Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírtból virág

Fasírtból virág
Fasírtból virág
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott ételeket is lehet egy kicsit vidámabb elrendezéssel tálalni. :)

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A krumplipüréhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
  2. A darált húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával.
  3. Beletesszük a felvert tojásokat, a felaprított fokhagymát és annyi lisztet, hogy formázható legyen.
  4. Gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
  5. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  6. Tejföllel jól kikeverjük.
  7. A tányér közepére halmozunk egy kis krumplipürét, körberakjuk kisült fasírtokkal.
  8. A hézagokat paradicsom vagy paprika csíkokkal takarjuk.
  9. Petrezselyemmel díszítjük a fasírtvirágunk szárát és leveleit.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1030 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt, fasírtvirág, krumplipürés fasírtvirág

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

730
darált sertéshús 50 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
zsemlemorzsa 1 bögre
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 1 kg
tejföl 2 dl
petrezselyem 2 szál
paradicsom 1 közepes db