r
Nosalty Logó

Fahéjas napkalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Fahéjas napkalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 3324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3415.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 3324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 6 egyforma méretű darabra vesszük, és gombócokat formálunk.
  5. Ezeket egyesével nagy, lapos tányér méretűre elnyújtjuk. Egy kalácshoz 3 lapra lesz szükség.
  6. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és már érdemes ebben dolgozni a kaláccsal.

Töltelékhez

  1. Beleterítünk egy tésztakorongot, megkenjük 1 ek olajjal, megszórjuk 1 tk fahéjjal és 1-2 ek cukorral. Ráfektetjük a következő lapot, ismét lekenjük olajjal, megszórjuk fahéjjal, majd cukorral. Végül rátesszük a harmadik tésztát. Ezt érdemes kicsit nagyobbra nyújtani, hogy lelógjon oldalt kicsit, a másik két lapot befedve.
  2. Egy éles késsel elkezdjük sugárirányban átvágni a tésztát úgy, hogy a kalács szélénél kb. 2 cm-re nem metsszük át.
  3. Majd megfogunk két, egymás melletti „napsugarat”, és hármat tekerünk rajtuk úgy, hogy szembe tekerjük a két tésztacsíkot, tehát a bal kezünkben lévőt jobbra tekerjük, a jobb kezünkben lévőt pedig balra. Addig tekergetünk, amíg el nem fogynak a tésztacsíkok.

Kenéshez

  1. Lekenjük tejjel elkevert tojássárgával, és hagyjuk még kb. 35-40 percet kelni. Ezt megismételjük a maradék tésztával is.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  3. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6086
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas napkalács
Andi80_ 380 recept

A két kalács ajándékba készült egy rokonlátogatás alkalmával. Őszintén megmondom, hogy én nem kóstoltam, de mindkét helyről azt a visszajelzést kaptam, hogy nagyon finom volt. Ez egy olyan reggelire vagy uzsonnára egy pohár tej mellé való kalácska.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek