Fahéjas-mézes szelet recept

Kalória?
Fahéjas-mézes szelet
Fahéjas-mézes szelet
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam. Megszerettem. Hazamentem. Megsütöttem. És másnap mind megettem! Na jó.. nem egyedül. :) Ha van 5 perc szabadidőm, tuti recepteket böngészek mindenfelé, ahol csak lehet... Neten, magazinokban. :) Ha nem így tennék, lehet rá se találnék az ilyen klassz receptekre, mint pl ez is! Kár lenne értük!

A recept eredetijét a fincsi.hu-n találtam. A hozzávalókon némileg változtattam, ahogy az nálam megszokott. :) Ebből kevesebbet, abból többet használtam, és máris másabb jellegű lett a sütemény! Ahogy beleharapunk, az első íz, ami megérint bennünket, az a fahéj simogató aromája! Mondtam már, hogy imádom a fahéjat? ^^ Szándékosan nem tettem sok cukrot a süteménybe, de mindenki, aki kóstolta, határozottan kijelentette, hogy nem is kell több bele, ez így tökéletes! Ezzel én is egyetértettem. :) Viszont aki nagyon édesszájú, az tegyen bele több cukrot!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A mézes lapok hamar megsülnek, úgyhogy ne hagyjuk magukra őket, kb. 8-10 perc kell nekik. A tepsi hátulját érdemes megvajazni, meglisztezni vagy pedig sütőpapírt fektetni rá, és azon sütni a lapokat.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-mézes szelet fahéjjal, fahéjas-vaníliás szelet, mézes szelet fahéjjal, réteges krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük  a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
  4. A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 705
elküldve: 70
receptkönyben: 1 054
elkészítve: 23/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (22)

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé p, 2014-12-26 07:02

Nekem sajnos nem sikerült, nem tudom mit nem csináltam jól, de a tésztája nyújthatatlan, gumiszerű állagú lett. Sajnos kidobtam. Gőz fölött szép egységes elegyet kaptam, a száraz hozzávalókat még a meleg elegybe adtam. Le kellett volna netán hűtenem előtte. De azért nem adom fel, mert az alapötlet, hogy a tésztája és a krém is fahéjas , nagyon tetszik.

eikexavi
eikexavi h, 2014-01-27 13:52

Kedves Samiya!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad, fölséges volt! :) Hétvégén készítettem először, nagyon jól sikerült. Imádom a fahéjat, ezért is örültem, hogy felfedeztem ezt a sütit. Párom először 2 kockát kért, ehhez képest egy sort megevett első vágás után :)
Köszönöm még egyszer!

Samiya
Samiya / Samiya h, 2014-01-27 18:51

Kedves eikexavi!
Nagyon örülök a sikernek, kedves Tőled, hogy megírtad. :)
Remélem, több receptet is találsz majd nálam, amit szeretni fogtok. :)
Üdv:
Samiya

norina78
norina78 p, 2013-12-20 20:36

Már vagy nyolcszor megsütöttem.Ami biztos percek alatt elfogy és ez a legnagyobb elismerés.Köszönöm a receptet

Samiya
Samiya / Samiya p, 2013-12-20 21:21

Norina, nagyon köszönöm, hogy megírtad ezt nekem. Örülök, hogy sikere van Nálatok is!
Üdv:
Samiya

Muffinda
Muffinda / Muffinda cs, 2013-04-04 10:37

Én is elkészítettem húsvétra, nagyon fincsi volt, azonban valamit hibázhattam, mert a tésztát nagyon nehezen tudtam kinyújtani, kőkemény lett.

Samiya
Samiya / Samiya szo, 2013-04-06 12:43

Szia Muffinda!
Örülök, hogy ízlett a süti! Lehet, hogy kicsit tovább kellett volna még a gőz felett főzni a mézet. Akkor szokott például nagyon nehezen nyújtható lenni a mézes tészta, ha nem főzzük fel, csak hozzáadjuk a tésztához. Az a lényeg, hogy teljesen egynemű, folyékony legyen a tojás, méz, vaj, cukor, kakaó és fahéj.
Üdv: Samiya

MSE70
MSE70 k, 2013-04-02 19:24

A recept egyszerűen tökéletes, húsvétra csináltam, nagy sikere volt! Eddig tartottam a több lapos sütik készítésétől, de ennek nem tudtam ellenállni, és nem csalódtam. A tésztája könnyen nyújtható, a végeredmény pedig ínycsiklandó!

Samiya
Samiya / Samiya sze, 2013-04-03 15:09

Kedves MSE!
Nagyon jó ezt olvasni, köszönöm, hogy megírtad! :) Örülök a sikernek és remélem, ezután kipróbálsz majd sok-sok más többlapos sütit is!
Üdv: Samiya

Zsuzska85
Zsuzska85 cs, 2012-12-27 11:23

Karácsonyra megsütöttem, egyszerűen mennyei , a párom azt mondta, dobjam ki az összes süti receptet és csak ezt süssem mindig :))))) Isteni finom, nagyon könnyű megcsinálni, eztán biztos sűrűn kerül az asztalra! Köszönjük szépen! Üdv: Zsuzsi

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2012-12-27 16:02

De jó! :)) Örülök a sikernek! Jó volt ezt olvasni! :) Köszi, hogy megírtad!
Üdv: Samiya

ariel7
ariel7 k, 2012-12-04 21:42

Nagyon finom ! Jó,és egyszerű recept.
Karácsonyra ismétlés lesz!:)

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2012-05-24 10:02

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Judit6
Kif Lee / Judit6 sze, 2012-05-23 07:54

Egyébként is rajongok a krémes finomságokért...hát ez pedig igazán csábítóan néz ki.
Mentve és a napokban tuti el is készül :)

Samiya
Samiya / Samiya sze, 2012-05-23 15:48

Szia Judit! Érdemes is megsütni! :) Remélem Nektek is úgy fog ízleni, mint nekünk! :)
Üdv: Samiya

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
1002