Fahéjas bögrés mákos recept

Fahéjas bögrés mákos
Fahéjas bögrés mákos
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól van nekem ez a recept meg, nagyon szeretjük, télen sűrűn szoktam sütni vagy ezt, vagy a diós változatát.

hozzávalók / 12 adag

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 bögre tej
  • 2 bögre darált mák vagy darált dió
  • fahéj

ajánlat

A tetejét leszórhatjuk porcukorral, vagy félbevágva betölthetjük lekvárral is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kevert mákos, bögrés süti mákkal, mákos bögrés süti

elkészítés

  1. Egy bögre kb. 2,5-3 dl-es (az én tepsim kb. 27 x 33 cm nagyságú és 4 cm magas, így én ezt a dupla adagot szoktam készíteni).
  2. Ezt így beleöntjük egy tálba (a margarint puhán), összezutyuljuk mixerrel. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  3. Még melegen szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 27x33x4 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 537
elküldve: 39
receptkönyben: 439
elkészítve: 12/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

Hozzászólások (5)

Polacsek Tímea
Polacsek Tímeaszo, 2012-11-17 14:23

Megsütöttem! Nagyon finom lett! Én nagymamám féle jó régi meggylekvár kupacokat raktam a tetejére sütés előtt. Nagyon gyors, kiadós! Köszönet a receptért!

becseiagi
becseiagiv, 2012-11-25 21:19

Meggylekvárt a tetejére? Na ez jó, majd kipróbálom! Én is ma csináltam megint meg, de elfelejtettem bele meggyet venni, pedig már rég ki akarom úgy próbálni... :/ :) Üdv: Ági

becseiagi
becseiagics, 2012-09-13 10:40

Mi dióval is nagyon imádjuk, csak persze a mák olcsóbb. :) Meggyel? Nem is rossz ötlet! :) Üdv: Ági

Katalin65
Katalin65sze, 2012-09-12 21:36

Pici meggyel felturbózom, és alig várom, hogy vasárnap legyen! :-) Akkor fogom megsütni, mert előbb sajna nem érek rá!! Köszi szépen a receptet!!

olaszneanci
olaszneancisze, 2012-09-12 16:02

Köszönöm, mentettem !Üdv: Anci
( Időnként jól jön egy gyors süti recept ! )

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!