r
Nosalty Logó

Fajita crunchwrap - csirkés változat

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Fajita crunchwrap - csirkés változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 814 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    316.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16223 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    4605 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    4811 mg
  • Nátrium
    5768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3129 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2012 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1108 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    10552 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 4876 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, paprikákat és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Majd egy tepsibe borítjuk az egészet, fűszerezzük (só, bors, fűszerpaprika), meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet betoljuk a sütőbe 25 percre sülni, 200 fokon, hőlégkeveréssel.
  2. Amíg a hozzávalók a sütőben vannak (10 perc után kicsit megforgatjuk őket egy nagyobb kanállal) , egy másik tepsit vajjal kikenünk, majd a tortillalapokat szépen egymás mellé illesztjük benne. (Kibéleljük körben velük a tepsit, úgy, hogy a tortillalapok fedjék is egymást, ne legyen hézag közöttük, valamint hogy a lapok fele kilógjon a tepsiből). Közben a sajtot lereszeljük.
  3. 25 perc elteltével kivesszük a sütőből a kicsit pirult, átpuhult hozzávalókat, és a tortillát elkezdjük megtölteni rétegezve. Alsó réteg: cheddar sajt, mehet gazdagon, ki hogy szereti. Erre halmozunk a zöldséges csirkealapból, majd újabb réteg sajt, és így tovább. Ebből a mennyiségből nekem 2 csirkés rétegre futotta, a legtetejére kerül az utolsó adag sajt.
  4. A közepére teszünk egy tortillalapot, majd erre hajtogatjuk rá a többit, szépen körbe az egészet, itt sem szabad a lapok között hézagnak lennie, erre ügyeljünk. Ha ezzel megvagyunk, egy sütőpapírral lefedjük, és erre helyezünk még egy ugyanolyan nagyságú tepsit, ami azért szükséges, hogy sütés közben a lapok ne kunkorodjanak felfelé, egyben maradjon az ételünk.
  5. 180 fokra beállított sütőbe helyezzük az ételt, és 40 percig hőlégkeverésen sütjük. Tálalás előtt kifordítjuk a tepsiből (ne forrón, mert akkor szétesik). Fokhagymás tejföllel tálaljuk (a szósz szabadon választható, nekünk ezzel passzol). Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 946
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újdonságra vágytunk, valami olyasmire, amit eddig nem ettünk még itthon. Nagy adagot készítettem, ettől függetlenül gyorsan elfogyott.

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek