r
Nosalty Logó

Farsangi fánk Kitty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk Kitty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1874 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 7503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 444 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1874 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    538.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    184 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2225.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 7503 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 444 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet szitáljuk egy nagy keverőtálba, a közepébe készítsünk kis fészket, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, melyet keverjünk el kevés langyos tejjel és cukorral.
  2. Mikor az élesztő felfut, a tésztához adjuk hozzá a megmaradt tejet, az olvasztott margarint, porcukrot, reszelt citromhéjat, és egy kevés kis sót.
  3. Robotgéppel dolgozzuk simára, ruhával letakarva kelesszük meg meleg helyen, körülbelül 1 óráig.
  4. A megkelt tésztát terítsük ki lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, majd egyszer hajtsuk félbe. Körülbelül 1 cm vastagra nyújtsuk ki ismét, majd nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassunk ki belőle korongokat. Az a jó tészta, ha lágy lesz.
  5. Ezután takarjuk le őket, tartsuk meleg helyen, körülbelül fél órát pihentessük.
  6. Mielőtt elkezdenénk sütni, közepükbe nyomjunk mélyedést, amelybe belenyomtuk a mélyedést, azt a felét tegyük bele az olajba először, majd tegyünk rá fedőt. Ha megfordítottuk a fánkokat, akkor már nem szükséges rátenni a fedőt. Ne hevítsük túl a zsiradékot, mert a fánk külseje hirtelen megbarnul, és a belseje nyers marad.
  7. Tálaláskor a fánk közepében lévő mélyedésbe tegyünk lekvárt, majd porcukorral hintsük meg.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14685
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első alkalmam volt, hogy megpróbálkoztam a fánk elkészítésével. Nem csalódtam, tökéletesre sikerült. Mind ízre és mind formára egyaránt. Csak ajánlhatom mindenkinek, aki szereti a fánkot, bátran próbálkozzon vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek