r
Nosalty Logó

Fánk 14. - holland

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Fánk 14. - holland
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Összesen 2159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Összesen 8633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    647.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    287 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    221 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2642.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    246 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 8633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolyát megmossuk, és meleg vízben beáztatjuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben (tej, élesztő, cukor, liszt).
  3. A lisztet áttszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat, a citrom levét, a tejet és a felfutatott élesztőt. Fakanállal jól összedolgozzuk (ez egy elég híg/lágy tészta).
  4. Leszűrjük a mazsolyát, és beledolgozzuk/keverjük a tésztába.
  5. A tésztát letakarjuk nedves konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen 30 percet kelni. Amikor megkelt, átkeverjük, és még 30 percet hagyjuk meleg helyen kelni.
  6. Az olajat felmelegítjük. A fánkokat fagylaltadagolóval vagy evőkanállal beleszaggatjuk az olajba. Aranybarnára sütjük.
  7. Kiszedjük az olajból, és lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat. Cukorral megszórva vagy ízlés szerint tálaljuk. (kb. 30 db lesz belőle, a szaggatástól függ kisebb/nagyobb).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7120
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 29.

Ajánló

Ezt a fajta fánkot lehet csak úgy mazsolya nélkül is készíteni, de lehet bele tenni másfajta gyümölcsöt is. Erre a fánkra is van többféle elkészítési módszer..."Ahány ház annyi szokás".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy szlovák weboldalon találtam. Mivel Szlovákián és Magyarországon is ilyenkor farsang idején sokan készítenek fánkot, úgy gondoltam, hogy kipróbálom, és felrakom ezt a receptet. Hollandiában fánkokat szilveszterkor sütnek, ez a fánk is a szilveszteri ünnepekre készül náluk. Minden évben versenyt rendeznek, ahol a legjobb-legfinomabb fánkokat árulják ...  

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?