r
Nosalty Logó

Fahéjas hajtogatott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Fahéjas hajtogatott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszteket összekeverjük az élesztőporral és a cukorral.
  2. A tejet, vizet, vajat összemelegítjük (nem forraljuk fel!), majd kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a (már nem túl forró) folyadékot, a vaníliát és a tojásokat.
  4. A dagasztókarral a rugalmas, fényes, edény falától elváló textúráig dagasztjuk a tésztát. Aztán hagyjuk duplájára kelni.
  5. Amíg kel a tészta: a cukrot összekeverjük a fahéjjal és a szerecsendióval.
  6. A vajat barnulásig hevítjük.
  7. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (a vastagságnál a fázisfotókat alapul véve), megkenjük a vajjal, és megszórjuk az összes fahéjas cukorral. (Úgy fog tűnni, hogy sok lesz az már, de azért szórjuk csak rá az összeset.)
  8. Az így előkészített tésztát 8 cm szélességű csíkokra vágjuk, a csíkokat szépen egymásra rakjuk, és a tornyot felszeleteljük téglalapokra. Az így kialakult oszlopokat szorosan egymás mellé berakjuk egy 14x24-es kivajazott, kilisztezett kenyérsütő formába, és megsütjük. Evés előtt 20 perc pihenés jót tesz neki.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10438
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Csakis forralt borral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas hajtogatott kalács
eztettem 39 recept

Az adventi időszak kedvencének ígérkezik: édes, fahéjas, finom. De kicsit punk is, legalábbis kívülről. A hozzávalók mennyiségét cup-ból számoltam át (hogy ne legyek azzal vádolva, hogy esetleg nem megy jól a magyar:D), ezért tűnnek kissé idétlennek. Az eredeti recept (az eztettem.blogspot.com-on belinkeltem, érdemes is megnézni a szuper fázisfotók miatt) ennél kevesebb liszttel dolgozott, viszont annyival nagyon ragacsos, kezelhetetlen lett a tészta, ezért növeltem az adagon.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?