Fahéjas bögrés mákos recept

1 adag
494
kcal
Fahéjas bögrés mákos
Fahéjas bögrés mákos
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól van nekem ez a recept meg, nagyon szeretjük, télen sűrűn szoktam sütni vagy ezt, vagy a diós változatát.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A tetejét leszórhatjuk porcukorral, vagy félbevágva betölthetjük lekvárral is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kevert mákos, bögrés süti mákkal, mákos bögrés süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy bögre kb. 2,5-3 dl-es (az én tepsim kb. 27 x 33 cm nagyságú és 4 cm magas, így én ezt a dupla adagot szoktam készíteni).
  2. Ezt így beleöntjük egy tálba (a margarint puhán), összezutyuljuk mixerrel. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  3. Még melegen szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 27x33x4 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 347
elküldve: 39
receptkönyben: 456
elkészítve: 15/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

Hozzászólások (8)

Anyu_78
Anyu_78v, 2014-05-04 20:49

Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni? Elkészítettem ezt a receptet, azaz egy egyszerűbb fajtáját. Háromszor egymás után megcsináltam, minden alkalommal szinte ehetetlen lett.

Ezeket raktam bele: 1 bögre mák+1 bögre liszt+ 1 bögre cukor + 1 bögre tej + 1 tojás + 1 kis sütőpor. 20 percig sütöttem, a hőfokot nem tudom, mert nincs ilyen fokozat a sütőmön. Kis lángon sütöttem. Már kezdett égett szaga lenni, akkor vettem ki, tehát szerintem nem maradhatott nyers.
Minden alkalommal elég kemény és rágós lett, olyan, mint a cipőtalp. Nagyon fura az állaga, rugalmas, mint a rágógumi. Egyáltalán nem omlós és nem piskóta szerű, hanem szilárd az egész, ha elvágom és lyukak, járatok vannak a tésztában. Kb úgy néz ki, mint a szú rágta fa. Nem csak csúnya, de az állaga is gusztustalan. A férjem elég rosszul is lett tőle. Háromszor megpróbáltam, mindig ilyen lett.
Itt látható róla egy kép:
http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/838/t29o.jpg

Ha valaki meg tudja mondani miért ilyen és mit kéne máshogy csinálni azt nagyon megköszönném, mert ez a férjem kedvenc süteménye!

JA! Még valami: nem kivajazott tepsiben sütöttem, hanem egyszerűen szilikonformába öntöttem és kész. Ez lehet a baj? Számít, hogy miben süti az ember?

szmari
szmarics, 2014-05-15 20:14

Kísértetiesen hasonlít a tapasztalatod az én korabeli bögrés mákosomra, amikoris már a konyha padlóján ülve lestem be 3x egymásután a sütőm üvegajtaján...és a férjem 3x egymásután jött a szemetesvödörrel :-)

Most már tudom, túlkevertem :-)

A tojást, cukrot tejet, ki lehet, sőt, ki is kell alaposan keverni ( ha van hozzá zsiradék azt is, de a recepted e nélkül is működőképes), akár géppel is, a lisztet a mákkal és sütőporral elvegyítve, viszont már kézzel, néhány gyors keveréssel elég a többihez adni...ha sokáig keverjük inas, gumis, rágós lesz.
A muffinoknál ezt sokszor elmondják, de általában kevert sütiknél ez egy általános jó tanács.
Régen azt hittem minél tovább keverem, annál jobb lesz, pedig nem :-)

becseiagi
becseiagics, 2014-05-08 09:38

Szia!

Természetesen nem mindegy, hogy egy tésztát hogy sütünk. :)
A kép láttán úgy gondolom, hogy nagyon tömény lehet a tészta, és kimaradt belőle a zsiradék. Próbáld ki az én receptemet! ;-) Jó sikert! Üdv: Ági

Polacsek Tímea
Polacsek Tímeaszo, 2012-11-17 14:23

Megsütöttem! Nagyon finom lett! Én nagymamám féle jó régi meggylekvár kupacokat raktam a tetejére sütés előtt. Nagyon gyors, kiadós! Köszönet a receptért!

becseiagi
becseiagiv, 2012-11-25 21:19

Meggylekvárt a tetejére? Na ez jó, majd kipróbálom! Én is ma csináltam megint meg, de elfelejtettem bele meggyet venni, pedig már rég ki akarom úgy próbálni... :/ :) Üdv: Ági

becseiagi
becseiagics, 2012-09-13 10:40

Mi dióval is nagyon imádjuk, csak persze a mák olcsóbb. :) Meggyel? Nem is rossz ötlet! :) Üdv: Ági

Katalin65
Katalin65sze, 2012-09-12 21:36

Pici meggyel felturbózom, és alig várom, hogy vasárnap legyen! :-) Akkor fogom megsütni, mert előbb sajna nem érek rá!! Köszi szépen a receptet!!

olaszneanci
olaszneancisze, 2012-09-12 16:02

Köszönöm, mentettem !Üdv: Anci
( Időnként jól jön egy gyors süti recept ! )

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
494