Fahéjas-mézes szelet recept

Fahéjas-mézes szelet
Fahéjas-mézes szelet
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam. Megszerettem. Hazamentem. Megsütöttem. És másnap mind megettem! Na jó.. nem egyedül. :) Ha van 5 perc szabadidőm, tuti recepteket böngészek mindenfelé, ahol csak lehet... Neten, magazinokban. :) Ha nem így tennék, lehet rá se találnék az ilyen klassz receptekre, mint pl ez is! Kár lenne értük!

A recept eredetijét a fincsi.hu-n találtam. A hozzávalókon némileg változtattam, ahogy az nálam megszokott. :) Ebből kevesebbet, abból többet használtam, és máris másabb jellegű lett a sütemény! Ahogy beleharapunk, az első íz, ami megérint bennünket, az a fahéj simogató aromája! Mondtam már, hogy imádom a fahéjat? ^^ Szándékosan nem tettem sok cukrot a süteménybe, de mindenki, aki kóstolta, határozottan kijelentette, hogy nem is kell több bele, ez így tökéletes! Ezzel én is egyetértettem. :) Viszont aki nagyon édesszájú, az tegyen bele több cukrot!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 3 ek méz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj

A krémhez:

A tetejére:

  • 5 dkg porcukor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • kevés tej

ajánlat

A mézes lapok hamar megsülnek, úgyhogy ne hagyjuk magukra őket, kb. 8-10 perc kell nekik. A tepsi hátulját érdemes megvajazni, meglisztezni vagy pedig sütőpapírt fektetni rá, és azon sütni a lapokat.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-mézes szelet fahéjjal, fahéjas-vaníliás szelet, mézes szelet fahéjjal, réteges krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük  a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
  4. A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 041
elküldve: 70
receptkönyben: 1 037
elkészítve: 20/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (21)

eikexavi
eikexavih, 2014-01-27 13:52

Kedves Samiya!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad, fölséges volt! :) Hétvégén készítettem először, nagyon jól sikerült. Imádom a fahéjat, ezért is örültem, hogy felfedeztem ezt a sütit. Párom először 2 kockát kért, ehhez képest egy sort megevett első vágás után :)
Köszönöm még egyszer!

Samiya
Samiyah, 2014-01-27 18:51

Kedves eikexavi!
Nagyon örülök a sikernek, kedves Tőled, hogy megírtad. :)
Remélem, több receptet is találsz majd nálam, amit szeretni fogtok. :)
Üdv:
Samiya

norina78
norina78p, 2013-12-20 20:36

Már vagy nyolcszor megsütöttem.Ami biztos percek alatt elfogy és ez a legnagyobb elismerés.Köszönöm a receptet

Samiya
Samiyap, 2013-12-20 21:21

Norina, nagyon köszönöm, hogy megírtad ezt nekem. Örülök, hogy sikere van Nálatok is!
Üdv:
Samiya

Muffinda
Muffindacs, 2013-04-04 10:37

Én is elkészítettem húsvétra, nagyon fincsi volt, azonban valamit hibázhattam, mert a tésztát nagyon nehezen tudtam kinyújtani, kőkemény lett.

Samiya
Samiyaszo, 2013-04-06 12:43

Szia Muffinda!
Örülök, hogy ízlett a süti! Lehet, hogy kicsit tovább kellett volna még a gőz felett főzni a mézet. Akkor szokott például nagyon nehezen nyújtható lenni a mézes tészta, ha nem főzzük fel, csak hozzáadjuk a tésztához. Az a lényeg, hogy teljesen egynemű, folyékony legyen a tojás, méz, vaj, cukor, kakaó és fahéj.
Üdv: Samiya

MSE70
MSE70k, 2013-04-02 19:24

A recept egyszerűen tökéletes, húsvétra csináltam, nagy sikere volt! Eddig tartottam a több lapos sütik készítésétől, de ennek nem tudtam ellenállni, és nem csalódtam. A tésztája könnyen nyújtható, a végeredmény pedig ínycsiklandó!

Samiya
Samiyasze, 2013-04-03 15:09

Kedves MSE!
Nagyon jó ezt olvasni, köszönöm, hogy megírtad! :) Örülök a sikernek és remélem, ezután kipróbálsz majd sok-sok más többlapos sütit is!
Üdv: Samiya

Zsuzska85
Zsuzska85cs, 2012-12-27 11:23

Karácsonyra megsütöttem, egyszerűen mennyei , a párom azt mondta, dobjam ki az összes süti receptet és csak ezt süssem mindig :))))) Isteni finom, nagyon könnyű megcsinálni, eztán biztos sűrűn kerül az asztalra! Köszönjük szépen! Üdv: Zsuzsi

Samiya
Samiyacs, 2012-12-27 16:02

De jó! :)) Örülök a sikernek! Jó volt ezt olvasni! :) Köszi, hogy megírtad!
Üdv: Samiya

ariel7
ariel7k, 2012-12-04 21:42

Nagyon finom ! Jó,és egyszerű recept.
Karácsonyra ismétlés lesz!:)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2012-05-24 10:02

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Judit6
Judit6sze, 2012-05-23 07:54

Egyébként is rajongok a krémes finomságokért...hát ez pedig igazán csábítóan néz ki.
Mentve és a napokban tuti el is készül :)

Samiya
Samiyasze, 2012-05-23 15:48

Szia Judit! Érdemes is megsütni! :) Remélem Nektek is úgy fog ízleni, mint nekünk! :)
Üdv: Samiya

Samiya
Samiyasze, 2012-05-23 15:43

Örülök, hogy tetszik! :) Jó sütögetést!
Üdv: Samiya

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.