimike

Muci
Muciszo, 2011-10-01 17:02

Kedves Cicmic !
Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim és amelyiket kipróbáltad bevált. Tojással töltött fasírtot /Stefánia vagdaltat / szoktam készíteni. A kelkáposzta főzelék receptem fotóján is láthatod, feltétként szerepel. Az oldalra azért nem tettem fel a receptjét, mert már másik szakácstársam megelőzött és az enyémhez hasonló volt a receptje.
A fasírtba én szoktam a bors mellett őrölt pirospaprikát is tenni, azért szép a színe.
Üdv.: Muci

Cicmic
Cicmicszo, 2011-10-01 15:33

Na most már megvan hol láttam ezt a fasírtot. A kelkáposztafőzelék recept oldalán van, a főzeléken feltétként és olyan gusztusos és szép színe van :-) Stefánia vagdalt a neve különben?

Cicmic
Cicmicszo, 2011-10-01 15:18

Kedves Muci!
A héten valamikor láttam a nosaltyn a tojással töltött fasírt fényképét, azt hittem itt, de most nem találom, valószínűleg akkor nem is itt láttam a receptjeid között. Esetleg ha a családodnak ezt is szoktad készíteni, akkor megosztanád? A receptjeid alapján készített ételek eddig mind jól sikerültek, valahogy mindig itt böngészgetek...:-) Csak azt sajnálom, hogy a nosaltyn nem lehet szétválogatni a recepteket, tehát a szakács oldalán minden recept egymás után következik, nincsenek kategóriák és így sokszor elveszek a sok finomság között keresés közben.

ildi992
ildi992v, 2011-06-26 09:50

Nagyon finom lett !!!!!!! Annyit változtattam rajta, hogy a végén zsemlemorzsában meghempergettem a golyókat, és úgy sütöttem ki őket. Köszönköm a receptet.

koma
komak, 2011-05-24 16:01

Én a hagymához hozzá teszek 10 dkg nagyon apróra vágott gombát! Dúsítja és gazdagítja!
Ajánlom a gasztronautáknak.

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
1298