Falusi almás pite recept

1 adag
1399
kcal
Falusi almás pite
Falusi almás pite
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartós sütemény!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alusi almás pite, almás pite, fahéjas almás pite, almatöltelékes pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
  3. A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
  4. Egy másik tálba belereszeljük az almákat és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
  5. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
  6. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
  7. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbne fel ne hólyagozzon. 
  8. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 126 385
elküldve: 85
receptkönyben: 1 001
elkészítve: 62/87
Facebookon megjelent: -

szakács

sanild

Mióta szakács: 2011.09.14.
5 recept

Hozzászólások (44)

Sillyke
Sillykecs, 2014-10-23 15:30

Megcsináltam!!Isteni jó recept.Köszi,hogy megosztottad velünk. :) Szép napot!

sanild
sanildp, 2014-10-24 11:27

Szia Sillyke orulok,hogy izlett és ,hogy megosztattam veletek a receptet,reméllem neked is a kedvenceid kozé fog ezekután tartozni :))...

B.Szabina
B.Szabinaszo, 2014-08-02 12:59

Üdvözletem . én személy szerint mertem hozzá tenni 1-2 ek-nyi tejfölt nagyon finom,lágy lett tőle a tészta . :)

Viane
Vianeszo, 2014-05-24 18:55

Általában szerintem is elég savanyú az alma magában. Azért írtam a citromot, mert azzal a kissé ízetlen, töppedt almák is friss ízt kaptak. Nem lett savanyú. :)
A tészta pedig mennyei!

sanild
sanildv, 2014-05-18 18:30

Kedves Viane! Orulok ,hogy rátaláltál a receptemre.Mi édesen szeretjuk nem nagyon savanyoan,gyerekek is jobban megeszik.Dehát mindenki másként szereti.:))) A napokba én is elkészitem biztos...koszonom

Viane
Vianeszo, 2014-05-17 21:01

Kiváló! Némi elfelejtett, kissé megtöpörödött almát találtam a kamra mélyén, és gondoltam, megmentem. Kellett hozzá némi citrom, hogy savanykásabb legyen, de végül isteni lett. Én is tettem a töltelék alá diót, a tésztába tejfölt. Nagyon jó recept! Köszönöm!

tussy
tussyp, 2014-04-25 19:21

Ez fantasztikusan fíncsi! Úgy csináltam, ahogy le van írva,+ 2 kanál tejfölt tettem bele.
Nagyon jó lett, ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta ki!!

Livia23
Livia23p, 2014-04-18 15:57

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Egy kicsit nagyobb tepsibe csináltam, ezért az alma rétege nem lett olyan vastag, mint a képen. De így is nagyon jó lett. A tetejère szórtam először vanília cukrot, utánna kevertem porcukrot fahéjjal össze ès azzal szórtam meg.
Üdv, Livia

sanild
sanildszo, 2014-04-19 22:08

Kedves Lívia :) legalább nem volt vasag...nekem a gyerekek is inkább vékonyabban szeretik :)udv... egészségetekre

Marianna1973
Marianna1973szo, 2014-03-29 20:38

Isteni finom lett, 40 dkg liszttel próbáltam, plusz 2 kanál tejfölt tettem bele. Darált dió is került a töltelék alá. Tökéletes lett, köszi a receptet!

sanild
sanildszo, 2014-04-19 22:07

Kedves Marianna mi is rendeszeres készitjuk a receptet és én is probáltam dioval..nagyon finom :)))szívesen

kata1986
kata1986v, 2013-11-24 17:02

Ez a legjobb recept, mindig ezt használom, nagyon finom!
Én szoktam tenni egy-két kanál tejfölt is a tésztába, és egy egész csomag sütőporral készítem.
(És mindig használok sütőpapírt a sütéshez egyébként.)

sanild
sanildv, 2013-11-24 19:11

Szia Kata! Legközelebb én is kipróbálom sütőpappírral.Örülök hogy a receptem a kedvenceid közé tartozik!A tejföl jó tipp,és azzal csak omlósabb lehet a tészta.Köszönöm !!!! :)

szilumilu
szilumilup, 2013-09-27 08:30

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit? Sütőpapírt sem kell alá tenni? Nem ragadt le? Van fehér kerámia sütőtálam és fekete fémtepsim. Melyik a jobb a sütéséhez?

sanild
sanildp, 2013-09-27 21:07

Szia szilumilu :)) Mivel a tészta magában vajas ezért semmi zsirféleség nem kell az aljára,sem sutopapir...meglátot szépen szeletelheto lesz és nem ragad :)))) ..további jo sutogetést..sanild

moncsi44
moncsi44h, 2013-09-23 20:11

Naggggyon finom lett. Nekem tökéletes. :-) köszönöm. Egyszerű és nagyszerű. :-)

sanild
sanildk, 2013-09-24 10:09

szia Moncsi44:))) orulok ,hogy a receptemet választottad...joétvágyat!

aranyhai 76
aranyhai 76v, 2013-09-22 21:40

Szia!Isteni lett a pite,jó,hogy rátaláltam.köszönöm.Biztos a család kedvence lesz,és többször fogom elkészíteni!

sanild
sanildv, 2013-09-22 22:29

Szia aranyhai 76 :)) Mi is imádjuk jo sutogetést továbra is :)

beyondstrings
beyondstringsv, 2013-09-22 21:13

Kedves, Sanild

nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Kérdésem csak annyi, hogy biztosan 160C es 15 perc kell neki?
Nekem kellett legalabb 40-45 perc, de tökéletes lett!

sanild
sanildv, 2013-09-22 22:28

szia beyondstrings :)) hát igazad van percbe tobb kell a sutéshez át is javitom.... kulomben orulok ,hogy izlett :))

SzDudi
SzDudiszo, 2013-03-09 13:49

Most sül, remélem jó lesz, a tészta kicsit furcsára sikerült annak ellenére, hogy betartottam az arányokat...:S Ettől még a végeredmény lehet jó! :)

alida
alidah, 2013-02-18 16:26

Köszönöm a receptet!
Nagyon finom, nagyon egyszerű:) ezt kerestem már mióta!

rozsika73
rozsika73sze, 2012-11-21 10:57

Nyam, már háromszor sütöttem egymás után, elejével kevesebb lisztel (bajlodtam vele eléggé ragadt, de azért valahogy ment, feladni nem az én szokásom ) utoljára már picit tobb liszttel és így könnyebben is ment. Nagyon tökéletes! a férjem állandoan eszi (pedig fogyozni akart :-)) nagyon fincsi tészta! csak én már a dupla mennyiségü almánál járok, a Drágámnak így még jobban ízlik.
Köszi a szuper receptet!

sanild
sanildsze, 2012-11-21 21:32

Szia Rozsika.En kulomben magam szerint maradok a 30 dkg lisztnél.Lehet hogy kicsit lágyabb de sokkal finomabb és omlosabb mint 50 dkg lisztel.Mi is nagyon szertjuk foleg kávé melle :))).Szívesen joétvágyat!

molnárkk
molnárkkk, 2012-11-20 08:57

Eza a recept amit már évek ota keresek,tobb alkalommal készítettem el,családom imádja és annyira finom,szaftos,ízes,hogy nap mint nap csak ezt akarnák enni.Már receptrol hallani se akarnak....egy csoda koszonom koszonom sanild

sanild
sanildk, 2012-11-20 08:59

:¨))) szia molnárkk nagyon orulok hogy ízlik a családodnak is ..joétvágyat hozzá

sanild
sanildv, 2012-11-11 23:25

A recept kijavitva további jo sutés fozést kívánok :))))

sligovicus
sligovicusszo, 2012-10-27 20:28

Kedves Sanild !

Tényleg 50 deka lisztet kíván ez a tészta egyébként képtelenség vele boldogulni. ( megpróbáltam reménytelen !)
Szerintem aki eleve 50 deka liszttel kezd az sok bosszúságtól mentesül , ez indított a hozzászólás
megírására . További vidám sütés - főzést mindenkinek !!

godotravarva
godotravarvav, 2012-11-11 09:00

Megnyugodtam, hogy nem én vagyok az ügyetlen! Sanild, kérlek javítsd ki a receptet, hogy másnak ne okozzon bosszúságot.

godotravarva
godotravarvah, 2012-10-08 18:17

Kedves Sanild! A pite kisült, ízlett is mindenkinek, de szerintem kb. 45-50 dkg lisztet vett fel. Hiába mondod, hogy elég 30 dkg, ha a tészta a kezemen landol.
Megnéztem a többiek pite receptjét, kb. ez az arány 50 dkg liszt-20-25 dkg zsiradék. Bocsi, nem kötözködni akarok, csak itt is többen megjegyezték, hogy kevés a liszt mennyisége. Szerintem a mérlegem is jó. további jó főzöcskézést kívánok.

hartai099
hartai099h, 2012-10-08 09:32

jaja a liszt nálam sem volt oké, a mérleg hibátalan, majdnem a duplája kellett hozzá.de a végén lecsíptem, ne legyen vastag a tészta :) de az íze finom lett, kicsit még megbolondítottam egy kis áztatott mazsolával is :)

sanild
sanildh, 2012-10-08 10:34

Duplája?????? huuu az nagyon sok,nem kell félni a tésztátol pedig kicsit ragadosabb,de nem kell bele tobb liszt az ahogy sul,nem lesz lágy :)))) probáld ki dioval is nagyon finom ..))))puszi

godotravarva
godotravarvav, 2012-10-07 15:20

Kedves Sanild! Most készítettem el, de a 30 dkg liszttel egy ragacsos kulimájszot kaptam. Még sok lisztet vett fel, míg jól sodorhatóvá vált. Már a sütőben van, kiváncsi vagyok az ízére.

sanild
sanildh, 2012-10-08 08:40

Kedve Godotravavra.:))) minden tészta állaga ragacsos ,ha nincs belisztezve a kulseje.Ez a tészta lágy ,omlos tészta( linzer) ami szintén osszegyurás után lisztezést igényel.Ez egy nagyon finim recept,és nem lehet elrontani,és nem kell bele tobb liszt amit felesz,hisz sodrásnál elég az a liszt mennyiség amivel beszorod.Esetleg akkor torténhet meg olyan amit irtál ,ha rosszul mér a mérleged vagy ha véletlenul el dekázted.Eddig gond nem volt vele...joétvágyat :))

hartai099
hartai099szo, 2012-10-06 17:50

Én is megcsináltam az asszonnyal, de a 30dkg liszt nagyon kevésnek bizonyult. még raktunk hozzá bőven, mert elég lágy volt és nem lehetett volna kinyújtani. Most sül, remélem nagyon finom lesz :)

Sunaj
Sunajcs, 2012-10-04 17:33

azt szeretném kérdezni, hogy a tésztába nem kell cukor?

sanild
sanildp, 2012-10-05 07:17

Szia Sunaj a tésztába 10 dkg porcukor kell,ami a receptbe bele is van irva :))) Tészta : liszt,porcukor,margarin,tojás.

Naju
Najuszo, 2012-05-19 20:26

Jöttem, láttam, elkészítettem... Azóta csak fekszünk a Párommal, úgy elteltünk :) Elfogyott majdnem az egész tepsi és már kérdezte, mikor lesz a "legközelebb" :) Nagyon finom recept :)

sanild
sanildszo, 2012-05-19 21:52

Kedves Naju,egészségetekre...mi is nagyon szertjük ezt a receptet,hisz egyszerü,finom,omlos.Reméllem ezekután többször is elkészited.Örulok ,hogy örömöt szerezhettem.:))

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
1399