Falusi almás pite recept

Kalória?
Falusi almás pite
Falusi almás pite
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartós sütemény!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alusi almás pite, almás pite, fahéjas almás pite, almatöltelékes pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
  3. A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
  4. Egy másik tálba belereszeljük az almákat és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
  5. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
  6. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
  7. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbne fel ne hólyagozzon. 
  8. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 144 475
elküldve: 94
receptkönyben: 1 104
elkészítve: 78/103
Facebookon megjelent: -

szakács

sanild

Mióta szakács: 2011.09.14.
5 recept

Hozzászólások (48)

zsigaaa
zsigaaa szo, 2015-01-31 17:51

Megcsináltam.Nem értem miért FALUSI almáspite talán azért m kb mindent kispóroltak belőle.Igy hogy kb dupla annyi almával csináltam 3 centiméter magasságú volt.A tészta nagyon vékony volt persze azért mert a recepthez tartottam magam.Már a receptből való sütéshez is minimális tapasztalat kell m igy h mindent ugy csináltam ahogy levolt irva vékony lett a sütemény és a tészta valami borzalom lett naná hogy kell még liszt bele.Köszönöm szépen a receptet.Egyszer talán megtalálom az almáspite pontos receptjét.

sanild
sanild / sanild sze, 2015-02-04 19:29

Kedves Zsiga ezt a receptet nem is lehet elrontani nem tudom ,hogy mit ronthattál el,de ahogy elolvasod a tobbi kommentet is mindenkinek sikerul...szerintem ls mésok szerint is nagyon finom és nincs belle semmi se kisporolva..Sajnállom ..:)

Peachtree
Peachtree p, 2014-11-21 07:02

50dkg lisztet tettem es ket kis kanal tejfolt. Olyan omlos lett a teszta, hogy nem tudtam kisodorn, csak kezzel formaztam a tetsibe. Tippek?

Sillyke
Sillyke cs, 2014-10-23 15:30

Megcsináltam!!Isteni jó recept.Köszi,hogy megosztottad velünk. :) Szép napot!

sanild
sanild / sanild p, 2014-10-24 11:27

Szia Sillyke orulok,hogy izlett és ,hogy megosztattam veletek a receptet,reméllem neked is a kedvenceid kozé fog ezekután tartozni :))...

B.Szabina
B.Szabina szo, 2014-08-02 12:59

Üdvözletem . én személy szerint mertem hozzá tenni 1-2 ek-nyi tejfölt nagyon finom,lágy lett tőle a tészta . :)

Viane
Viane szo, 2014-05-24 18:55

Általában szerintem is elég savanyú az alma magában. Azért írtam a citromot, mert azzal a kissé ízetlen, töppedt almák is friss ízt kaptak. Nem lett savanyú. :)
A tészta pedig mennyei!

sanild
sanild / sanild v, 2014-05-18 18:30

Kedves Viane! Orulok ,hogy rátaláltál a receptemre.Mi édesen szeretjuk nem nagyon savanyoan,gyerekek is jobban megeszik.Dehát mindenki másként szereti.:))) A napokba én is elkészitem biztos...koszonom

Viane
Viane szo, 2014-05-17 21:01

Kiváló! Némi elfelejtett, kissé megtöpörödött almát találtam a kamra mélyén, és gondoltam, megmentem. Kellett hozzá némi citrom, hogy savanykásabb legyen, de végül isteni lett. Én is tettem a töltelék alá diót, a tésztába tejfölt. Nagyon jó recept! Köszönöm!

tussy
tussy p, 2014-04-25 19:21

Ez fantasztikusan fíncsi! Úgy csináltam, ahogy le van írva,+ 2 kanál tejfölt tettem bele.
Nagyon jó lett, ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta ki!!

Livia23
Livia23 p, 2014-04-18 15:57

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Egy kicsit nagyobb tepsibe csináltam, ezért az alma rétege nem lett olyan vastag, mint a képen. De így is nagyon jó lett. A tetejère szórtam először vanília cukrot, utánna kevertem porcukrot fahéjjal össze ès azzal szórtam meg.
Üdv, Livia

sanild
sanild / sanild szo, 2014-04-19 22:08

Kedves Lívia :) legalább nem volt vasag...nekem a gyerekek is inkább vékonyabban szeretik :)udv... egészségetekre

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 szo, 2014-03-29 20:38

Isteni finom lett, 40 dkg liszttel próbáltam, plusz 2 kanál tejfölt tettem bele. Darált dió is került a töltelék alá. Tökéletes lett, köszi a receptet!

sanild
sanild / sanild szo, 2014-04-19 22:07

Kedves Marianna mi is rendeszeres készitjuk a receptet és én is probáltam dioval..nagyon finom :)))szívesen

kata1986
kata1986 v, 2013-11-24 17:02

Ez a legjobb recept, mindig ezt használom, nagyon finom!
Én szoktam tenni egy-két kanál tejfölt is a tésztába, és egy egész csomag sütőporral készítem.
(És mindig használok sütőpapírt a sütéshez egyébként.)

sanild
sanild / sanild v, 2013-11-24 19:11

Szia Kata! Legközelebb én is kipróbálom sütőpappírral.Örülök hogy a receptem a kedvenceid közé tartozik!A tejföl jó tipp,és azzal csak omlósabb lehet a tészta.Köszönöm !!!! :)

szilumilu
szilumilu p, 2013-09-27 08:30

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit? Sütőpapírt sem kell alá tenni? Nem ragadt le? Van fehér kerámia sütőtálam és fekete fémtepsim. Melyik a jobb a sütéséhez?

sanild
sanild / sanild p, 2013-09-27 21:07

Szia szilumilu :)) Mivel a tészta magában vajas ezért semmi zsirféleség nem kell az aljára,sem sutopapir...meglátot szépen szeletelheto lesz és nem ragad :)))) ..további jo sutogetést..sanild

moncsi44
moncsi44 h, 2013-09-23 20:11

Naggggyon finom lett. Nekem tökéletes. :-) köszönöm. Egyszerű és nagyszerű. :-)

aranyhai 76
aranyhai 76 v, 2013-09-22 21:40

Szia!Isteni lett a pite,jó,hogy rátaláltam.köszönöm.Biztos a család kedvence lesz,és többször fogom elkészíteni!

beyondstrings
beyondstrings v, 2013-09-22 21:13

Kedves, Sanild

nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Kérdésem csak annyi, hogy biztosan 160C es 15 perc kell neki?
Nekem kellett legalabb 40-45 perc, de tökéletes lett!

sanild
sanild / sanild v, 2013-09-22 22:28

szia beyondstrings :)) hát igazad van percbe tobb kell a sutéshez át is javitom.... kulomben orulok ,hogy izlett :))

SzDudi
SzDudi szo, 2013-03-09 13:49

Most sül, remélem jó lesz, a tészta kicsit furcsára sikerült annak ellenére, hogy betartottam az arányokat...:S Ettől még a végeredmény lehet jó! :)

alida
alida h, 2013-02-18 16:26

Köszönöm a receptet!
Nagyon finom, nagyon egyszerű:) ezt kerestem már mióta!

rozsika73
rozsika73 sze, 2012-11-21 10:57

Nyam, már háromszor sütöttem egymás után, elejével kevesebb lisztel (bajlodtam vele eléggé ragadt, de azért valahogy ment, feladni nem az én szokásom ) utoljára már picit tobb liszttel és így könnyebben is ment. Nagyon tökéletes! a férjem állandoan eszi (pedig fogyozni akart :-)) nagyon fincsi tészta! csak én már a dupla mennyiségü almánál járok, a Drágámnak így még jobban ízlik.
Köszi a szuper receptet!

sanild
sanild / sanild sze, 2012-11-21 21:32

Szia Rozsika.En kulomben magam szerint maradok a 30 dkg lisztnél.Lehet hogy kicsit lágyabb de sokkal finomabb és omlosabb mint 50 dkg lisztel.Mi is nagyon szertjuk foleg kávé melle :))).Szívesen joétvágyat!

molnárkk
molnárkk k, 2012-11-20 08:57

Eza a recept amit már évek ota keresek,tobb alkalommal készítettem el,családom imádja és annyira finom,szaftos,ízes,hogy nap mint nap csak ezt akarnák enni.Már receptrol hallani se akarnak....egy csoda koszonom koszonom sanild

sanild
sanild / sanild k, 2012-11-20 08:59

:¨))) szia molnárkk nagyon orulok hogy ízlik a családodnak is ..joétvágyat hozzá

sligovicus
sligovicus szo, 2012-10-27 20:28

Kedves Sanild !

Tényleg 50 deka lisztet kíván ez a tészta egyébként képtelenség vele boldogulni. ( megpróbáltam reménytelen !)
Szerintem aki eleve 50 deka liszttel kezd az sok bosszúságtól mentesül , ez indított a hozzászólás
megírására . További vidám sütés - főzést mindenkinek !!

godotravarva
godotravarva v, 2012-11-11 09:00

Megnyugodtam, hogy nem én vagyok az ügyetlen! Sanild, kérlek javítsd ki a receptet, hogy másnak ne okozzon bosszúságot.

godotravarva
godotravarva h, 2012-10-08 18:17

Kedves Sanild! A pite kisült, ízlett is mindenkinek, de szerintem kb. 45-50 dkg lisztet vett fel. Hiába mondod, hogy elég 30 dkg, ha a tészta a kezemen landol.
Megnéztem a többiek pite receptjét, kb. ez az arány 50 dkg liszt-20-25 dkg zsiradék. Bocsi, nem kötözködni akarok, csak itt is többen megjegyezték, hogy kevés a liszt mennyisége. Szerintem a mérlegem is jó. további jó főzöcskézést kívánok.

hartai099
hartai099 h, 2012-10-08 09:32

jaja a liszt nálam sem volt oké, a mérleg hibátalan, majdnem a duplája kellett hozzá.de a végén lecsíptem, ne legyen vastag a tészta :) de az íze finom lett, kicsit még megbolondítottam egy kis áztatott mazsolával is :)

sanild
sanild / sanild h, 2012-10-08 10:34

Duplája?????? huuu az nagyon sok,nem kell félni a tésztátol pedig kicsit ragadosabb,de nem kell bele tobb liszt az ahogy sul,nem lesz lágy :)))) probáld ki dioval is nagyon finom ..))))puszi

godotravarva
godotravarva v, 2012-10-07 15:20

Kedves Sanild! Most készítettem el, de a 30 dkg liszttel egy ragacsos kulimájszot kaptam. Még sok lisztet vett fel, míg jól sodorhatóvá vált. Már a sütőben van, kiváncsi vagyok az ízére.

sanild
sanild / sanild h, 2012-10-08 08:40

Kedve Godotravavra.:))) minden tészta állaga ragacsos ,ha nincs belisztezve a kulseje.Ez a tészta lágy ,omlos tészta( linzer) ami szintén osszegyurás után lisztezést igényel.Ez egy nagyon finim recept,és nem lehet elrontani,és nem kell bele tobb liszt amit felesz,hisz sodrásnál elég az a liszt mennyiség amivel beszorod.Esetleg akkor torténhet meg olyan amit irtál ,ha rosszul mér a mérleged vagy ha véletlenul el dekázted.Eddig gond nem volt vele...joétvágyat :))

hartai099
hartai099 szo, 2012-10-06 17:50

Én is megcsináltam az asszonnyal, de a 30dkg liszt nagyon kevésnek bizonyult. még raktunk hozzá bőven, mert elég lágy volt és nem lehetett volna kinyújtani. Most sül, remélem nagyon finom lesz :)

Sunaj
Sunaj cs, 2012-10-04 17:33

azt szeretném kérdezni, hogy a tésztába nem kell cukor?

sanild
sanild / sanild p, 2012-10-05 07:17

Szia Sunaj a tésztába 10 dkg porcukor kell,ami a receptbe bele is van irva :))) Tészta : liszt,porcukor,margarin,tojás.

Naju
Naju szo, 2012-05-19 20:26

Jöttem, láttam, elkészítettem... Azóta csak fekszünk a Párommal, úgy elteltünk :) Elfogyott majdnem az egész tepsi és már kérdezte, mikor lesz a "legközelebb" :) Nagyon finom recept :)

sanild
sanild / sanild szo, 2012-05-19 21:52

Kedves Naju,egészségetekre...mi is nagyon szertjük ezt a receptet,hisz egyszerü,finom,omlos.Reméllem ezekután többször is elkészited.Örulok ,hogy örömöt szerezhettem.:))

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
1399