Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csokitorta narancshabbal

Fahéjas csokitorta narancshabbal
Fahéjas csokitorta narancshabbal
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom szaftos, zamatos állagú a tésztája, és nagyon jól illik hozzá a habos- narancsos krém.

Forrás: net

hozzávalók / 6 adag

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Narancshab

  1. A mascarponét és a kétféle cukrot egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját, levét, és jól elkeverjük benne.
  2. Ezután a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, közben beledolgozzuk a habfixálót, majd a kétféle krémet óvatosan egybeforgatjuk, és a felhasználásig hidegre tesszük.

Tortalap

  1. A lisztet összeforgatjuk a sóval, őrölt fahéjjal, sütőporral és a szódabikarbónával. A sült, kihűlt tököt egy villával simára nyomkodjuk.
  2. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a vízfürdő felett megolvasztott és lehűlt csokoládét, a sütőtökpürét, majd belekeverjük az olajat is kisebb adagokban.
  3. Végül kisebb adagokban beleforgatjuk a sütőporos lisztet egy fakanál segítségével.
  4. A masszát két db, kb. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Végül 150-160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült tésztát pár percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  6. Ha teljesen kihűlt, összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal, a simább fele legyen a teteje. Végül a maradék krémmel körbekenjük, ezután hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.
  7. A lehűlt tortát olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval díszítjük. Én a torta közepére csurgattam a csokoládét, és a torta mozgatásával kissé lefolyattam az oldalára is. Kenegetésre nincs szükség, szépen eloszlik rajta, és rövid idő alatt meg is dermed rajta.
  8. Ha maradna krémünk, pohárkrémként tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
444 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőtökös csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1230
mascarpone 37 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 6 csapott ek
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
étcsokoládé 12.5 dkg
sütőtök 30 dkg
finomliszt 15 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kávéskanál
fahéj 1 késhegynyi
1 csipet
napraforgó olaj 1.5 dl
étcsokoládé 14 dkg
napraforgó olaj 1 ek