Fasírt - Bors&Pepper konyhájából recept

Fasírt - Bors&Pepper konyhájából
Fasírt - Bors&Pepper konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi, azaz az Anyukám, a Nagymamám és én (meg gondolom a tesóm is) így készítjük. Szeretem, ha kiérződik a fokhagyma és a bors íze. Nem teszünk bele sem vöröshagymát, sem pirospaprikát.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha nem készítünk gombócokat, egyben, cipót formázva, zsemlemorzsával megszórva, olajjal kikent tepsiben a sütőben is megsüthetjük.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgolyó, olajban sült fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét vízbe beáztatjuk.
  2. A darált húsra ráütjük a tojást, belenyomjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk (bőven).
  3. A  zsemlét, ha már átázott kivesszük a vízből, és jól kicsavarjuk, kinyomkodjuk, majd rámorzsoljuk a husira. Kezünkkel jól összedolgozzuk a darálthúsos masszát.
  4. Egy picit hagyhatjuk állni, majd egyforma gombócokat formázunk (pl. fagyis kanállal), és meghempergetjük őket a zsemlemorzsában.
  5. Forró olajban pedig kisütjük.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 158
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Wed, 2014-04-02 07:49

Mivel az utóbbi időben nemigen kedvelem a pirospaprikát,örültem amikor ráakadtam erre a receptre.Rögtön egy kiló húst készítettem el.Istenire sikeredett.Köszi!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Thu, 2013-04-04 15:17

Én is így készítem.:)
Milyen lenne , ha kis fasírtokat sütnénk a tepsiben és nem egyben?
Lehetne azt??

Bors-and-Pepper
Bors&Pepper / Bors-and-Pepper Fri, 2013-04-05 10:39

Szia! Ha pici gombócokban sütnéd sütöben én félnék, hogy kiszárad. De még nem próbáltam, úgyhogy lehet, hogy nincs igazam :) Ha kipróbálod, szívesen fogadom a tapasztalatod!

1609