Falusi almás pite recept

Kalória?
Falusi almás pite
Falusi almás pite
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartós sütemény!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

alusi almás pite, almás pite, fahéjas almás pite, almatöltelékes pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
  3. A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
  4. Egy másik tálba belereszeljük az almákat és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
  5. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
  6. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
  7. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbne fel ne hólyagozzon. 
  8. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 149 947
elküldve: 94
receptkönyben: 1 114
elkészítve: 85/110
Facebookon megjelent: -

szakács

sanild

Mióta szakács: 2011.09.14.
5 recept

Hozzászólások (48)

zsigaaa
zsigaaa szo, 2015-01-31 18:51

Megcsináltam.Nem értem miért FALUSI almáspite talán azért m kb mindent kispóroltak belőle.Igy hogy kb dupla annyi almával csináltam 3 centiméter magasságú volt.A tészta nagyon vékony volt persze azért mert a recepthez tartottam magam.Már a receptből való sütéshez is minimális tapasztalat kell m igy h mindent ugy csináltam ahogy levolt irva vékony lett a sütemény és a tészta valami borzalom lett naná hogy kell még liszt bele.Köszönöm szépen a receptet.Egyszer talán megtalálom az almáspite pontos receptjét.

sanild
sanild / sanild sze, 2015-02-04 20:29

Kedves Zsiga ezt a receptet nem is lehet elrontani nem tudom ,hogy mit ronthattál el,de ahogy elolvasod a tobbi kommentet is mindenkinek sikerul...szerintem ls mésok szerint is nagyon finom és nincs belle semmi se kisporolva..Sajnállom ..:)

Peachtree
Peachtree p, 2014-11-21 08:02

50dkg lisztet tettem es ket kis kanal tejfolt. Olyan omlos lett a teszta, hogy nem tudtam kisodorn, csak kezzel formaztam a tetsibe. Tippek?

Sillyke
Sillyke cs, 2014-10-23 16:30

Megcsináltam!!Isteni jó recept.Köszi,hogy megosztottad velünk. :) Szép napot!

sanild
sanild / sanild p, 2014-10-24 12:27

Szia Sillyke orulok,hogy izlett és ,hogy megosztattam veletek a receptet,reméllem neked is a kedvenceid kozé fog ezekután tartozni :))...

B.Szabina
B.Szabina szo, 2014-08-02 13:59

Üdvözletem . én személy szerint mertem hozzá tenni 1-2 ek-nyi tejfölt nagyon finom,lágy lett tőle a tészta . :)

Viane
Viane szo, 2014-05-24 19:55

Általában szerintem is elég savanyú az alma magában. Azért írtam a citromot, mert azzal a kissé ízetlen, töppedt almák is friss ízt kaptak. Nem lett savanyú. :)
A tészta pedig mennyei!

sanild
sanild / sanild v, 2014-05-18 19:30

Kedves Viane! Orulok ,hogy rátaláltál a receptemre.Mi édesen szeretjuk nem nagyon savanyoan,gyerekek is jobban megeszik.Dehát mindenki másként szereti.:))) A napokba én is elkészitem biztos...koszonom

Viane
Viane szo, 2014-05-17 22:01

Kiváló! Némi elfelejtett, kissé megtöpörödött almát találtam a kamra mélyén, és gondoltam, megmentem. Kellett hozzá némi citrom, hogy savanykásabb legyen, de végül isteni lett. Én is tettem a töltelék alá diót, a tésztába tejfölt. Nagyon jó recept! Köszönöm!

tussy
tussy p, 2014-04-25 20:21

Ez fantasztikusan fíncsi! Úgy csináltam, ahogy le van írva,+ 2 kanál tejfölt tettem bele.
Nagyon jó lett, ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta ki!!

Livia23
Livia23 p, 2014-04-18 16:57

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Egy kicsit nagyobb tepsibe csináltam, ezért az alma rétege nem lett olyan vastag, mint a képen. De így is nagyon jó lett. A tetejère szórtam először vanília cukrot, utánna kevertem porcukrot fahéjjal össze ès azzal szórtam meg.
Üdv, Livia

sanild
sanild / sanild szo, 2014-04-19 23:08

Kedves Lívia :) legalább nem volt vasag...nekem a gyerekek is inkább vékonyabban szeretik :)udv... egészségetekre

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 szo, 2014-03-29 21:38

Isteni finom lett, 40 dkg liszttel próbáltam, plusz 2 kanál tejfölt tettem bele. Darált dió is került a töltelék alá. Tökéletes lett, köszi a receptet!

sanild
sanild / sanild szo, 2014-04-19 23:07

Kedves Marianna mi is rendeszeres készitjuk a receptet és én is probáltam dioval..nagyon finom :)))szívesen

kata1986
kata1986 v, 2013-11-24 18:02

Ez a legjobb recept, mindig ezt használom, nagyon finom!
Én szoktam tenni egy-két kanál tejfölt is a tésztába, és egy egész csomag sütőporral készítem.
(És mindig használok sütőpapírt a sütéshez egyébként.)

sanild
sanild / sanild v, 2013-11-24 20:11

Szia Kata! Legközelebb én is kipróbálom sütőpappírral.Örülök hogy a receptem a kedvenceid közé tartozik!A tejföl jó tipp,és azzal csak omlósabb lehet a tészta.Köszönöm !!!! :)

szilumilu
szilumilu p, 2013-09-27 09:30

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit? Sütőpapírt sem kell alá tenni? Nem ragadt le? Van fehér kerámia sütőtálam és fekete fémtepsim. Melyik a jobb a sütéséhez?

sanild
sanild / sanild p, 2013-09-27 22:07

Szia szilumilu :)) Mivel a tészta magában vajas ezért semmi zsirféleség nem kell az aljára,sem sutopapir...meglátot szépen szeletelheto lesz és nem ragad :)))) ..további jo sutogetést..sanild

moncsi44
moncsi44 h, 2013-09-23 21:11

Naggggyon finom lett. Nekem tökéletes. :-) köszönöm. Egyszerű és nagyszerű. :-)

aranyhai 76
aranyhai 76 v, 2013-09-22 22:40

Szia!Isteni lett a pite,jó,hogy rátaláltam.köszönöm.Biztos a család kedvence lesz,és többször fogom elkészíteni!

beyondstrings
beyondstrings v, 2013-09-22 22:13

Kedves, Sanild

nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Kérdésem csak annyi, hogy biztosan 160C es 15 perc kell neki?
Nekem kellett legalabb 40-45 perc, de tökéletes lett!

sanild
sanild / sanild v, 2013-09-22 23:28

szia beyondstrings :)) hát igazad van percbe tobb kell a sutéshez át is javitom.... kulomben orulok ,hogy izlett :))

SzDudi
SzDudi szo, 2013-03-09 14:49

Most sül, remélem jó lesz, a tészta kicsit furcsára sikerült annak ellenére, hogy betartottam az arányokat...:S Ettől még a végeredmény lehet jó! :)

alida
alida h, 2013-02-18 17:26

Köszönöm a receptet!
Nagyon finom, nagyon egyszerű:) ezt kerestem már mióta!

rozsika73
rozsika73 sze, 2012-11-21 11:57

Nyam, már háromszor sütöttem egymás után, elejével kevesebb lisztel (bajlodtam vele eléggé ragadt, de azért valahogy ment, feladni nem az én szokásom ) utoljára már picit tobb liszttel és így könnyebben is ment. Nagyon tökéletes! a férjem állandoan eszi (pedig fogyozni akart :-)) nagyon fincsi tészta! csak én már a dupla mennyiségü almánál járok, a Drágámnak így még jobban ízlik.
Köszi a szuper receptet!

sanild
sanild / sanild sze, 2012-11-21 22:32

Szia Rozsika.En kulomben magam szerint maradok a 30 dkg lisztnél.Lehet hogy kicsit lágyabb de sokkal finomabb és omlosabb mint 50 dkg lisztel.Mi is nagyon szertjuk foleg kávé melle :))).Szívesen joétvágyat!

molnárkk
molnárkk k, 2012-11-20 09:57

Eza a recept amit már évek ota keresek,tobb alkalommal készítettem el,családom imádja és annyira finom,szaftos,ízes,hogy nap mint nap csak ezt akarnák enni.Már receptrol hallani se akarnak....egy csoda koszonom koszonom sanild

sanild
sanild / sanild k, 2012-11-20 09:59

:¨))) szia molnárkk nagyon orulok hogy ízlik a családodnak is ..joétvágyat hozzá

sligovicus
sligovicus szo, 2012-10-27 21:28

Kedves Sanild !

Tényleg 50 deka lisztet kíván ez a tészta egyébként képtelenség vele boldogulni. ( megpróbáltam reménytelen !)
Szerintem aki eleve 50 deka liszttel kezd az sok bosszúságtól mentesül , ez indított a hozzászólás
megírására . További vidám sütés - főzést mindenkinek !!

godotravarva
godotravarva v, 2012-11-11 10:00

Megnyugodtam, hogy nem én vagyok az ügyetlen! Sanild, kérlek javítsd ki a receptet, hogy másnak ne okozzon bosszúságot.

godotravarva
godotravarva h, 2012-10-08 19:17

Kedves Sanild! A pite kisült, ízlett is mindenkinek, de szerintem kb. 45-50 dkg lisztet vett fel. Hiába mondod, hogy elég 30 dkg, ha a tészta a kezemen landol.
Megnéztem a többiek pite receptjét, kb. ez az arány 50 dkg liszt-20-25 dkg zsiradék. Bocsi, nem kötözködni akarok, csak itt is többen megjegyezték, hogy kevés a liszt mennyisége. Szerintem a mérlegem is jó. további jó főzöcskézést kívánok.

hartai099
hartai099 h, 2012-10-08 10:32

jaja a liszt nálam sem volt oké, a mérleg hibátalan, majdnem a duplája kellett hozzá.de a végén lecsíptem, ne legyen vastag a tészta :) de az íze finom lett, kicsit még megbolondítottam egy kis áztatott mazsolával is :)

sanild
sanild / sanild h, 2012-10-08 11:34

Duplája?????? huuu az nagyon sok,nem kell félni a tésztátol pedig kicsit ragadosabb,de nem kell bele tobb liszt az ahogy sul,nem lesz lágy :)))) probáld ki dioval is nagyon finom ..))))puszi

godotravarva
godotravarva v, 2012-10-07 16:20

Kedves Sanild! Most készítettem el, de a 30 dkg liszttel egy ragacsos kulimájszot kaptam. Még sok lisztet vett fel, míg jól sodorhatóvá vált. Már a sütőben van, kiváncsi vagyok az ízére.

sanild
sanild / sanild h, 2012-10-08 09:40

Kedve Godotravavra.:))) minden tészta állaga ragacsos ,ha nincs belisztezve a kulseje.Ez a tészta lágy ,omlos tészta( linzer) ami szintén osszegyurás után lisztezést igényel.Ez egy nagyon finim recept,és nem lehet elrontani,és nem kell bele tobb liszt amit felesz,hisz sodrásnál elég az a liszt mennyiség amivel beszorod.Esetleg akkor torténhet meg olyan amit irtál ,ha rosszul mér a mérleged vagy ha véletlenul el dekázted.Eddig gond nem volt vele...joétvágyat :))

hartai099
hartai099 szo, 2012-10-06 18:50

Én is megcsináltam az asszonnyal, de a 30dkg liszt nagyon kevésnek bizonyult. még raktunk hozzá bőven, mert elég lágy volt és nem lehetett volna kinyújtani. Most sül, remélem nagyon finom lesz :)

Sunaj
Sunaj cs, 2012-10-04 18:33

azt szeretném kérdezni, hogy a tésztába nem kell cukor?

sanild
sanild / sanild p, 2012-10-05 08:17

Szia Sunaj a tésztába 10 dkg porcukor kell,ami a receptbe bele is van irva :))) Tészta : liszt,porcukor,margarin,tojás.

Naju
Naju szo, 2012-05-19 21:26

Jöttem, láttam, elkészítettem... Azóta csak fekszünk a Párommal, úgy elteltünk :) Elfogyott majdnem az egész tepsi és már kérdezte, mikor lesz a "legközelebb" :) Nagyon finom recept :)

sanild
sanild / sanild szo, 2012-05-19 22:52

Kedves Naju,egészségetekre...mi is nagyon szertjük ezt a receptet,hisz egyszerü,finom,omlos.Reméllem ezekután többször is elkészited.Örulok ,hogy örömöt szerezhettem.:))

Legfrissebb cikkek

Top 13+1 édesség a szünidőre
Top 13+1 édesség a szünidőre
Végre nincs házi feladat, nem kell bepakolni a táskát és kimosni a tornacuccot. Az egyik legjobb időtöltés, ha együtt sütünk-főzünk a gyerekekkel!
1399