Fahéjas-mézes szelet recept

Fahéjas-mézes szelet
Fahéjas-mézes szelet
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam. Megszerettem. Hazamentem. Megsütöttem. És másnap mind megettem! Na jó.. nem egyedül. :) Ha van 5 perc szabadidőm, tuti recepteket böngészek mindenfelé, ahol csak lehet... Neten, magazinokban. :) Ha nem így tennék, lehet rá se találnék az ilyen klassz receptekre, mint pl ez is! Kár lenne értük!

A recept eredetijét a fincsi.hu-n találtam. A hozzávalókon némileg változtattam, ahogy az nálam megszokott. :) Ebből kevesebbet, abból többet használtam, és máris másabb jellegű lett a sütemény! Ahogy beleharapunk, az első íz, ami megérint bennünket, az a fahéj simogató aromája! Mondtam már, hogy imádom a fahéjat? ^^ Szándékosan nem tettem sok cukrot a süteménybe, de mindenki, aki kóstolta, határozottan kijelentette, hogy nem is kell több bele, ez így tökéletes! Ezzel én is egyetértettem. :) Viszont aki nagyon édesszájú, az tegyen bele több cukrot!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás
  • 3 ek méz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj

A krémhez:

A tetejére:

  • 5 dkg porcukor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • kevés tej

ajánlat

A mézes lapok hamar megsülnek, úgyhogy ne hagyjuk magukra őket, kb. 8-10 perc kell nekik. A tepsi hátulját érdemes megvajazni, meglisztezni vagy pedig sütőpapírt fektetni rá, és azon sütni a lapokat.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-mézes szelet fahéjjal, fahéjas-vaníliás szelet, mézes szelet fahéjjal, réteges krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük  a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
  4. A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 222
elküldve: 69
receptkönyben: 973
elkészítve: 17/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (20)

eikexavi
eikexavih, 2014-01-27 14:52

Kedves Samiya!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad, fölséges volt! :) Hétvégén készítettem először, nagyon jól sikerült. Imádom a fahéjat, ezért is örültem, hogy felfedeztem ezt a sütit. Párom először 2 kockát kért, ehhez képest egy sort megevett első vágás után :)
Köszönöm még egyszer!

Samiya
Samiyah, 2014-01-27 19:51

Kedves eikexavi!
Nagyon örülök a sikernek, kedves Tőled, hogy megírtad. :)
Remélem, több receptet is találsz majd nálam, amit szeretni fogtok. :)
Üdv:
Samiya

norina78
norina78p, 2013-12-20 21:36

Már vagy nyolcszor megsütöttem.Ami biztos percek alatt elfogy és ez a legnagyobb elismerés.Köszönöm a receptet

Samiya
Samiyap, 2013-12-20 22:21

Norina, nagyon köszönöm, hogy megírtad ezt nekem. Örülök, hogy sikere van Nálatok is!
Üdv:
Samiya

Muffinda
Muffindacs, 2013-04-04 11:37

Én is elkészítettem húsvétra, nagyon fincsi volt, azonban valamit hibázhattam, mert a tésztát nagyon nehezen tudtam kinyújtani, kőkemény lett.

Samiya
Samiyaszo, 2013-04-06 13:43

Szia Muffinda!
Örülök, hogy ízlett a süti! Lehet, hogy kicsit tovább kellett volna még a gőz felett főzni a mézet. Akkor szokott például nagyon nehezen nyújtható lenni a mézes tészta, ha nem főzzük fel, csak hozzáadjuk a tésztához. Az a lényeg, hogy teljesen egynemű, folyékony legyen a tojás, méz, vaj, cukor, kakaó és fahéj.
Üdv: Samiya

MSE70
MSE70k, 2013-04-02 20:24

A recept egyszerűen tökéletes, húsvétra csináltam, nagy sikere volt! Eddig tartottam a több lapos sütik készítésétől, de ennek nem tudtam ellenállni, és nem csalódtam. A tésztája könnyen nyújtható, a végeredmény pedig ínycsiklandó!

Samiya
Samiyasze, 2013-04-03 16:09

Kedves MSE!
Nagyon jó ezt olvasni, köszönöm, hogy megírtad! :) Örülök a sikernek és remélem, ezután kipróbálsz majd sok-sok más többlapos sütit is!
Üdv: Samiya

Zsuzska85
Zsuzska85cs, 2012-12-27 12:23

Karácsonyra megsütöttem, egyszerűen mennyei , a párom azt mondta, dobjam ki az összes süti receptet és csak ezt süssem mindig :))))) Isteni finom, nagyon könnyű megcsinálni, eztán biztos sűrűn kerül az asztalra! Köszönjük szépen! Üdv: Zsuzsi

Samiya
Samiyacs, 2012-12-27 17:02

De jó! :)) Örülök a sikernek! Jó volt ezt olvasni! :) Köszi, hogy megírtad!
Üdv: Samiya

ariel7
ariel7k, 2012-12-04 22:42

Nagyon finom ! Jó,és egyszerű recept.
Karácsonyra ismétlés lesz!:)

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2012-05-24 11:02

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Judit6
Judit6sze, 2012-05-23 08:54

Egyébként is rajongok a krémes finomságokért...hát ez pedig igazán csábítóan néz ki.
Mentve és a napokban tuti el is készül :)

Samiya
Samiyasze, 2012-05-23 16:48

Szia Judit! Érdemes is megsütni! :) Remélem Nektek is úgy fog ízleni, mint nekünk! :)
Üdv: Samiya

Samiya
Samiyasze, 2012-05-23 16:43

Örülök, hogy tetszik! :) Jó sütögetést!
Üdv: Samiya

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!