r
Nosalty Logó

Fahéjas szilvás-mákos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kukoricaderce
Fahéjas szilvás-mákos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5379.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    2158 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    354 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keverjük össze a cukorral, a tej felével, majd tegyük hozzá a mákot.
  2. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a mákos keverékhez a maradék tejjel felváltva adagolva.
  3. Öntsük kivajazott, lisztezett tortaformába (vagy kisebb tepsibe), helyezzük rá a félbevágott szilvákat, és szórjuk meg őket fahéjas cukorral.
  4. Közepes tűzön süssük kb. 1 órát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15800
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kukoricaderce 10 recept

A Horváth Ilona-féle szakácskönyvben található máklepény receptjét felhasználva készítettem el ezt az egyszerű szilvás-mákos lepényt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek