r
Nosalty Logó

Fánk 8. - nutellával töltött

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Fánk 8. - nutellával töltött
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 10249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    600.1 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1021.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 10249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a liszteket. Közepébe kis fészket csinálunk, és ebbe minden hozzávalót beleöntünk.
  3. Elővesszük a gépi habverőt, beledugjuk a dagasztó kanalakat, és ezzel kb. 10-15 percig jól kidagasztjuk. Ha nincs gép, akkor sajnos ezt egy fakanállal végezzük el. Addig verjük, amíg el nem válik a tészta az edény faláról, és a fakanálról is simán lejön.
  4. Kevés lisztel megszórjuk a tetejét, letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 50 perc.
  5. Mikor megkellt a tészta, kiborítjuk lisztezett deszkára, és lisztes kézzel átgyúrjuk egy kicsit. Kétfelé osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk (esetleg kézzel kihuzogatjuk) 1 cm vékonyra.
  6. Nutellagombócokat rakunk a tésztára, sorba egymás mellé kb. 6-7 cm távolságba. Következő sor is 6-7 cm -re kezdődjön. (Úgy képzeljétek el, mint amikor gombócot készítetek. De nem kell felvágni a tésztát.)
  7. A másik tésztánkat is kinyújtjuk akkorára, mint az előzőt, és ráfektetjük a nutellahalmokkal borított lapra.
  8. Jól lenyomkodjuk a tészta széleit, és a nutellahalmok között is. Majd egy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat úgy, hogy a nutella hellyel-közzel a közepén legyen.
  9. Egy lábasba olajat öntünk, és felforrósítjuk. Mire felforrósodik, a fánkjaink újból megkellnek. Kisütjük olajban az ismert módon. Előszőr fedő alatt, majd amikor megfordítjuk, fedő nélkül sütjük. Annyit tegyünk egyszerre az olajba, amennyi kényelmesen elfér, mert picit nőni fognak a fánkok.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 48342
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Ajánló

A megmaradt tésztadarabokat simán kisütöttem, így aki akart, ehetett nem fánk alakú fánkot is lekvárral megbolondítva :). El lehet készíteni nutella helyett sütőlekvárral is. Még melegen meglehet szórni porcukorral. Én nem tettem rá, mert  nekünk elég a nutella édes íze!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Középső fiam nagyon szereti a nutellát  és a fánkot is. Ezért farsang ideje lévén, egyesítettem a kettőt. Nagy sikere lett, melegen és hidegen is finom. Nem kell félni, nem fog kifolyni belőle a nutella. A tészta receptje megegyezik Sárvári Mária Farsangi fánkjával, azzal a kiegészítéssel, hogy raktam bele reszelt citromhéjat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?