Falusi almás pite recept

megosztás
0
Falusi almás pite
Falusi almás pite
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartós sütemény!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

alusi almás pite, almás pite, fahéjas almás pite, almatöltelékes pite
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
  3. A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
  4. Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
  5. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
  6. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
  7. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon. 
  8. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 103
össznézettség: 199 327
elküldve: 106
receptkönyben: 1 269
elkészítve: 122/147
Facebookon megjelent: 1

szakács

sanild

Mióta szakács: 2011.09.14.
6 recept

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanild
sanild / sanild p, 2016-02-19 20:03

Ma ujra elkészitettem :) en csak 40 dkg lisztet használlok,mivel szeretem ha omlos a tészta ...isteni finom és kapos....szép estét :)

oxigen85
oxigen85 v, 2016-02-07 10:47

Kislányom kívánságára lett almás pite, életemben talán először. Nagyon jó lett!!!
Szuper a tésztája, nagyon szépen összeállt, és nyersen is finom ;) Vajjal készítettem, cukorból én kevesebet raktam az almába, és barnacukrot is használtam.
Akartam bele mazsolát is, be is áztattam az alma cukros-fahéjas levébe - aztán persze elfelejtettem hozzákeverni az almához... Helyette inkább mellé lehetett kanalazni, és még tejszínhabot is csináltam hozzá. Kifejezetten luxus-érzést kapott tőle ^_^
Köszönöm a receptet, fogjuk még csinálni!

sanild
sanild / sanild p, 2016-02-12 19:56

Kedves oxigen85!Igazi luxus édességet készitettét.Nekunk még tejszinhab se szukséges hozzá mert hamar elkapkodják.Orulok ,hogy továbbra is késziteni fogjátok a Falusi Almáspitét.. :)....udv.sanild

sulciv
sulciv cs, 2016-02-04 09:30

A sütési idő nem stimmelt, és nekem az előkészület is több volt, de nagyon finom, egyszerű és nagyszerű, a 20hós kisfiam imádta :)

sanild
sanild / sanild p, 2016-02-12 19:52

szia sulciv! Sokadszori elkészitésre neked is olyan gyorsan fog menni,....sok sikert :))) Idovel meg ne is torodj..lényeg a végeredmény!udv.sanild

SzaboEniko
SzaboEniko cs, 2015-12-03 19:44

En is elkeszitettem ezt az almast, igaz vajjal, mert az volt itthon. Nagyon finom lett. Legkozelebb emelem a hozzavalok mennyiseget, hogy vastagabb lehessen, mivel a tepsim 5 cm-el hosszabb. Koszonom a receptet !

sanild
sanild / sanild p, 2016-02-12 19:49

Szia SzaboEniko! Az állagát akkor már ismered ..ha ugyes vagy...és gondolom vagy :))) egy kis liszt hozzáadásával ugyan azt az állagot fogod megkapni ...

Julia666
Julia666 v, 2015-10-11 12:46

Isteni..... Csodálatos a tésztával dolgozni nagyon köszönöm szépen a receptet....Sokszor fog az asztalra kerülni.....

Baloghék_sütnek
Baloghék_sütnek k, 2015-09-22 18:51

Már kétszer elkészítettük és isteni finom. Omlós, nyújtható tészta, finom töltelék, ahogy kell! Nagymamám almás pitéjére is emlékeztet, úgyhogy nekem mindenképpen megérdemelt a "falusi" jelző! :)

zsigaaa
zsigaaa szo, 2015-01-31 18:51

Megcsináltam.Nem értem miért FALUSI almáspite talán azért m kb mindent kispóroltak belőle.Igy hogy kb dupla annyi almával csináltam 3 centiméter magasságú volt.A tészta nagyon vékony volt persze azért mert a recepthez tartottam magam.Már a receptből való sütéshez is minimális tapasztalat kell m igy h mindent ugy csináltam ahogy levolt irva vékony lett a sütemény és a tészta valami borzalom lett naná hogy kell még liszt bele.Köszönöm szépen a receptet.Egyszer talán megtalálom az almáspite pontos receptjét.

sanild
sanild / sanild sze, 2015-02-04 20:29

Kedves Zsiga ezt a receptet nem is lehet elrontani nem tudom ,hogy mit ronthattál el,de ahogy elolvasod a tobbi kommentet is mindenkinek sikerul...szerintem ls mésok szerint is nagyon finom és nincs belle semmi se kisporolva..Sajnállom ..:)

Peachtree
Peachtree p, 2014-11-21 08:02

50dkg lisztet tettem es ket kis kanal tejfolt. Olyan omlos lett a teszta, hogy nem tudtam kisodorn, csak kezzel formaztam a tetsibe. Tippek?

Sillyke
Sillyke cs, 2014-10-23 16:30

Megcsináltam!!Isteni jó recept.Köszi,hogy megosztottad velünk. :) Szép napot!

sanild
sanild / sanild p, 2014-10-24 12:27

Szia Sillyke orulok,hogy izlett és ,hogy megosztattam veletek a receptet,reméllem neked is a kedvenceid kozé fog ezekután tartozni :))...

B.Szabina
B.Szabina szo, 2014-08-02 13:59

Üdvözletem . én személy szerint mertem hozzá tenni 1-2 ek-nyi tejfölt nagyon finom,lágy lett tőle a tészta . :)

Viane
Viane szo, 2014-05-24 19:55

Általában szerintem is elég savanyú az alma magában. Azért írtam a citromot, mert azzal a kissé ízetlen, töppedt almák is friss ízt kaptak. Nem lett savanyú. :)
A tészta pedig mennyei!

sanild
sanild / sanild v, 2014-05-18 19:30

Kedves Viane! Orulok ,hogy rátaláltál a receptemre.Mi édesen szeretjuk nem nagyon savanyoan,gyerekek is jobban megeszik.Dehát mindenki másként szereti.:))) A napokba én is elkészitem biztos...koszonom

Viane
Viane szo, 2014-05-17 22:01

Kiváló! Némi elfelejtett, kissé megtöpörödött almát találtam a kamra mélyén, és gondoltam, megmentem. Kellett hozzá némi citrom, hogy savanykásabb legyen, de végül isteni lett. Én is tettem a töltelék alá diót, a tésztába tejfölt. Nagyon jó recept! Köszönöm!

tussy
tussy p, 2014-04-25 20:21

Ez fantasztikusan fíncsi! Úgy csináltam, ahogy le van írva,+ 2 kanál tejfölt tettem bele.
Nagyon jó lett, ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta ki!!

sanild
sanild / sanild p, 2016-02-12 19:44

Kedves tussy! Sokan félnek a recepttol ,de nem kell ..mert egyszeru es nagyszeru:) Aki ugyes az elkésziti...aki meg nem jártas a konyhában az bele se kezdjen :))))))) Orulok ,hogy izlett további sok sikert és fozogetéest :)...sanild

Livia23
Livia23 p, 2014-04-18 16:57

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Egy kicsit nagyobb tepsibe csináltam, ezért az alma rétege nem lett olyan vastag, mint a képen. De így is nagyon jó lett. A tetejère szórtam először vanília cukrot, utánna kevertem porcukrot fahéjjal össze ès azzal szórtam meg.
Üdv, Livia

sanild
sanild / sanild szo, 2014-04-19 23:08

Kedves Lívia :) legalább nem volt vasag...nekem a gyerekek is inkább vékonyabban szeretik :)udv... egészségetekre

Marianna1973
Marianna1973 / Marianna1973 szo, 2014-03-29 21:38

Isteni finom lett, 40 dkg liszttel próbáltam, plusz 2 kanál tejfölt tettem bele. Darált dió is került a töltelék alá. Tökéletes lett, köszi a receptet!

sanild
sanild / sanild szo, 2014-04-19 23:07

Kedves Marianna mi is rendeszeres készitjuk a receptet és én is probáltam dioval..nagyon finom :)))szívesen

kata1986
kata1986 v, 2013-11-24 18:02

Ez a legjobb recept, mindig ezt használom, nagyon finom!
Én szoktam tenni egy-két kanál tejfölt is a tésztába, és egy egész csomag sütőporral készítem.
(És mindig használok sütőpapírt a sütéshez egyébként.)

sanild
sanild / sanild v, 2013-11-24 20:11

Szia Kata! Legközelebb én is kipróbálom sütőpappírral.Örülök hogy a receptem a kedvenceid közé tartozik!A tejföl jó tipp,és azzal csak omlósabb lehet a tészta.Köszönöm !!!! :)

szilumilu
szilumilu p, 2013-09-27 09:30

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg nem kell sem zsírozni, sem lisztezni a tepsit? Sütőpapírt sem kell alá tenni? Nem ragadt le? Van fehér kerámia sütőtálam és fekete fémtepsim. Melyik a jobb a sütéséhez?

sanild
sanild / sanild p, 2013-09-27 22:07

Szia szilumilu :)) Mivel a tészta magában vajas ezért semmi zsirféleség nem kell az aljára,sem sutopapir...meglátot szépen szeletelheto lesz és nem ragad :)))) ..további jo sutogetést..sanild

moncsi44
moncsi44 h, 2013-09-23 21:11

Naggggyon finom lett. Nekem tökéletes. :-) köszönöm. Egyszerű és nagyszerű. :-)

aranyhai 76
aranyhai 76 v, 2013-09-22 22:40

Szia!Isteni lett a pite,jó,hogy rátaláltam.köszönöm.Biztos a család kedvence lesz,és többször fogom elkészíteni!

beyondstrings
beyondstrings v, 2013-09-22 22:13

Kedves, Sanild

nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Kérdésem csak annyi, hogy biztosan 160C es 15 perc kell neki?
Nekem kellett legalabb 40-45 perc, de tökéletes lett!

sanild
sanild / sanild v, 2013-09-22 23:28

szia beyondstrings :)) hát igazad van percbe tobb kell a sutéshez át is javitom.... kulomben orulok ,hogy izlett :))

SzDudi
SzDudi szo, 2013-03-09 14:49

Most sül, remélem jó lesz, a tészta kicsit furcsára sikerült annak ellenére, hogy betartottam az arányokat...:S Ettől még a végeredmény lehet jó! :)

alida
alida h, 2013-02-18 17:26

Köszönöm a receptet!
Nagyon finom, nagyon egyszerű:) ezt kerestem már mióta!

rozsika73
rozsika73 sze, 2012-11-21 11:57

Nyam, már háromszor sütöttem egymás után, elejével kevesebb lisztel (bajlodtam vele eléggé ragadt, de azért valahogy ment, feladni nem az én szokásom ) utoljára már picit tobb liszttel és így könnyebben is ment. Nagyon tökéletes! a férjem állandoan eszi (pedig fogyozni akart :-)) nagyon fincsi tészta! csak én már a dupla mennyiségü almánál járok, a Drágámnak így még jobban ízlik.
Köszi a szuper receptet!

sanild
sanild / sanild sze, 2012-11-21 22:32

Szia Rozsika.En kulomben magam szerint maradok a 30 dkg lisztnél.Lehet hogy kicsit lágyabb de sokkal finomabb és omlosabb mint 50 dkg lisztel.Mi is nagyon szertjuk foleg kávé melle :))).Szívesen joétvágyat!

molnárkk
molnárkk k, 2012-11-20 09:57

Eza a recept amit már évek ota keresek,tobb alkalommal készítettem el,családom imádja és annyira finom,szaftos,ízes,hogy nap mint nap csak ezt akarnák enni.Már receptrol hallani se akarnak....egy csoda koszonom koszonom sanild

sanild
sanild / sanild k, 2012-11-20 09:59

:¨))) szia molnárkk nagyon orulok hogy ízlik a családodnak is ..joétvágyat hozzá

1399