r
Nosalty Logó

Farsangi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1438 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 417 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1438 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    342 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6656.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    2936 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 5749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 417 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat/amargarint a liszttel, sütőporral, tojással és cukorral jóleldolgozzuk.Kétegyenlőrészreosztjuk. Kinyújtukalapokat a tepsi nagyságúra, az egyiket atepsibe tesszük.
  2. A cukorból és a citrom levével sűrűszirupot főzünk,majd hozzáadjuk a darált mandulát, az őrölt fahéjat, a tisztítottmazsolátés a citrom reszelt héját.
  3. Ezt a tölteléketaaz alsótésztalapra tesszük, majd befedjük a másik kinyújtottlappal. Villával megszurkáljuk, előmelegítettsütőben készre sütjük.
  4. Tetszésszerint szeleteljük, és vaníliásporcukorralbőven megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21*32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 27298
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A farsangi szezon közeledtével találtam erre a nem túl bonyolult, gyorsan elkészíthető süteményre. Nagy sikert aratott, így még biztosan fogom készíteni, akár farsangon kívüli időszakban is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek