r
Nosalty Logó

Fahéjas-kardamomos pálmalevél

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
eztettem
Fahéjas-kardamomos pálmalevél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

  1. A kardamomokat "kimagozzuk" - az egyik végüket kicsit levágva szépen szétnyílik a tok, és könnyen ki lehet belőle szedni a magokat, amiket aztán 1 ek cukorral megőrölünk (mozsárban vagy kávédarálóban).
  2. A fahéjat és az őrölt kardamomot összekeverjük a maradék cukorral.
  3. A leveles tésztát kitekerjük és megkenjük a felvert tojás egy részével, erre szórjuk rá a fahéjas-kardamomos cukrot.
  4. A megszórt tészta két szélét (a rövidebb oldalát) behajtjuk középre, újabb kenés, szórás, behajtás.
  5. Legvégül a rúddá hajtogatott tésztát "becsukjuk", mintha egy könyv volna.
  6. Betesszük a hűtőbe egy órára.
  7. A megdermedt tészta éles késsel szépen szeletelhető - 12 darab lesz.
  8. A tepsiben kicsit igazíthatunk rajtuk, hogy a pálmelevél-forma még szebb legyen, a maradék tojással lekenjük a tetjüket és az oldalukat, szórunk még rájuk egy kis cukros keveréket és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5689
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Fahéjas-kardamomos pálmalevél
eztettem 39 recept

Újabb adventi remeklés: fahéj van benne, mert a karácsony azért mégiscsak fahéjas, de az idén nálam kardamomos is. Ha a leírás alapján netalán nem világos a hajtogatási metódus itt találtok fázisfotókat.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?