r
Nosalty Logó

Fahéjas-sütőtökös koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Fahéjas-sütőtökös koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    1461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 876 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    1416 micro
  • β-karotin
    7388 micro
  • β-crypt
    5844 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3500 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    480 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben 2 ek porcukrot elkeverünk, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A többi alapanyaggal együtt tésztát dagasztunk, de a maradék tejet csak fokozatosan adagoljuk hozzá, szükség szerint. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, de egy evőkanállal hagyunk belőle a lekenéshez.
  4. Feltekerjük hosszanti irányban, majd hosszában kettévágjuk. Összefonjuk úgy, hogy a vágott fele legyen felül, koszorút formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt, és kb. 180 fokra előmelegítjük, amíg a sütő melegszik, addig pihen a kalácsunk. Sütés előtt a maradék fahéjas vajjal lekenjük, aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2103
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Ajánló

Tipp: kenyérsütőgéppel könnyebb a dagasztás, alulra tej, tojás, sütőtök, só, vaj, liszt, élesztős tej. De a tejet itt is csak fokozatosan tegyük bele, szükség szerint. Én így készítettem!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-sütőtökös koszorú
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, különleges íze lesz a töktől és a fahéjtól.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?