Fahéjas-mézes szelet recept

Kalória?
Fahéjas-mézes szelet
Fahéjas-mézes szelet
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam. Megszerettem. Hazamentem. Megsütöttem. És másnap mind megettem! Na jó.. nem egyedül. :) Ha van 5 perc szabadidőm, tuti recepteket böngészek mindenfelé, ahol csak lehet... Neten, magazinokban. :) Ha nem így tennék, lehet rá se találnék az ilyen klassz receptekre, mint pl ez is! Kár lenne értük!

A recept eredetijét a fincsi.hu-n találtam. A hozzávalókon némileg változtattam, ahogy az nálam megszokott. :) Ebből kevesebbet, abból többet használtam, és máris másabb jellegű lett a sütemény! Ahogy beleharapunk, az első íz, ami megérint bennünket, az a fahéj simogató aromája! Mondtam már, hogy imádom a fahéjat? ^^ Szándékosan nem tettem sok cukrot a süteménybe, de mindenki, aki kóstolta, határozottan kijelentette, hogy nem is kell több bele, ez így tökéletes! Ezzel én is egyetértettem. :) Viszont aki nagyon édesszájú, az tegyen bele több cukrot!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 db tojás
  • 3 ek méz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj (őrölt)

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A mézes lapok hamar megsülnek, úgyhogy ne hagyjuk magukra őket, kb. 8-10 perc kell nekik. A tepsi hátulját érdemes megvajazni, meglisztezni vagy pedig sütőpapírt fektetni rá, és azon sütni a lapokat.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-mézes szelet fahéjjal, fahéjas-vaníliás szelet, mézes szelet fahéjjal, réteges krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük  a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
  4. A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 920
elküldve: 70
receptkönyben: 1 057
elkészítve: 23/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (22)

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé p, 2014-12-26 07:02

Nekem sajnos nem sikerült, nem tudom mit nem csináltam jól, de a tésztája nyújthatatlan, gumiszerű állagú lett. Sajnos kidobtam. Gőz fölött szép egységes elegyet kaptam, a száraz hozzávalókat még a meleg elegybe adtam. Le kellett volna netán hűtenem előtte. De azért nem adom fel, mert az alapötlet, hogy a tésztája és a krém is fahéjas , nagyon tetszik.

eikexavi
eikexavi h, 2014-01-27 13:52

Kedves Samiya!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad, fölséges volt! :) Hétvégén készítettem először, nagyon jól sikerült. Imádom a fahéjat, ezért is örültem, hogy felfedeztem ezt a sütit. Párom először 2 kockát kért, ehhez képest egy sort megevett első vágás után :)
Köszönöm még egyszer!

Samiya
Samiya / Samiya h, 2014-01-27 18:51

Kedves eikexavi!
Nagyon örülök a sikernek, kedves Tőled, hogy megírtad. :)
Remélem, több receptet is találsz majd nálam, amit szeretni fogtok. :)
Üdv:
Samiya

norina78
norina78 p, 2013-12-20 20:36

Már vagy nyolcszor megsütöttem.Ami biztos percek alatt elfogy és ez a legnagyobb elismerés.Köszönöm a receptet

Samiya
Samiya / Samiya p, 2013-12-20 21:21

Norina, nagyon köszönöm, hogy megírtad ezt nekem. Örülök, hogy sikere van Nálatok is!
Üdv:
Samiya

Muffinda
Muffinda / Muffinda cs, 2013-04-04 10:37

Én is elkészítettem húsvétra, nagyon fincsi volt, azonban valamit hibázhattam, mert a tésztát nagyon nehezen tudtam kinyújtani, kőkemény lett.

Samiya
Samiya / Samiya szo, 2013-04-06 12:43

Szia Muffinda!
Örülök, hogy ízlett a süti! Lehet, hogy kicsit tovább kellett volna még a gőz felett főzni a mézet. Akkor szokott például nagyon nehezen nyújtható lenni a mézes tészta, ha nem főzzük fel, csak hozzáadjuk a tésztához. Az a lényeg, hogy teljesen egynemű, folyékony legyen a tojás, méz, vaj, cukor, kakaó és fahéj.
Üdv: Samiya

MSE70
MSE70 k, 2013-04-02 19:24

A recept egyszerűen tökéletes, húsvétra csináltam, nagy sikere volt! Eddig tartottam a több lapos sütik készítésétől, de ennek nem tudtam ellenállni, és nem csalódtam. A tésztája könnyen nyújtható, a végeredmény pedig ínycsiklandó!

Samiya
Samiya / Samiya sze, 2013-04-03 15:09

Kedves MSE!
Nagyon jó ezt olvasni, köszönöm, hogy megírtad! :) Örülök a sikernek és remélem, ezután kipróbálsz majd sok-sok más többlapos sütit is!
Üdv: Samiya

Zsuzska85
Zsuzska85 cs, 2012-12-27 11:23

Karácsonyra megsütöttem, egyszerűen mennyei , a párom azt mondta, dobjam ki az összes süti receptet és csak ezt süssem mindig :))))) Isteni finom, nagyon könnyű megcsinálni, eztán biztos sűrűn kerül az asztalra! Köszönjük szépen! Üdv: Zsuzsi

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2012-12-27 16:02

De jó! :)) Örülök a sikernek! Jó volt ezt olvasni! :) Köszi, hogy megírtad!
Üdv: Samiya

ariel7
ariel7 k, 2012-12-04 21:42

Nagyon finom ! Jó,és egyszerű recept.
Karácsonyra ismétlés lesz!:)

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2012-05-24 10:02

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Judit6
Kif Lee / Judit6 sze, 2012-05-23 07:54

Egyébként is rajongok a krémes finomságokért...hát ez pedig igazán csábítóan néz ki.
Mentve és a napokban tuti el is készül :)

Samiya
Samiya / Samiya sze, 2012-05-23 15:48

Szia Judit! Érdemes is megsütni! :) Remélem Nektek is úgy fog ízleni, mint nekünk! :)
Üdv: Samiya

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
Egyre többet látjuk a napot, lassan végleg beköszönt a tavasz. Ez a napsütés – bár nagyon jól esik – sajnos még mindig nem elég szervezetünknek a D-vitamin előállításához.(X)
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
1002