Fahéjas-szegfűszeges muffin aszalt szilvával recept

Fahéjas-szegfűszeges muffin aszalt szilvával
Fahéjas-szegfűszeges muffin aszalt szilvával
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc túrós muffinomat szerettem volna megsütni, de túró híján, az esős, szomorkás időt is figyelembe véve, az otthon fellelhető alapanyagokra kellett hagyatkoznom. Nem bántam meg, isteni lett!
Praktikus -és kevésbé balesetveszélyes- 2 db 12-es tepsivel dolgozni, így a második, maradék adagot időben elő tudom készíteni, és nem égetem meg a tenyeremet sem.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Téli, hideg napokra ajánlom, forralt bor vagy kávé mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

téli muffin, fűszeres aszalt szilvás muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kristálycukrot és a vaníliás cukrot 2 tojással habosra-fehérre felverjük, hozzákeverjük a margarint és a tejfölt, aztán az alaposan  megmosott citrom héját belereszeljük.
  2. Keverés közben hozzászitáljuk a liszt, a sütőpor, a fahéj és a szegfűszeg keverékét. Alaposan elkeverjük.
  3. Beleszórjuk a mandulát (közben kicsit megtörjük a markunkban) és a szilvát, és ismét elkeverjük.
  4. Előkészítünk egy vagy két muffintepsit. (Ebből a mennyiségből nekem 15 db muffin lett.)
  5. 180 fokra előmelegített sütőben repedésig (kb. 15 perc) sütjük, ezután hőlégkeverésen 150 fokon fejezzük be (még 10 perc). (A második adag sütésénél a hőfokokra figyelni kell, hamarabb reped, rövidül a sütési idő!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 780
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

elszakadtapalacsinta

Mióta szakács: 2010.02.12.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507